Kuymak haberleri sayfasında Kuymak hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 168 Kuymak haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Karadeniz mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden kuymak, mısır unu, tereyağı ve yöresel peynirin buluşmasıyla ortaya çıkan sıcak, akışkan bir yemek. Halk arasında “mıhlama” ile karıştırılan bu lezzet, özellikle Trabzon ve Rize yöresinde kahvaltıların baş tacı. Peki evde kuymak için nelere dikkat etmek gerekir? İşte adım adım kuymak nasıl yapılır sorusunun cevabını bulabilirsiniz.
#KuymakMıhlama ve kuymak, Karadeniz mutfağının en sevilen lezzetleri arasında. Tel tel uzayan peyniri ve tereyağıyla kahvaltı sofralarını şenlendiriyor. Bu iki lezzet de birkaç temel malzeme ile kolay ve basit şekilde kısa sürede hazırlanır. Diğer taraftan da muhlama ve kuymak arasında fark olup olmadığı da merak konusu oldu. Peki? Muhlama mı, kuymak mı? Mıhlama ve kuymak arasındaki fark nedir, hangi peynirle yapılır? İşte ayrıntılar...
#MuhlamaKahvaltılıklarımızın çeşitliliği milletçe günün ilk öğününe duyduğumuz büyük sevginin de bir yansıması. Bayram sabahı ailece bir araya geldiğimiz o güzel sofralara otururken hem yazarımız Sahrap Soysal’la geleneksel kahvaltıları hatırlayalım hem de Gastronometro şeflerinin masamızı renklendirecek tariflerine bakalım...
#PeynirKahvaltımızın zenginliği dillere destan. Hele ki sofranın vazgeçilmezi peynirin çeşidi de çoksa değmeyin keyfimize... Bu soğuk günlerde içimizi ısıtacak kahvaltılar için yerel peynirlerimizi kullandık.Hamurlu, yumurtalı, tereyağlı mis gibi sıcak tarifler verdik...
#KuymakKaradeniz ve çevresinde yüzyıllardır bilinen kuymak, tereyağı, un ve tel peynirden yapılır. Bazı yörelerde mıhlama olarak da bilinen kuymak, yörenin mutfak kültüründe önemli bir katkı sağlamıştır. Son yıllarda yayla turizminin ön plana çıktığı yerlerin menüsünde yer alan kuymak ile yerel kültürün geniş kitlelere tanıtımı sağlanmaktadır. Peki, kuymak nasıl yapılır? İşte adım adım kuymak tarifi ve püf noktaları...
#Kuymak Nasıl YapılırKuymak nasıl yapılır sorusunun yanıtı, sofralarına Karadeniz esintisi yaşatmak isteyen vatandaşlar tarafından sorgulanmaya başladı. Karadeniz illerinin vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alan kuymağın tarifi merak ediliyor. Peki, kuymak nasıl yapılır? İşte kuymak malzemeleri ve tarifi.
#KuymakKuymak nasıl yapılır sorusunun yanıtı soflarında farklı lezzetler arayan vatandaşlar tarafından sorgulanan ve araştırılan konular arasında yer alıyor. Birçok ilin vazgeçilmez lezzeti olan kuymağın yapılışı oldukça basit. Peki, kuymak nasıl yapılır? İşte kuymağın yapılışı ve tarifi.
#KuymakAdı fındıkla özdeşleşen Giresun, sahip olduğu tüm güzelliklere rağmen Karadeniz rotası oluşturulurken pek hesaba katılmaz. Halbuki dört mevsim ziyaret edilebilen yaylaları, bitki temelli ‘yeşil’ mutfağı, zengin tarihi ve yazın Akdeniz’i aratmayan turkuvaz plajları var. Gülay Barbaros Altan, Hürriyet Seyahat Sonbahar sayısında yayla havası almak isteyenlere bir Giresun rehberi hazırladı. O yazıdaki yemyeşil duraklardan öneriler derledik.
#GiresunNational Geographic, her yıl geleneksel hale getirdiği ‘Dünyanın En İyileri’ (Best of the World) listesini 2026 için duyurdu. Listede, farklı coğrafyalardan doğa, kültür, macera ve sürdürülebilirlik temaları çerçevesinde 25 dikkat çekici destinasyona yer verildi. Türkiye’den de sürpriz bir rota listeye dahil edildi.
#SeyahatTürkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından gerçekleştirilen Yaşam Memnuniyeti Araştırması’na göre yüzde 11,19’luk oranla 818 bin 23 nüfuslu Trabzon, ‘Türkiye’nin en mutsuz ili’ oldu. Kentte yaşayanlardan bazıları “Trabzon’da mutlu olmayan delidir, çekemiyorlardır" dese de içlerinden biri mutsuzluğun sebebini açıkladı.
