GeriEt Yemeği Tarifleri Abdigör kebabı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Abdigör kebabı tarifi

Abdigör kebabı tarifi

Ağrı yöresine ait tescilli bir yemek olan abdigör kebabı ekranların sevilen yarışması Gelinim Mutfakta ile yeniden hanımlar tarafından araştırılmaya başlandı. Yapımı biraz zahmetli olsa da yağsız dana etinden yapılan abdigör kebabı tarifi için, abdigör köftesi ve sosunun püf noktalarını paylaşıyoruz.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 500 gram yağsız dana kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı tuz

Sosu için;

  • 2 adet rendelenmiş domates
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı elma sirkesi

Abdigör kebabı tarifi Nasıl yapılır?

Öncelikle soğanı küp küp doğrayın.

Dana etine tuzu, kekik ve karabiberi ekleyin.

Eti 2 saat boyunca hamur haline gelinceye kadar satırla dövün. (Evde uğraşmak istemezseniz kasaba da dövdürebilirsiniz.)

Kıvama gelmiş harca soğanı da ekleyerek biraz daha yoğurun.

8 parçaya ayırın ve yuvarlak yapın.

Köfteleri 4 su bardağı suda haşlayın ve süzgeçle çıkarıp kenara koyun.

Suyu süzülen köfteleri tereyağında kızartın.

Sosu için; tereyağı eritin ve domatesi ekleyip kısık ateşte 5 dakika kadar pişirin.

Son olarak kırmızı toz biber ve elma sirkesini ekleyip karıştırın.

Köftelerin üzerine sosu gezdirip sıcakken sarımsaklı yoğurdun yanında servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun…