Düşük
Düşük Haberleri
Pandemi dönemi, çocuklarda hareketsizliğe neden oldu
SÜLEYMAN Demirel Üniversitesi (SDÜ) Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Özgür Pirgon, pandemi döneminin hareketsizliği artırdığını, çocukların hareketlerinin kısıtlandığını söyledi.
Dr. Necdet Yetim; "Çocuklarınızın bağışıklığını güçlendirin"
İZMİR Kent Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Necdet Yetim, okullarda kademeli olarak başlayacak yüz yüze eğitim öncesi ailelere, çocukların bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi için tavsiyelerde bulundu. Yetim, "Çocuğun dengeli beslenmesi, yeteri kadar uyuması, açık havada oksijenli ortamda olması bağışıklığını güçlendirecektir" dedi.
Altın fiyatlarında son durum… Gram, çeyrek ve yarım altın ne kadar oldu?
ABD'deki tahvil artışı sonrası dolar kurunun yanı sıra altın fiyatları da hareketlendi. Son 6 ayın en düşük seviyelerini gören gram altın yeniden 400 TL’nin üzerini gördü. Analistler, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.765 doların altında kalıcılık sağlanması halinde 1.730 doların destek olarak takip edileceğini söyledi. Peki, altın fiyatlarında son durum ne? Gram, çeyrek ve yarım altın ne kadar oldu?
Okullarla ilgili flaş açıklama: 1 Mart'ta açılmıyor
İstanbul Valiliği 1 Mart’ta başlayacak olan yüz yüze eğitimin ikinci aşamasıyla ilgili açıklama yaptı. Buna göre pazartesi günü ilkokullarla, 8 ve 12’nci sınıfların okula başlaması bir gün ertelendi. Nihai kararın toplanacak Cumhurbaşkanlığı Kabinesinde belirleneceği açıklandı.
Son dakika... Okulların açılmasına ilişkin valiliklerden peş peşe açıklamalar
Son dakika haberine göre valiliklerden okullarda yüz yüze eğitime başlanılmasına ilişkin peş peşe açıklama yapıldı. İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada "1 Mart 2021 Pazartesi günü Cumhurbaşkanlığı Kabinesinde alınan kararlar çerçevesinde her ilimizde içerisinde bulunulduğu ilan edilen risk grubu seviyesine dair belirlenen kurallara göre Hıfzıssıhha Kurullarımızca gerekli adımlar atılacaktır" denildi.
Bingöl'de 1 Mart heyecanı! Vaka sayısı en az olan iller arasında...
Sağlık Bakanlığı’nın il bazlı açıkladığı koronavirüs vaka sayılarında Bingöl, önceki haftaya göre, 8 puan daha düşerek, her 100 bin kişide 18,45 vaka ile ilk 10 kent arasında yer aldı. Koronavirüsle mücadelede 1 Mart günü başlayacak normalleşme süreci, esnafı heyecanlandırdı. Pastane işletmecisi İsmail Karaaslan, "1 Mart'ta kısıtlamalar kalkarsa eski günlerimize döneceğimize inanıyorum. Heyecanlıyız. Uzun zamandır heyecan yoktu içimizde. Tekrar müşterilerimizi ağırlamak istiyoruz" dedi.
Bu haftanın kazandıranı belli oldu
Borsa İstanbul'da işlem gören hisse senetleri haftalık bazda ortalama yüzde 5,70 değer kaybetti, altının gram satış fiyatı yüzde 4,94, dolar/TL yüzde 6,39, avro/TL yüzde 6,51 değer kazandı.
Çevrimiçi etkinlik araştırması: En büyük engel fiyatlar
Çevrimiçi etkinlikler uzun zamandır kültür-sanata erişim için elimizdeki tek seçenek. Konserleri, oyunları sadece internet üzerinden, ekranlardan izleyebiliyoruz. Ancak Twentify’ın bizim için yaptığı araştırma gösteriyor ki sosyoekonomik durum ve bilet fiyatlarının yüksek olması bu etkinliklere katılım için büyük bir engel!
Kahveler ne zaman açılacak? Kıraathanelerin açılış tarihi için son açıklamalar!
Kahvelerin açılış tarihi, gündemde yer almaya devam ediyor. Koronavirüs kısıtlamalarında normalleşme için mart ayının işaret gösterilmesinin ardından, Kahveler ne zaman açılacak? sorusunun yanıtı merak konusu oldu. Kafeler ile beraber kıraathanelerin açılış tarihinin de Sağlık Bakanlığı tarafından değerlendirilmesi bekleniyor. İşte, kahvelerin açılış tarihi ile ilgili bilgiler.
İl il koronavirüs vaka sayısı haritası: Hangi illerde koronavirüs vaka sayısı yüksek, hangi illerde düşük? Kovid-19 haritasında son durum
İl il koronavirüs vaka sayısı haritası Sağlık Bakanlığı'nın bilgileri ile açıklanmaya devam ediyor. Koronavirüs salgınında alınan tedbirler artık 'yerinde karar' dönemi ile yeni bir kontrol planlanıyor. Vaka sayısı düşük veya yüksek olan illerde, illerin durumuna göre tedbirler gevşetilecek veya arttırılacak. Her hafta yayınlanacak olan koronavirüs tablosunda illerin son durumu açıklanıyor. Yayınlanan güncel verilere bakıldığında Karadeniz bölgesi alarm verirken, 3 büyük il içinde en düşük vaka sayısına sahip olan ilimiz Ankara oldu. Öte yandan, Sağlık Bakanı Koca vaka sayısı en çok azalan ilin Bayburt olduğunu duyurdu. Sağlık Bakanlığı kısıtlama kararlarının da illere göre yapılacağını bildirdi. Peki corona virüste illerdeki son durum nedir? İşte 15-21 Şubat koronavirüs tablosunda son veriler.