#Tüik'Kuymak Festivali'nde denetim yapan zabıta ekipleri, vatandaşın sağlığını hiçe sayan sahtekarları tek tek tespit etti. Son kullanma tarihi geçmiş ürünlere yeniden etiket basarak satışa çıkardıkları ve tavuk sucuğuna da boğa resmi koyarak sattıkları ortaya çıktı.
#Kuymak Festivali'Kuymak Festivali'nde denetim yapan zabıta ekipleri, vatandaşın sağlığını hiçe sayan sahtekarları tek tek tespit etti. Son kullanma tarihi geçmiş ürünlere yeniden etiket basarak satışa çıkardıkları ve tavuk sucuğuna da boğa resmi koyarak sattıkları ortaya çıktı.
#Sahtekarlar2025 yılında üçüncü kez düzenlenecek olan Sümela Ultra Trail, 31 Mayıs 2025 Cumartesi günü Trabzon’da Altındere Vadisi Milli Parkı’nda koşu tutkunlarını bir araya getirecek. Ultra koşunun tüm heyecanı 30-31 Mayıs tarihlerinde gerçekleşen canlı yayınlarla Radyo D’de yaşanacak.
#KoşuKırklareli’deki Nayu için ilk başlığımızı böyle attık ama bu köşede zaman zaman böyle bir bölümümüz olacak artık. Türkiye’nin her yerinden bilinmeye, gidilmeye, gidilemese bile hayalini kurmaya değer odaları, o odaların bulunduğu tesisleri, içinde ve civarında neler yapılabildiğini işleyeceğiz. İlk hedefimiz Karadeniz. İstanbul’a üç saat uzaklıkta, bu mevsimde bile harika bir hafta sonu kaçamağı imkânı sunan İğneada.
#Savaş ÖzbeyHem tarihi hem coğrafi olarak kesişim noktamız çok Bulgaristan’la. Bunun en çok yansıdığı alansa elbette mutfak. Köpoğlundan kaçamağa ismi bile aynı birçok yemeğimiz var. Soframızın başköşesindeki güveçte kuru fasulyemiz de ortak... Kısa bir Sofya gezisinden gastronomik notlarla ve şahane bir tarifle döndüm.
#Gülay Barbaros AltanTürkiye, peynir çeşitliliği açısından eşine az rastlanır bir coğrafya. Ülkemizde hayvancılığın gelişmiş olduğu her bölgenin kendine has bir peyniri bulunuyor. 'Çanakkale' denince ilk akla gelen lezzetlerden olan Ezine peyniri, geçtiğimiz günlerde Avrupa Birliği'nden (AB) coğrafi işaret tescili aldı ve Türkiye'den bu listeye girmeyi başaran ilk peynir çeşidi oldu. Biz de uzmanlarımıza ‘Ülkemizde peynirlerin peşinde yola çıkılacak adresler hangileri?’ diye sorduk. 8 şehirden birbirinden lezzetli 8 peyniri önerdiler.
#RotaBulunduğu ülke, şehir, yöre, alan veya bölge ile özdeşleşmiş ürünler 'coğrafi işaret' ile taçlanıyor. Son yıllarda ülkemizdeki pek çok benzersiz lezzet de birbiri ardına coğrafi işaret tescili alıyor. Biz de bu hafta uzmanlarımıza ‘Uğruna yola düşmeye değecek coğrafi işaretli lezzetlerimiz hangileri?’ diye sorduk. Hem 10 şehirden birbirinden leziz yemekler tavsiye ettiler hem de bu şehirlere kadar gitmişken görülmesi gereken yerlerle ilgili önerilerde bulundular...
#RotaGelinim Mutfakta gün birincisi Nursel Ergin sunumuyla açıklandı. Tadım, puan, yorumlamanın ardından Gelinim Mutfakta'da bugün duygusal anlar yaşandı. Hayat hikayelerinden bahseden yarışmacılarda göz yaşları sel oldu. Ardından ise Gelinim Mutfakta puan durumu açıklandı. Peki, Gelinim Mutfakta günün birincisi kim oldu, çeyrek altını kim aldı? İŞte Gelinim Mutfakta 28 Eylül puan durumu...
#Gelinim MutfaktaTürk mutfağı turizme açılıyor. Özellikle ‘her şey dahil’ otellerde yöresel yemeklere ağırlık verilmeye başlandı. Sektör yetkilileri, “Gastronomi turizmi çok önemli. Otellerimizde ‘Yörük’ mutfağına özel tatlar sunduk, çok rağbet aldık. Tüm bölgeleri dahil edeceğiz” diyor. Bu açılıma gastronomi uzmanları da destek veriyor.
