Enerji
Enerji Haberleri
Yiğit Bulut'tan çok önemli mesajlar
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yiğit Bulut, Türkiye gündemine ilişkin açıklamalar yaptı. Bulut, Türkiye'nin kredi derecelendirme kuruluşları arasında iki ülkeden biri olarak gösterildiğini belirtirken Merkez Bankası'nın dolar sattığına ilişkin iddiaları da yanıtladı ve "Dolar satılmış olsa bile şu anda kur nedeniyle 13 milyar dolar kar yazıldı" dedi. 2018-2020 yılı arasındaki güçlü ekonomi yönetimi ve enerji alanındaki atılımlar nedeniyle Bulut, Berat Albayrak'a teşekkür edilmesi gerektiğini de kaydetti.
İran'dan doğal gaz ithalatı sert düşüş gösterdi
Türkiye'nin İran'dan yaptığı doğal gaz ithalatı geçen yıl bir önceki yıla göre yüzde 31,2 azalarak 5,3 milyar metreküp oldu.
Bu üniversiteden 'Nobel Ödülü' çıkacak
Yıldız Teknik Üniversitesi’nin (YTÜ) çiçeği burnunda rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz görevde olduğu altı aylık zaman zarfında önemli işlere imza attı. Özellikle sanayi ile üniversiteyi buluşturan projelere ağırlık veren Yılmaz’ın tek hedefi Yıldız Teknik Üniversitesi’nin bir marka haline gelmesi. Hayallerin sınırı yok diyen Tamer Hoca “Bir gün bu üniversiteden ‘Nobel Ödülü’ çıkacak” diyor.
Enerji ithalatı yüzde 35.8 azaldı
Türkiye'nin enerji ithalatı için ödediği tutar, ocakta geçen yılın aynı ayına göre yüzde 35,8 azalarak 2 milyar 636 milyon 566 bin dolara geriledi.
Dünyanın en büyük tam panoramik müzesine 1 milyon kişi akın etti
Bursa'da, dünyanın en büyük tam panoramik müzesi 1 milyondan fazla ziyaretçi ağırladı. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’nde Bursa’nın 700 yıl önceki halinin, 10 binin üzerindeki 3 boyutlu figürle ziyaretçilere resmedildiğini söyledi.
Dış ticaret açığı Ocak'ta yüzde 32.8 azaldı
Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı verilere göre, dış ticaret açığı Ocak ayında yıllık bazda yüzde 32.8 azalarak 4 milyar 513 milyon dolardan, 3 milyar 34 milyon dolara geriledi.
Dünyanın En Büyük Depremi Nerede, Ne Zaman Ve Kaç Şiddetinde Oldu? Dünya'da Yaşanan En Büyük Depremler Listesi
Son yıllarda insanoğlunun en korktuğu doğal felaketler içerisinde deprem geliyor. Özellikle ne zaman ve nerede tam olarak bilinmeyen günü nedeniyle, en korkulan felaketlerden biridir. Peki dünyanın en büyük depremi nerede, ne zaman ve kaç şiddetinde oldu? Dünya'da yaşanan en büyük depremler listesi konusunda merak edilenler.
Dünyanın En Büyük Gölü Hangisidir Ve Nerededir? Dünyanın En Büyük Göllleri Sıralaması Ve Listesi
Pek çok amaç altında kullanılan Göller günümüzde devasa görüntüleri ile aynı zamanda muhteşem bir manzara sunar. Sadece bireysel değil aynı zamanda devletler açısından da göller büyük bir öneme sahiptir. Peki, dünyanın en büyük gölü hangisidir ve nerededir? Dünyanın en büyük gölleri sıralaması ve listesi konusunda merak edilenler.
Son dakika... İstanbul merkezli 36 ilde 'Silici 2' operasyonu
İstanbul merkezli 36 ilde akaryakıta bağlı vergi kaçakçılığı ve nitelikli dolandırıcılık yapan suç örgütüne yönelik "Silici 2" operasyonu düzenleniyor. İçişleri Bakanlığı, operasyonda akaryakıtta vergi kaçakçılığı yapan 120 şüphelinin yakalandığını duyurdu. Operasyon kapsamında 157 akaryakıt istasyonunda 196 milyon litre akaryakıt verisinin sistemden silindiği belirlendi. Silinen akaryakıtın piyasa değerinin yaklaşık 1.2 milyar TL olduğu tespit edildi.
