Harvard
Harvard Haberleri
YGA Zirvesi’ne rekor katılım
Çift kanatlı girişimcilik ekosistemi YGA’nın bu yıl 20’ncisini düzenlediği YGA Zirvesi ilk kez dijitale taşındı. Zirvenin, Türkiye’de kapalı platformdaki en çok katılımın yaşandığı etkinlik olduğu ve 11 bin 401 farklı ekrandan izlendiği açıklandı.
Girişimci adayları dünya çapında isimlerle buluştu
Çift kanatlı girişimcilik ekosistemi YGA bu yıl 20. kez düzenlenen ve online olarak gerçekleşen YGA 2020 Zirvesi’nde lise ve üniversiteli girişimci adaylarıyla dünya çapında isimleri bir araya getirdi.
ABD Kongresi'nden Suudi Arabistan'a tepki
Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da 2017de gözaltına alınan ABD vatandaşı Suudi doktor Walid Fitaihi’nin Suud mahkemesi tarafından 6 yıl hapis cezasına çarptırılmasına ABD'den tepki geldi.
Harvard Üniversitesi'nde eğitim alan Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz'ın Zeynep'i Ece Hakim için gurbet bitiyor
Ünlüler hakkında hemen her ayrıntıyı biliyorsunuz. Peki ya daha şöhret basamaklarını tırmanmadan, kimse onların adını duymadan önce hangi liselerde okumuşlardı. Peki ardından hangi üniversitelerde "dirsek çürüttüler"? İşte Türkiye'nin ünlülerinin lise ve üniversite yıllarına ait sosyal medya paylaşımlarından seçmeler.
Fotoğraflar:Instagram
YGA Zirvesi 12-13 Aralık’ta
Her sene 50 bin lise ve üniversite öğrencisinin başvurduğu, pozitif teknolojileri dünyanın dezavantajlı bölgelerine ulaştırmak isteyen girişimcilerle yatırımcıları buluşturan YGA Zirvesi bu yıl ‘Kanatlarını Dünyaya Aç’ temasıyla 12-13 Aralık 2020 tarihleri arasında 20’nci kez düzenlenecek.
Meslekler değil, yetkinlik öne çıkacak
Gelecek hafta başlayacak People Make The Brand İşveren Markası Konferansı’nı, etkinliğin yaratıcısı ve küratörü Evrim Kuran’la konuştuk. Kuran “Esneyebilme, yeniden öğrenebilme, eskiden öğrendiklerinden vazgeçebilme yeteneğin varsa, ne iş yaparsan yap, sen de işin de öne çıkarsınız. Yaşımız kaç olursa olsun mesleklerimizi değiştirebileceğimiz bir dönem geliyor. Kârlılığın değil, insan esenliğinin önemsenmesine ihtiyaç var” diyor.
ABD istihbaratı: Çin özgürlüğe karşı en büyük tehdit!
ABD Ulusal İstihbarat Direktörü John Ratcliffe, basına yaptığı açıklamada, Çin'in İkinci Dünya Savaşından bu yana "demokrasi ve özgürlüğe en büyük tehdit" olduğunu söyledi.
Hacettepe ilk 500’te
TRT World Forum 2020 gündem oluşturan açıklamalarla sona erdi
Dünya çapında büyük bir etkiye sahip olan ve bu yıl "Pandemi Sonrası Dünya’da Uluslararası Düzen ve Değişen Dinamikler" başlığı altında düzenlenen TRT World Forum 2020 sona erdi. Güncel konuların tartışıldığı forum, bu yıl sanal ortamda birçok ülkeden çok sayıda uluslarası isme ev sahipliği yaptı. Pandeminin yanı sıra dünya gündemine ilişkin diğer konuların da ele alındığı forumda çeşitli konularda oturumlar düzenlendi.
Kalın: Tam anlamıyla küresel bir anda yaşıyoruz
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) küresel salgını karşısında çok uzun zamandır ilk defa dünyadaki herkesin aynı durumdan etkilendiğine dikkati çekerek, "Dünyanın zengin ve güçlü ülkeleri küresel kriz ve sorunlarla başa çıkmada adaletsiz ve açgözlü kalırsa, küresel kaos ve adaletsizlik artacaktır." değerlendirmesinde bulundu.
Dünya çapında isimler bu zirvede buluşuyor
Çift kanatlı girişimcilik ekosistemi YGA’nın lise ve üniversiteli girişimci adayları YGA Zirvesi’nde buluşuyor. Bu yıl 20. kez düzenlenecek ve online olarak gerçekleşecek olan YGA Zirvesi 12- 13 Aralık 2020 tarihleri arasında olacak. Zirve, Dr. Mehmet Öz, Prof. Mehmet Toner, Endeavor Kurucusu Linda Rottenberg, Bülent Eczacıbaşı, Vuslat Doğan Sabancı, Imperial College Prof. Washington Yotto Ochieng ve New York Times’ın çok satan yazarlarından Zainab Saibi gibi birbirinden önemli isimleri ağırlayacak.
İTK'ya "Common Sense" ünvanı
Son dakika... Joe Biden ekibini belirliyor... Dikkat çeken isimler açıklandı
Son dakika... ABD Başkanı seçilen Joe Biden'ın A Takımı şekillenmeye başladı. Biden'ın Beyaz Saray'a çıkmasıyla ilgili süreci yürüten ekipten CNN International'a yapılan açıklamada, Antony Blinken'ın Dışişleri Bakanı olarak görevlendirileceği teyit edildi. İç Güvenlik Bakanlığı'na aday gösterilecek isim ise Alejandro Mayorkas olacak. Mayorkas bu göreve gelecek ilk Latin olarak tarihe geçecek.
Terzi titizliğiyle kariyer planı
Sporcu kariyer koçluğu ne demek? Hangi alanlarda onlara destek veriyor, nasıl çalışmalar yürütüyorlar? Türkiye’nin ilk sporcu kariyer yönetim ajansı Possible’ın kurucusu Okan Can Yantır anlattı: “Sporcuya ‘Dünyaya nasıl bir iz bırakmak istiyorsun’ diye sorup yol haritası çıkarıyoruz.”
Nuri Şahin: Antalya'da yaşamaktan çok mutluyuz
Fraport TAV Antalyaspor'un yıldız futbolcusu Nuri Şahin, takımının antrenmanında DHA'ya verdiği röportajda, kariyerinden milli takıma, Antalyaspor'dan eğitim hayatına kadar birçok konuya değindi ve kendisiyle ilgili bilinmeyenleri anlatırken, Türkiye'deki çocuklar nasıl Galatasaraylı, Beşiktaşlı ve Fenerbahçeli oluyorsa ben de Borussia Dortmund taraftarıyım dedi.
Nuri Şahin: Türkiye'deki çocuklar nasıl Galatasaraylı, Beşiktaşlı ve Fenerbahçeli oluyorsa ben de...
Fraport TAV Antalyaspor'un yıldız futbolcusu Nuri Şahin, takımının antrenmanında DHA'ya verdiği röportajda, kariyerinden milli takıma, Antalyaspor'dan eğitim hayatına kadar birçok konuya değindi ve kendisiyle ilgili bilinmeyenleri anlatırken, "Türkiye'deki çocuklar nasıl Galatasaraylı, Beşiktaşlı ve Fenerbahçeli oluyorsa ben de Borussia Dortmund taraftarıyım" dedi.
NASA’daki ekibin başkanı oldu! Uzayda yaşamı araştıracak olan Betül Kaçar: 'Hadsiz hayaller kurun'
Astrobiyolog Prof. Dr. Betül Kaçar, NASA bünyesinde evrende yaşam arama çalışmalarını yürütecek 12 araştırma grubundan oluşan ekibin başkanı oldu. NASA’da böyle bir pozisyona getirilen ilk Türk olan Kaçar, sosyal medyadan yaptığı paylaşımında “Çok çalışın, inat edin, direnin. Hadsiz hayaller kurun” dedi.
Dünyaca ünlü mimar Sarkis üniversitelilerle buluşacak
Dünyaca ünlü mimar ve MIT Mimarlık ve Planlama Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hashim Sarkis öğrencilerle bir araya gelecek.
15 bin çocuk bilim setleriyle buluşturuldu
Çift kanatlı girişimcilik ekosistemi YGA’nın başlattığı Bilim Seferberliği’nin gönüllüleri N Kolay İstanbul Maratonu’nda ilk kez yer aldı. Bilim Seferberliği gönüllüleri adım adım koşarak 15 bin çocuğa bilim seti gönderilmesine katkıda bulundu.
Sonbahar Kış Hastalıklarından Korunmanın Yolları
Dünyayla birlikte ülkemizi de derinden etkileyen Covid-19 pandemi hastalığı tüm hızıyla sürerken, bir yandan da sonbahar, kendine özgü hastalıkları da ortaya çıkarıyor. Sonbaharı sağlıklı geçirmek ve bağışıklığımızı güçlendirmek için önlem almanın şart olduğunu belirten İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Ozan Kocakaya sonbahar hastalıklarından korunmanın 9 yolunu anlattı, önemli uyarılar ve önerilerde bulundu.
Bağışıklık Sisteminizi Korumanın 4 Doğal Yolu
7 aydan uzun bir süredir koronavirüs salgınıyla uğraşırken bir yandan da soğuyan hava, soğuk algınlığı ve grip riskini de beraberinde getiriyor. Bu aylarda özellikle doğal savunma sistemimizi korumak için ekstra önlemler almamız gerekiyor. İşte bağışıklık sistemimizi korumanın 4 doğal yolu...
Şempanzeler yaşlandıkça 'anlamlı' dostluk kurmayı önemsiyor
Şempanzelerin yaşlandıkça daha az ama daha anlamlı dostlukları yeni arkadaşlara tercih ettiği ortaya çıktı.
İlk 200'e Türkiye’den bir üniversite girdi
U.S. News ve World Report, 2021 En İyi Küresel Üniversiteler sıralamasını yayınladı. Sıralama için U.S. News analistleri, öğrencilerden ve öğretim üyelerinden gelen yayın sayısı, kalitesi ve uluslararası araştırma iş birliğini değerlendirdi.
Son dakika haberi: Dünya bu haberi konuşuyor! Zoom toplantısında mastürbasyon skandalı
Dünya ABD'de yaşanan skandalı konuşuyor. New Yorker dergisi yazarı ve avukat Jeffrey Toobin'in iş arkadaşlarıyla yaptığı Zoom toplantısında mastürbasyon yaparken yakalanması haberi gündeme bomba gibi düştü.
Son dakika: Harvard Üniversitesi profesörü koronavirüs aşısı gelebilir ama daha büyük bir sorun bizi bekliyor!
Son dakika haberi.. Son dönemde bilimin covidize ve politize olduğunu söyleyen Harvard Üniversitesi’nden Prof. Dr. Gökhan Hotamışlıgil, “Çok sayıda aşı programı dünyanın pek çok yerinde hızla ilerliyor ve insan testleri son aşamalarında. Bu aşılardan birçoğu başarılı olacak, ben bu konuda çok iyimserim. Önümüzdeki 6 ay içerisinde önemli ve somut gelişmeler olacağını düşünüyorum. Aşının ne zaman elde olacağı sorusunu kimin için ne zaman elde olacak diye düşünmek lazım. Sağlık hizmetine kolay erişen ve sosyo-ekonomik düzeyi yüksek gruptaysanız bu aşı size daha hızlı ulaşacak. Birinci grupta insana 2021 yılında, diğer gruplara 2023 yılında ulaşabilir. Ancak bizim için daha büyük bir tehlike var, o da iklim krizi. İklim krizi koronavirüsü mumla aratabilir” diye konuştu.
3 kadın, 2020 Nobel Ödülleri'ne damgasını vurdu
Fizik ve kimya kategorilerinde ödül alan 3 bilim kadını, bu seneki Nobel Ödüllerine damgasını vurdu.
Iron Man'in kalbi hayatta tutacak
Bilim insanları, Iron Man’i hayatta tutan ‘ark reaktörü’ne benzer bir etkiye sahip olması beklenen ‘biyouyumlu kalp pompası’ üzerinde çalışıyor. Bu cihazla kalp hastalığı olan kişilerin uzun yıllar sağlıklı yaşamaları hedefleniyor.
Çocukların çabasını destekleyin
Salgın dönemi tüm alanlarda olduğu gibi eğitim sisteminde de bazı değişimleri ve alışıla gelmeyen uygulamaları gündeme getirdi. Aynı zaman diliminde aynı mekanı paylaşamama durumu için şimdilik bildiğimiz en iyi yöntemlerden birisi olan bilgi ve iletişim teknolojilerinden yararlanmak bir çözüm olarak görünüyor. Ayrıca, bir dönem bu araçların özellikle gelişim döneminde olan çocuklarımız için gerek bilişsel gerekse psikomotor ve duyuşsal gelişimleri için olumsuz etkilerinden bahsederken bir anda bu teknolojileri çocuklarımızın önüne getirip kullanmaları konusunda da ısrarcı oluyoruz. Değişik bir paradoks olarak, bunun geçici bir durum olduğunu ve kısa bir süre sonra normale döneceğimizi çocuklara açıklayarak geleceğe odaklanmalıyız.