#GastronomiIğdır yöresine ait çeşitli birçok yemek bulunmaktadır. Iğdır mutfağında yer alan yemekler özellikle de Iğdır'a gitmeyi düşünen kişiler tarafından merak edilmekte ve araştırılmaktadır. Iğdır Yemekleri - Iğdır'da ne yenir ve neyi meşhur? Iğdır mutfağı yemeklerinin isimleri ve listesi nedir? Iğdır iline gitmeden önce meşhur olan yemekleri hakkında merak edilen tüm detayları derledik.
#Iğdır YemekleriKaraman iline gitmeyi düşünen kişiler öncesinde yörenin yemekleri hakkında bilgi edinmek isteyebilir. Karaman yöresinde de çeşitli birçok yemek türü bulunmaktadır. Siz de Karaman'a gitmeden önce meşhur yemeklerini öğrenebilirsiniz. Karaman Yemekleri - Karaman'da ne yenir ve neyi meşhur? Karaman mutfağı yemeklerinin isimleri ve listesi nedir? Karaman yöresinin yemekleri hakkında tüm detayları derledik.
#Karaman YemekleriTrabzon Karadeniz yemekleri ile meşhur olan bir ilimizdir. Her yıl binlerce kişinin ziyaret ettiği bu şehir gerek tarihi ile gerekse de kültürü ile dikkat çekmektedir. Trabzon yemekleri de en çok sevilen yemekler arasında yer almaktadır. Son aylarda Trabzon'a ziyaret etmek isteyenler Trabzon yemekleri ile ilgili araştırma yapmaktadırlar. Peki en iyi Trabzon yemekleri hangileridir? Trabzon'da ne yenir? Trabzon şehrinin neyi meşhur? İşte Trabzon mutfağı ile ilgili tüm detaylar.
#Trabzon YemekleriArtvin ili havası ve doğal güzellikleri nedeni ile sık sık ziyaret edilmektedir. Fakat Artvin’in sık ziyaret edilmesinin nedenleri arasında yerel lezzetleri de yer almaktadır. Bu nedenle pek çok kişi tarafında Artvin yemekleri merak edilmektedir. Bireylerin aklına sık sık gelen soruların başında Artvin Yemekleri - Artvin'de ne yenir ve neyi meşhur? Artvin mutfağı yemeklerinin isimleri ve listesi nedir? Gibi sorular bulunmaktadır. Bu ve benzeri soruların cevabını sizler için derledik.
#Artvin YemekleriTürkiye'nin Doğu Karadeniz bölgesinde yer alan Gümüşhane ili oldukça güzel bir şehirdir. Bu şehrin kendine has yemekleri de oldukça meşhurdur. Sizler için Gümüşhane Yemekleri - Gümüşhane'de ne yenir ve neyi meşhur? Gümüşhane mutfağı yemeklerinin isimleri ve listesi nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Gümüşhane YemekleriKaradeniz’in içlerinde kalmış 8 bin 500 yıllık yerleşim birimi, geçmişten günümüze çok farklı medeniyetlerin izlerini korumayı başarmış. Kendinizi Amasya sokaklarına bırakın ve tarihin kültür galerisinde yolculuğa başlayın. Önce Kral Kaya Mezarları’nı gezin, sonra Osmanlı’nın izlerini takip edin. ‘Şehzadeler Şehri’nde Yeşilırmak boyunca ilerleyip bu açık hava müzesinin tadını çıkarmaya bakın.
#AmasyaÜlkemiz dört bir yanı güzelliklerle dolu bir ülkedir. Kuzalan Şelalesi de bu güzelliklerden biridir. Her sene pek çok turist bu şelaleyi ziyaret etmektedir. Kuzalan Şelalesi ile ilgili nerede ve nasıl gidilir, özellikleri, giriş ücreti ve ziyaret saati gibi bilgileri hazırladık.
#Kuzalan Şelalesiİçten gelen misafirperverlik yurdumun farklı köşelerinden insanları ortak paydada buluşturan bir zamk gibi... Giresun’dayken bu fazlasıyla karşıma çıktı. Evlerde tattığım nefis yemeklerin yanı sıra konakladığımız Zifin Hotel’in aşçısı bize çok iyi ve yöresel bir akşam yemeği hazırladı. Lezzetlerin üç sırrı vardı: Malzemenin günlük olması, aşçının ustalığı ve kuzinede odun ateşinde pişirme…
#Giresun
