Ela Yörüklü bilinmeyenlerini anlattı: Annem iyi ki vesile olmuş
2017 yılında katıldığı Best Model of Turkey yarışmasında 2’nci olan, daha sonra kariyerine oyunculukla devam eden Ela Yörüklü şimdilerde Kanal D’nin fenomen dizisi “Arka Sokaklar”da Komiser Ezgi olarak izleyici karşısına geçiyor. Annesinin ısrarıyla modellik yarışmasına katıldığını belirten Yörüklü, “Annem, yarışmaya onun ısrarıyla katıldığımı söylediğimde biraz bozuluyor. O yüzden eklemek istiyorum, buna iyi ki vesile olmuş! Çünkü bambaşka bir yolculuğa geçiş yapmamı sağladı” diyor.
İnsanlığın yok olma ihtimali 100'de 1'den nasıl 6'da 1'e yükseldi?
1960'ların sonunda Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi NASA, tüm insanlığın kaderini değiştirebilecek bir ikilemle karşı karşıyaydı.
Otonom otobüs Külliye’de
Uzun bir süredir elektrikli otobüs ve minibüsleri ile yurtdışı pazarlara satış gerçekleştiren öncü markalardan bir tanesi olan Karsan ise elektrikli modeli Atak’ı otonom teknolojilerle donatarak bir sürprize imza attı.
7 yılda 197 milyon TL geri dönüşüm tasarrufu
Arçelik, ürünlerini doğaya geri kazandırmak ve birer kaynak olarak değerlendirilmesini teşvik etmek amacıyla 2014 yılında Eskişehir ve Bolu’da kurduğu atık elektrikli ve elektronik eşya geri dönüşüm tesislerinde çalışmalarını hız kesmeden sürdürdüğünü açıkladı.
Yapay ete ucuz yerli formül
Dünyada yapay et konusunda çalışmalar hızlanırken, Türkiye’de de bu yönde adımlar atılmaya başladı. Şu anda çok pahalı olan yapay ette, fiyatı düşürebilecek bir çalışma ise Ankara Üniversitesi Kök Hücre Enstitüsü Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Can Akçalı ve ekibi tarafından yapıldı. Akçalı, “Geliştirdiğimiz tekniği korumak amacıyla Amerika Birleşik Devletleri’nde patent başvurusunda bulunduk” dedi.
İhracat pazarları elektrikleniyor
Toplu taşıma sistemlerine yönelik inovatif araçlarıyla her kente uyum sağlayabilecek modern çözümler sunan Karsan, elektrikli ürün gamıyla Avrupa kentlerinin ulaşımına katkı sağlamaya devam ediyor. Bursa’daki fabrikalarında üretimini gerçekleştirdiği Jest ve Atak modelleri ile Avrupa pazarlarını elektriklendirmeye devam eden Karsan, Romanya ve Belçika’ya da yeni modellerini ihraç ediyor.
Elektrik dağıtımına 66 milyar TL yatırım
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, “Elektrik dağıtım sektörümüz özelleştikten bu yana yatırımlar 2 kat artarak 2016-2020 üçüncü uygulama döneminde 40 milyar liraya ulaştı. 2021-2025 dördüncü uygulama dönemi için toplam 66.7 milyar lira tutarında elektrik dağıtım yatırımı planlanıyor” dedi.
Bill Gates'ten flaş Bitcoin sözleri: Zarar veriyor
Microsoft’un kurucusu Bill Gates, Bitcoin madenciliğinin aşırı enerji kullanımı nedeniyle çevre için zararlı olduğunu, iklime zarar verdiğini söyledi. Ayrıca bugüne kadar hiç Bitcoin almadığını vurgulayan Gates, kendisinin aşı gibi, somut ürünler yaratan yatırımları tercih ettiğini söyledi.
ABD ekonomisi 2020'nin son çeyreğinde yüzde 4,1 büyüdü
ABD ekonomisi, 2020'nin dördüncü çeyreğinde yüzde 4,1'lik büyüme gösterdi.
Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hikmet Hacıyev: 44 günlük savaşta Türkiye güç kaynağımız oldu
ICYF’in düzenlediği ‘Special Edition Talks’a katılan Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hikmet Hacıyev, 44 gün günlük savaş sonunda kazanılan Dağlık Karabağ Zaferi’nde Türkiye’nin desteğinin Azerbaycan’a büyük cesaret ve güç verdiğini söyledi.
Kordiseps Mantarı Nedir, Nerede Yetişir Ve Yenir Mi? Kordiseps Mantarı Faydaları, Yetiştiriciliği Ve Özellikleri
Dünya çapında ender bulunan mantarlar içerisinde kordiseps geliyor. Özellikle sağladığı faydalar ile beraber son dönemlerde İnternetten araştırılan bir mantar olduğunu söylemek mümkün. Peki, Kordiseps mantarı nedir, nerede yetişir ve yenir mi? Kordiseps mantarı faydaları, yetiştiriciliği ve özellikleri üzerine merak edilenler.
Türkiye rüzgar enerjisi kapasitesini artırdı
Rüzgar enerjisinde kurulu gücü geçen yıl bir önceki yıla göre 1224 megavat artışla 9 bin 305 megavata ulaşan Türkiye, bu alandaki kapasitesiyle AB ülkeleri, aday ülkeler ve Rusya ile Ukrayna'nın da aralarında bulunduğu 38 ülke arasında 7. sırada yer aldı.
'Son 7 yılda 1.3 milyon ürünü geri dönüştürdük'
Gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmak için tüm iş süreçlerini sürdürülebilirlik temelli olarak şekillendiren Arçelik, sürdürülebilirlik stratejisinin önemli bir halkası olan Eskişehir ve Bolu’da kurduğu atık elektrikli ve elektronik eşya (AEEE) geri dönüşüm tesislerinde çevresel sürdürülebilirlik performansını daha da ileri taşımak için çalışmalarını sürdürüyor. Türkiye’de beyaz eşya üreticisi olup kendi geri dönüşüm tesisini kuran ilk ve tek şirket olan Arçelik, AEEE geri dönüşüm tesisleriyle ülkemizdeki geri dönüşüm sektörünün kalitesinin artırılmasına katkı sağlıyor.
Ermenistan'da darbe girişimi! Türkiye'den ilk açıklama geldi
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto ile bir araya geldi. Çavuşoğlu, görüşmenin ardından önemli açıklamalarda bulundu. Bakan, Ermenistan'da yaşanan gelişmeler için de ilk açıklamayı yaptı ve 'Şiddetle kınıyoruz!' ifadesini kullandı.
Doğal gaz talebinin 2050'de 6 trilyon metreküpe ulaşması bekleniyor
Dünyada artan nüfus ve temiz enerji kaynaklarına yönelim nedeniyle küresel doğal gaz talebinin 2050 itibarıyla yüzde 50 artışla 5 trilyon 920 milyar metreküpe ulaşacağı tahmin ediliyor.
Milli Eğitim Bakanı Selçuk: Riske girmeden okullarımızı peyderpey açma kararlılığımız devam ediyor
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, sağlık anlamında herhangi bir riske girmeden, sadece bilimin verileriyle hareket ederek okulları peyderpey açma noktasında kararlılıklarının devam ettiğini söyledi.
Kripto para piyasası dalgalanıyor! Vergi söylentileri ortaya çıktı
Kripto para piyasalarında anlık yükseliş ve düşüşler çok hızlı gerçekleşiyor. Herhangi bir finansal temele dayanmadan fiyat ve miktar hareketlerinin hızlı olmasından dolayı büyük kayıplar ya da kazançlar oluşuyor. En popüler kripto paralar yine düşüş eğilimine geçti.