Artırılmış gerçeklik nedir? Artırımış gerçeklik gözlükleri ve uygulamaları
Artırılmış Gerçeklik (Augmented Reality-AR), günümüzün en popüler uygulamalarından biridir. İnternetin ve akıllı cihazların yaygınlaşmasıyla birlikte, reklam ve pazarlamacılar tarafından özellikle tercih edilen bir uygulamadır. Artırılmış gerçeklik hakkında detaylı bilgiyi bulabilirsiniz.
Kanal D Genel Müdürü Murat Saygı, Bir Gün CEO 'Geleceği kucaklamak' webinar'ında
Kanal D’nin medya sponsoru olduğu, Bir Gün CEO programı kapsamında, Odgers Berndtson ve Harvard Business Review Türkiye işbirliği ile gerçekleştirilen “Embracing the Future: The Leadership Experience / Geleceği Kucaklama Liderlik Deneyimi” webinar serisinin 2.sine Kanal D Genel Müdürü Murat Saygı da katıldı.
En iyi üniversiteler listesi - Türkiye'nin ve dünyanın en iyi 10 üniversitesi
Üniversiteler tüm dünyada pozitif bilimin eğitiminin verildiği, araştırmalarının yapıldığı yerlerdir. Tüm dünya üzerinde bulunan üniversiteler her sene en iyiler listesi şeklinde sıralanmaktadır. En iyi üniversiteler hangileridir? İşte Türkiye’nin ve dünyanın en iyi 10 üniversitesinin listesi.
En iyi hukuk fakülteleri Listesi - Türkiye'nin ve dünyanın en ünlü 10 hukuk fakültesi
Hukuk fakültelerinin ders içerikleri arasında Ceza Hukuku, Adli Tıp ve Özel Borç İlişkileri yer alıyor. Medeni yargılama, hukuki metin yazma ve Avrupa Birliği Hukuku da bu fakültelerin müfredatında yer alan derslerdir. Merak edenler için Türkiye'nin ve dünyanın en ünlü 10 hukuk fakültesini derledik.
Uzaktan eğitim kalıcı olur mu?
Millî Eğitim Bakanlığı’nın 2019-2020 istatistiklerine göre Türkiye’de okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim düzeyinde tüm okullarda 18 milyon civarında öğrenci bulunuyor. Bu öğrencilerin çoğunluğu şu an uzaktan eğitim alıyor. E-eğitime yapılan yatırım ve uzayan salgın süresi online eğitimi kalıcı hâle getirebilir mi?
Almanya’da gündelik ayrımcılık araştırılıyor
Humboldt Üniversitesi bünyesinde Federal Meclis ile Almanya Göç ve Entegrasyon Araştırmaları Merkezi (Deutsches Zentrum für Integrations- und Migrationsforschung, DeZIM) desteğiyle ‘Almanya’da Saygı Kazanmak: Türkiyeli Göçmenlerin Ayrımcılık Karşısında Tepkileri’ projesi günlük ayrımcılık ve ayrımcılık karşısında tepkiler konusunda araştırma yürütülüyor.
Türkiye 53 yıldır peşini bırakmadı; Sion Hazinesi buraya gelecek
Türkiye, Anadolu’dan yasadışı yollarla kaçırılan kültür varlıklarının peşini bırakmıyor. Şimdi sırada 1963 yılında Antalya Kumluca ilçesi Hacıveliler köyünden ABD’ye kaçırılan ve MS 6’ncı yüzyıla tarihlenen 18 parçalık Sion Hazinesi var.
İpek Kıraç kimdir kaç yaşında?
İpek Kıraç, annesi Suna Kıraç'ın hayatını kaybetmesinin ardından araştırılan isim olmaya başladı. İnan Kıraç ve Suna Kıraç'ın küçük yaşlarda evlat edindiği İpek Kıraç, yurt dışında biyoloji okuma kararı aldı. Bu kararında en önemli etken, annesi Suna Kıraç'ın ALS hastalığına yakalanması oldu. ALS konusunda eğitim alan İpek Kıraç, kamu sağlığı alanında yüksek lisans gerçekleştirdi. Bunun yanı sıra şirketin önemli pozisyonlarında Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev aldı. Peki, İpek Kıraç kimdir ve kaç yaşında? İşte, o isim hakkında bazı bilgiler