Epilepsi (Sara olarak da bilinir), beyin içinde bulunan sinir hücrelerinin olağan dışı bir elektro-kimyasal boşalma yapması sonucu ortaya çıkan nörolojik bozukluk, hastalıktır. Beynin normalde çalışması ile ilgili elektriğin aşırı ve kontrolsüz yayılımı sonucu oluşur. Sıklıkla geçici bilinç kaybına neden olur.
Epilepsi nöbetleri farklı şekillerde ortaya çıkar. Bazı nöbetlerden önce korku hissi gibi olağandışı algılamalar ortaya çıkarken, bazı nöbetlerde kişi yere düşebilir, bazen ağzı köpürebilir.
DEVAMI
Bebeklerde görülebilen birçok farklı hastalığın söz konusu olabildiğini söylemek mümkün olmaktadır. Özellikle bebeklerde epilepsi görülmesine bağlı olarak neden kaynaklandığı öğrenilmek istenmektedir. Bu yüzden bebeklerde epilepsinin belirtileri de araştırılmak istenmektedir. Bebeklerde epilepsi neden olur, nasıl anlaşılır ve belirtileri nelerdir? Tedavisi nasıldır ve kendiliğinden geçer mi detayları ile derledik.
#BebekCiddi rahatsızlıklar arasında bulunan hastalıklardan biri epilepsi problemidir. Özellikle belli bir yaştan sonra ortaya çıkan önemli hastalıklar içerisinde yer alır. Peki, Epilepsi nedir? Nöbeti neden olur? Epilepsi hastalığı belirtileri nedir? Nasıl geçer tüm detayları ile derledik.
#EpilepsiPek çok anne baba için çocuklarının yüksek ateş nedeni ile havale geçirmesi ya da epilepsi hastası olması nedeni ile endişe edilmesi gereken durumların da başında gelir. Epilepsi hastalığı zamanla tamamen geçer mi sizler için derledik.
#EpilepsiHalk arasında ‘sara’ olarak da bilinen epilepsi, beynin bir bölgesindeki hücrelerin ani ve kontrolsüz elektrik sinyali yollamasıyla oluşan ve nöbetlerle kendini gösteren kronik bir hastalık. Doğum sırasında veya daha sonra herhangi bir nedenle beyin hasarı yaşayan kişilerde gelişen epilepsi, çocuklarda erişkinlere nazaran daha sık görülüyor. Öyle ki ülkemizde 80.000 çocuğun epilepsi hastası olduğu tahmin ediliyor. Çocuk Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Memet Özek, tedaviden etkin sonuç alınmasında erken tanı ve doğru tedavinin kilit rol üstlendiğine dikkat çekerek çocularda epilepsi hakkında önemli bilgilendirmelerde bulundu.
#EpilepsiHalk arasında “sara hastalığı” olarak da epilepsi, beynin bir bölgesindeki hücrelerin anormal elektrik sinyali yollamasıyla ortaya çıkar. Ülkemiz nüfusunun yaklaşık yüzde 1’inin epilepsi hastası olduğu biliniyor. Hastalıkta istemsiz kasılmalar, duyusal değişiklikler ve bilinç değişiklikleri meydana gelir. Epilepsi nöbetler halinde olan bir hastalıktır.
#EpilepsiŞIRNAK'ta epilepsi hastası Bilal Cesur'un (30) hayatı, geçirdiği nöbet sırasında düştüğü sıcak sudan sonra kabusa dönüştü. Yüzünde, elinde ve göğüs kısmında yanıklar oluşan Cesur, eski haline dönmek için hayırseverlerden yardım bekliyor.
#Bilal CesurAYDIN'ın Söke ilçesinde yaşayan bugüne kadar 13 beyin kanaması, 6 felç, 20'den fazla beyin anjiyosu ve çok sayıda epilepsi nöbeti geçiren ve öldü sanılan Ferkan Taş'a, 41'nci yaş günü sürprizi yapıldı. Söke'nin kırsal Bağarası Mahallesi'nde yaşayan Ümmühan Taş (68) ve Recep Taş (70) çiftinin 4 çocuğundan Ferkan Taş, 8 Ocak 1999'da, ailesine ait zeytinlikte ürün toplarken fenalaşıp bayıldı. Eve gitmeyince aranan Ferkan Taş, yakınları tarafından arazide bulunup Söke Fehime Faik Kocagöz Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Beyin kanaması geçirdiği belirlenen Taş, Aydın Atatürk Devlet Hastanesi'ne oradan da İzmir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Birçok test yapılan Taş'a, nadir görülen 'Thalamik AVM' (Arterio-Venöz-Malformasyon)' teşhisi konuldu. Beyin damarlarındaki yapısal bir bozuklukla dünyaya gelen ve yıllar sonra beyin kanamasıyla ortaya çıkan rahatsızlığı nedeniyle şaşkına dönen Taş, uzun süre mücadele etti. Bugüne kadar 13 beyin kanaması, 6 felç, 20'den fazla beyin anjiyosu ve çok sayıda epilepsi nöbeti geçirdi. Son olarak 2014 yılında beyin kanaması geçiren Taş, yaşama azmiyle sağlığına kavuştu. 10 hastanede toplam 562 gün geçirdi ve her seferinde öldüğü sanılan Ferkan Taş, mucizevi bir şekilde yaşama tutundu.
#Ferkan TaşBebeklerde kullanılan pek çok ürün hakkında faydaları ve zararları ile ilgili araştırmalar yapılmaktadır. Bunlardan birisi de rezene çayıdır. Rezene çayı içerdiği vitamin ve mineraller sayesinde insan sağlığını korumaktadır. Fakat bebeklere olan etkisi yeni anne baba olmuş kişiler tarafından merak edilmektedir. Peki, bebeklerde rezene çayının faydaları nelerdir? Bebeklerin rezene çayı içmesinin zararları var mıdır? Sizlere rezene çayının bebeklere etkisi hakkında merak edilenleri detaylıca derledik.
Bebeklerde nörolojik hastalıklar, beyin ve sinir sistemini yakından ilgilidir. Bebeklerde nörolojik hastalıkların belirtileri ise kas ve eklemlerde güçsüzlük, dengesizlik, baş ağrısı, istem dışı hareket bozuklukları şeklinde ortaya çıkar. Bebeklerde nörolojik hastalık belirtileri nelerdir? Sizler için tüm ayrıntıları ile derledik.
Taklit yeteneği müthiş, bin bir yüzü var, birçok kaynakta gizli pandemi olarak geçiyor hatta sessiz katil diye adlandırılıyor. Tüm dünya, bu hastalığa karşı ayakta. ABD'deki Lyme kasabasına giderek araştırma yapan ve birkaç yıl sonra Lyme hastalığı teşhisi konan Ziraat Yüksek Mühendisi Derya Ulaşoğlu da söz konusu hastalığı yaşayanlardan. İşte onun deneyimleri ve 18 soruda Lyme hastalığı...
#SağlıkSağlık çalışanlarına karşı uygulanan şiddet, taciz, hakaret ve tehdit gibi olumsuzların bitmesini beklerken, bir vaka da Yıldırım İlçesi Millet Mahallesi’nde yaşandı.Hastasını muayene eden Doktor Orhan Koyuncu, randevusuz gelen ve bekletildiğini öne süren T.Y. ile ağabeyi O.Y.’nin hakaretleri ve tehditlerine maruz kaldı. Yaşananların ardından beyaz kod veren Koyuncu, polislerin müdahalesi ile fiziki bir olumsuzluk yaşamadı. Ancak ilk kez yaşadığı bu olayın ardından kaygı bozukluğu başladı.
#Serhat TEZCANBebeklerde iştahsızlık, annelerin ortak sorunlarından biridir. İştahsızlık, altta yatan bir hastalığa bağlı olarak gelişmişse, ciddi sağlık sorunlarının habercisi olabilir. Bu neden sizde bebeklerde iştahsızlığın neden olduğunu öğrenebilir, bu konuda önlem alabilirsiniz. Bebeklerde iştahsızlık neden olur ve belirtileri nelerdir? Bebeklerde iştahsızlık dönemleri var mıdır tüm detayları ile derledik.
#BebekBebeklerde havale, anne ve babaların en korktuğu durumlardan biridir. Havale geçirdiği düşünülen bebeğe nasıl davranılması gerektiği çok önemlidir. Bu nedenle sizde bebeklerde havalenin nasıl olduğunu öğrenebilir, havale geçiren bebeğin nasıl anlaşılacağı hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Bebeklerde havale nasıl olur, anlaşılır ve belirtileri nelerdir? Bebeklerde havale neden olur detayları ile derledik.
#Bebek