Fındık Mantarı Nedir, Nerede Yetişir Ve Yenir Mi? Fındık Mantarı Faydaları, Yetiştiriciliği Ve Özellikleri
Tavuk tirmidi olarak da bilinen fındık mantarı, son dönemlerde oldukça ilgi çeken mantar çeşitleri içerisinde yer alıyor. Özellikle semt pazarlarında satışa sunulmuş olan mantar çeşitleri içerisinde yer aldığını söylemek mümkün. Peki, fındık mantarı nedir, nerede yetişir ve yenir mi? Fındık mantarı faydaları, yetiştiriciliği ve özellikleri konusunda merak edilenler.
Petrol ithalatı aralıkta azaldı
Türkiye'nin toplam petrol ithalatı geçen yıl aralıkta 2019'un aynı ayına göre yüzde 22,3 azalarak 2 milyon 828 bin 22 ton oldu.
Fesleğen Mantarı Nedir, Nerede Yetişir Ve Yenir Mi? Fesleğen Mantarı Faydaları, Yetiştiriciliği Ve Özellikleri
Birçok farklı isimle anılan ve çok sevilen mantar çeşitleri içerisinde fesleğen mantarı gelir. Özellikle çörek mantarı, kuzu mantarı ya da ayı mantarı olarak da ifade ediliyor. Peki fesleğen mantarı nedir, nerede yetişir ve yenir mi? Fesleğen mantarı faydaları, yetiştiriciliği ve özellikleri konusunda merak edilenler.
Evelek Mantarı Nedir, Nerede Yetişir Ve Yenir Mi? Evelek Mantarı Faydaları, Yetiştiriciliği Ve Özellikleri
Diğer mantarlara göre ilginç bir görüntüsü olması ile beraber merak edilen mantarlar içerisinde evelek mantarı gelir. Genel yapısı ile beyaz bir görüntüye bürünen evelek mantarı, oldukça özel bir mantar olarak öne çıkıyor. Peki, Evelek mantarı nedir, nerede yetişir ve yenir mi? Evelek mantarı faydaları, yetiştiriciliği ve özellikleri konusunda merak edilenler.
LPG ithalatı aralıkta yüzde 2,6 azaldı
Türkiye'nin LPG ithalatı, geçen yıl aralıkta bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 2,6 azalarak 233 bin 206 ton oldu.
Türkiye'deki ekonomik reformlar Alman yatırımcıların ilgisini artırıyor
Alman-Türk Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Dr. Markus C. Slevogt, reel faiz oranına izin veren para politikasının yatırımcıların güvenini tazelediğini belirterek, "Kapsamlı yatırım teşvikleri, ekonomik reformlar ile sıkı para politikası Türkiye'nin ekonomisini ve yatırımcı ilişkilerini güçlendirecek." dedi.
"Aralıklı oruç vücudu dinlendirip yağ yakımını hızlandırıyor"
IF diyeti (Intermidend Fasting) yani aralıklı orucun, vücudu dinlendirip kilo verme sürecini hızlandırdığını belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Yıldız Melek Aksoylu, diyet süresince dikkat edilmesi gerekenleri anlattı. Bu diyette, aç kalınan süre boyunca vücutta depolanan yağların kullanıldığını belirten Aksoylu, "Oruç döneminde nasıl ki vücudumuz temizleniyor. Bu diyette de özellikle 3’üncü haftadan sonra çok iyi sonuçlar alınıyor" ifadelerini kullandı.
Akıllı ulaşımda ses getirecek projeler TEKNOFEST'te yarışacak
Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali (TEKNOFEST) kapsamında İGA İstanbul Havalimanı yürütücülüğünde gerçekleştirilen "Akıllı Ulaşım Yarışması" geleceğin ulaşım teknolojilerine bugünden yatırım yapılması ve üretken bir birimin kurulması vizyonuyla düzenleniyor.
Petrol yükseldi, altında yatay seyir hakim
Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve müttefiklerinin (OPEC+) önümüzdeki hafta yapacakları aylık toplantıya odaklanan küresel petrol piyasalarında fiyatlar, aşı ve aşılamalara ilişkin haberlerin yarattığı iyimserlikle yükseldi.
