GeriMeze Tarifleri Babagannuş tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Babagannuş tarifi

Babagannuş tarifi

Yaz aylarının sen sevilen sebzesi patlıcan, mezelere de çok yakışıyor. Özellikle de babagannuş söz konusu olduğunda akan sular duruyor. Hatay ve çevresinden tüm Türkiye’ye yayılan babagannuşun yapılışı oldukça kolay. Sizin için malzemeleri ve yapılış aşamalarını aşağıda sıraladık. Şimdiden elinize sağlık diyor tarifimize geçiyoruz.

  • Izgarada
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 3 adet patlıcan
  • 3 adet kırmızı biber
  • 4 adet yeşil biber
  • 2 adet domates
  • 2 diş sarımsak
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Nar ekşisi
  • 3-4 dal maydanoz

Babagannuş tarifi Nasıl yapılır?

Patlıcanları, biberleri ve domatesleri közleyip kabuklarını soyun.

Hepsini ufak küpler halinde doğrayıp karıştırın.

Sarımsağı ezin.

Zeytinyağı, tuz, nar ekşisi ve sarımsağı sebzelere ekleyin.

Maydanoz yapraklarıyla süsleyip servis edin. Afiyet olsun…