Enerjiyi verimli kullanmak dışa bağımlılığı azaltır

Güncelleme Tarihi:

Enerjiyi verimli kullanmak dışa bağımlılığı azaltır
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2024 14:58

Prosumer Expo Yenilenebilir Enerji ve E-Mobilite Şarj Fuarı ATO Congresium’da açıldı. ATO Başkanı Gürsel Baran, “Enerjiyi doğru kullanarak, küresel ısınmanın, enerji kaynaklarının tükenmesinin, çevre kirliliğinin de önüne geçmek mümkün. Enerji verimli kullanılarak, enerji giderleri ve ülkenin de enerji ithalatı, dolayısıyla da dışa bağımlılık azaltılabilir” dedi.

Haberin Devamı

Sürdürülebilir teknolojiler ve yenilenebilir enerji çözümleri üzerine odaklı önemli etkinliklerden olan Prosumer Expo Yenilenebilir Enerji ve E-Mobilite Şarj Fuarı, dün  ATO Congresium’da başladı. EFT Fuarcılık tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen ve Ankara’da ilk kez gerçekleştirilen fuarın açılış törenine Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Milli Teknoloji Genel Müdürü Alper Güzel, Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran ve EFT Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Tosun katıldı. Bugün ve yarın da devam edecek olan fuar, yenilenebilir enerji entegrasyonu, elektrikli araç şarj altyapısı ve sürdürülebilir şehir yaşamı konularında yenilikçi çözümler sunmayı amaçlıyor. Fuarda 25’in üzerinde firma ve kuruluş yer alıyor. Açılışta konuşan ATO Başkanı Gürsel Baran, yenilenebilir ve temiz enerjinin önemine dikkat çekerek, “2030 itibarıyla sınırda karbon uygulaması var. O yüzden üreticilerimizin, sanayicilerimizin bugün itibarıyla çok farklı bir metoda geçmesi lazım” dedi. Baran, özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

Enerjiyi verimli kullanmak dışa bağımlılığı azaltır

TASARRUF İÇİMİZE İŞLEMELİ

“Enerjiyi doğru kullanarak, küresel ısınmanın, enerji kaynaklarının tükenmesinin, çevre kirliliğinin de önüne geçmek mümkün. Ekonomik anlamda sağlayacağı kazançlar da ayrıca önemli. Enerji verimli kullanılarak, enerji giderleri ve ülkenin de enerji ithalatı, dolayısıyla da dışa bağımlılık azaltılabilir. Ayrıca çevre ve iklim konularında da iyileştirme oluşturabilir. Bugüne kadar belki farklı yaşadık ama bugünden, daha farklı yaşamak zorundayız. Bizden sonraki nesillere temiz bir dünya bırakmak için bugüne kadar olan alışkanlıklarımızdan da vazgeçmemiz gerekiyor. Bazı tutumlarımızı, tarzlarımızı, iş ve iş yapış biçimlerimizi değiştirmemiz gerekiyor. Biz ihracatının yaklaşık yüzde 40’ını Avrupa Birliği’ne yapan bir ülkeyiz. Ve 2030 itibarıyla sınırda karbon uygulaması var. Bu ölçüm neticesinde sizin karbon seviyeniz belirlenen seviyenin üzerindeyse vergi ödeyeceksiniz. Altındaysa siz para kazanacaksınız. O yüzden üreticilerimizin, sanayicilerimizin bugün itibarıyla çok farklı bir metoda geçmesi lazım. Bundan sonraki süreçte üretimimizi Avrupa Birliği istekleri doğrultusunda gerçekleştirmemiz gerekiyor. Bunun için de kamunun desteğine, sanayicimizin gerçekten ihtiyacı var. Bizden sonraki nesil çok önemli. Onlara temiz bir gelecek bırakmalıyız. Ve en önemli konulardan biri tasarruf. Bilmeliyiz ki  ufacık bir kağıt parçası çok önemli. Bir damla su çok önemli. Bir tane gereksiz yanan lamba çok önemli. Tasarruf bizim içimize yerleşmeli. Bundan sonra biz ve bizden sonraki nesillere bu kültürü de aşılamalıyız.”

Haberin Devamı

ENERJİNİN DE BAŞKENTİ YAPALIM

Enerjiyi verimli kullanmak dışa bağımlılığı azaltır

Enerjiyi verimli kullanmak dışa bağımlılığı azaltır

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Milli Teknoloji Genel Müdürü Alper Güzel ise Türkiye için elektrikli araç şarj altyapısına yönelik bir gelişim planı hazırladıklarını ve şu ana kadar toplam hızlı şarj soket sayısının 6 bin 700’ü geçtiğini dile getirdi. EFT Grup Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Tosun da “Başkent Ankara’nın tek enerji fuarı olan etkinliğimizde buluşmanın heyecanı içerisindeyiz. Kamu kurum ve kuruluşların STK’ların desteğiyle çıktığımız bu yolda başkentimizi aynı zamanda enerjinin başkenti yapmak gibi bir hedefimiz var. Tek bir düşüncemiz var o da yarınlara ve çocuklarımıza temiz bir dünya bırakmak” dedi.

Haberin Devamı

Enerjiyi verimli kullanmak dışa bağımlılığı azaltır

Fuar bugün ve yarın da ziyaret edilebiliyor.

Enerjiyi verimli kullanmak dışa bağımlılığı azaltır
Fuara gelen ziyaretçiler Togg, Tesla'yı yakından inceleme fırsatı buldu.

BAKMADAN GEÇME!