ABD’ye Temsa uzaya Kordsa
Sabancı Topluluğu 100’üncü kuruluş yılı olan 2025 yılı itibarıyla iki kat büyümeyi hedefliyor. Bu büyümede lokomotif görevi, yapacağı global ataklarla Kordsa ve Temsa üstlenecek.
Kümelenme rekabeti güçlendiriyor
İşletmelerin rekabet gücüne katkı sunmak amacıyla kümelenme faaliyetlerini sürdürdüklerini söyleyen AOSB Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütcü, “Firmalar sadece kendi imkanlarıyla ve tek başına elde edemediği rekabet gücünü kümelenmeler sayesinde yakalıyor” dedi.
KOSBİ’de hedef bin firma 50 bin istihdam
Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi’nin (KOSBİ) pandemi döneminde yatırımcının gözdesi haline geldiğini söyleyen KOSBİ Başkanı Kamil Porsuk, “Bölge tamamen dolduğunda bine yakın firma faaliyet gösterecek. Yeni kurulacak fabrikalar ile birlikte istihdam 50 bine ulaşacak” dedi.
ABD'li ilaç firmaları, mart sonuna kadar 240 milyon doz Kovid-19 aşısı üretecek
ABD'li ilaç firmaları Pfizer, Moderna ve Johnson and Johnson mart sonuna kadar, 240 milyon doz yeni tip Kovid-19 aşısı sağlamayı taahhüt etti.
Ekstra enerji ortaya çıkmalı
Pandemi döneminde elektrik tüketimi
Hürriyet gazetesinin usta yazarı Ertuğrul Özkök, keyifli söyleşilerine pandemi döneminde elektrik tüketimi ile devam ediyor. EnerjiSA CEO Murat Pınar ile birlikte pandemi döneminde hane elektrik tüketimini, sanayi tüketimin durumunu ve enerji yatırımlarını anlatıyor.
Analistlerden kripto para açıklaması! Bitcoin, Litecoin, Ethereum ve Ripple için önemli uyarı
Kripto para birimleri son dönemde şirketlerin ve yetkililerinin açıklamalarıyla artışa geçerken analistler uyarıda bulundu. Bitcoin, Litecoin, Ethereum ve Ripple başta olmak üzere kontrol mekanizmasının işlememesi nedeniyle spekülatif varlık grupları arasında başı çekerken analistler temkinli olunması gerektiğini belirtti.
Akkuyu Nükleer Santrali için önemli açıklama
Akkuyu Nükleer AŞ Genel Müdür Birinci Yardımcısı Butckikh, "Eminim ki bu nükleer santral dünyanın en güvenilir nükleer tesislerinden biri olacak. Geçen sene Türkiye ekonomisine 1 milyar dolarlık yatırım yapıldı. Yatırımların yüzde 40'ının üzeri yerli piyasadan temin edildi" dedi.
Pandemi Döneminde Elektrik Tüketimi
Hürriyet gazetesinin usta yazarı Ertuğrul Özkök, keyifli söyleşilerine pandemi döneminde elektrik tüketimi ile devam ediyor. EnerjiSA CEO Murat Pınar ile birlikte pandemi döneminde hane elektrik tüketimini, sanayi tüketimin durumunu ve enerji yatırımlarını anlatıyor.
Chint Türkiye’den İzmir’e yardım eli
1984 yılında Çin’de kurulan ve dünyanın önde gelen akıllı enerji çözümleri üreticilerinden biri olan Chint Global’in Türkiye yapılanması CHINT Türkiye, Chint Vakfı’nın desteği ile İzmir depremi sonrası yardım elini uzattı.
‘Sahte diploma’ davasında tanıklar dinlendi... Metin Hara hasta tedavi ediyor mu?
Düşünce gücü, enerji gibi konuları içeren kitaplarıyla bilinen ve bir dönem dünyaca ünlü model Adriana Lima ile yaşadığı aşk ile konuşulan yazar Metin Hara’nın "Diploması olmadığı halde hasta tedavi etmek veya tabip unvanını takınmak" suçlamasıyla yargılandığı davada tanıklar dinlendi.