GeriHamur İşi Tarifleri Amasya çöreği tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Amasya çöreği tarifi

Amasya çöreği tarifi

Anadolu’nun dört bir yanı ünlü hamur işleriyle dolu. Özellikle çörekler ülkemizin her köşesinde çok yaygın. Bu çörek tarifimiz de Amasya’dan geliyor. İşte cevizle lezzet ve gevreklik kazanan nefis Amasya çöreğinin malzemeleri ve yapılış aşamaları. Afiyet olsun…

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • Yarım su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 125 gram tereyağı
  • Yarım paket yaş maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 su bardağı ceviz
  • 4-5 su bardağı un

Üzeri için:

  • 1 adet yumurta

Amasya çöreği tarifi Nasıl yapılır?

Mayayı yarım su bardağı ılık suda eritip yoğurma kabına alın.

Ceviz ve un hariç malzemeleri ekleyip karıştırın

Unu da azar azar ilave ederek yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Son olarak cevizi de ekleyip bir kez daha yoğurun ve nemli bir örtünün altında 40 dakika kadar mayalanmaya bırakın.

Mayalanan hamurdan yuvarlak parçalar koparıp yağladığınız fırın tepsisine yerleştirin.

Üzerine çırptığınız yumurtayı fırçayla sürün.

180 derecede ısıttığınız fırına tepsiyi verip çörekler kızarana kadar pişirin.

Ilınınca servis edebilirsiniz. Afiyet olsun…