LimonHost hosting hizmetlerinin çeşitliliği tüm kullanıcılara hitap ediyor
Son yıllarda yaşanan teknolojik gelişmeler ile birlikte internet hayatımızda yadsınamayacak kadar önemli bir yere sahip bulunuyor. İnternet eğitim, iş gibi nedenler dışındaki kullanım alanları nedeniyle hemen herkes için vazgeçilmez bir teknoloji olarak adlandırılabiliyor. Bunun en büyük nedeni ise internetin sadece iletişim aracı olarak kullanılmaması; alışveriş alışkanlıkları, eğitim, çalışma koşulları, sosyal ilişkiler ve sağlık sektörü gibi pek çok noktayı farklı bir boyuta taşıması olarak kabul ediliyor. Buna bağlı olarak domain ve hosting hizmetlerinde sürekli bir gelişme, bu hizmetleri sunan firmaların sayısında ise bir artış yaşanıyor.
Zuhal Topal'la Sofrada birincisi kim oldu? 26 Şubat Zuhal Topal'la Sofrada kazananı ve puan durumu belli oldu
Zuhal Topal'la Sofrada birincisi verilen puanların ardından belli oldu. Final heyecanının yaşandığı yarışmanın 26 Şubat tarihli bölümünde en yüksek puanı alan yarışmacı 15 bin TL'yi kazanmanın sevincini yaşarken, diğer gelinler büyük ödüle veda etmenin üzüntüsünü yaşadı. Seda Hanım'ın yarıştığı final gününde Zuhal Topal ve kayınvalidelerin verdiği puanlar gün sonunda, Zuhal Topal'la Sofrada birincisi kim oldu? sorusunu yanıta kavuşturdu. Kayınvalideler arasında yaşanan hararetli tartışmalar masada tansiyonu yükseltti. İşte, 26 Şubat Zuhal Topal'la Sofrada kazananı.
Çöl tozu nedir? Çöl tozu koronavirüs taşır mı?
Çöl tozları radyo iletişim kanallarını, hava ve kara ulaşımını olumsuz etkiler. Ayrıca hava kirliliğininde artmasına neden olur. Özellikle yaşlılar, çocuklar, solunum yolu ve kalp-damar rahatsızlığı bulunanlar başta olmak üzere, tozdan daha fazla etkilenmektedirler.
İnsanlığı bekleyen büyük tehlike: Uzmanlar 2045 yılını işaret etti!
Bilim insanları 2045 yılında sperm sayısı "0" olacak dedi ve bunun insanlık için büyük bir tehlike oluşturduğunu açıkladı. Uzmanlara göre bu durumun meydana gelmesini tetikleyen birden fazla tehlike var.
Normalleşmenin kıyısındaki 5 il... Bu başarının sırrı ne?
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ‘illere göre vaka sayıları’ haritasını bizlerle paylaşıyor. Bu haritada dikkatleri çeken önemli bir nokta ise bazı doğu ve güneydoğu illerindeki vaka azlığı. Peki nasıl başardılar? Sorunun yanıtını doğrudan muhataplarına sorduk...
Günün En Çok Oynanan İddaa Maçları (26 Şubat 2021)
Misli.com’da günün iddaa programı içerisinde en çok oynanan bahisleri ve Misli.com yazarlarının bu maçlar için yaptığı yorumları sizler için derledik.
Acer, Predator markası ile IEM bilgisayar ve monitör partneri oldu
Acer, Predator serisine bir dizi yeni performans iyileştirmesi duyurarak yaklaşmakta olan IEM'in 15’inci Sezonu için heyecanı daha da artırıyor. Yenilenen seri, CES 2021’de duyurulan Predator Triton 300 SE ve Helios 300, yeni grafik işlemcilerle donatılmış Predator Orion 3000 ve 5000, 360 Hz yenileme hızına sahip Predator X25 monitörü içeriyor. Yeni Predator PC'ler ve en yeni güç artırma teknolojisiyle donatılmış monitör, dünya çapındaki oyun tutkunlarını yeni rekabet seviyelerine taşıyacak ve adrenalin yüklü oyun deneyimleri sağlayacak. Yeni seri, oyuncuların CS:GO gibi en yeni oyunları profesyoneller gibi oynamalarını mümkün kılacak.
RAZER’dan yeni webcam: KIYO PRO
Razer, düşük ışıkta bile pazar lideri görüntü doğruluğu sağlayan yüksek performanslı Uyarlanabilir Işık Sensörüne (Adaptive Light Sensor) sahip USB kamera olan Razer Kiyo Pro'yu duyurdu. Ultra hassas CMOS sensörünü STARVIS teknolojisiyle birleştiren Kiyo Pro, video konferanslarda ve yayınlarda profesyonel düzeyde görüntü kalitesi sunuyor.
Yeni bir salgın alarmı! Ebola virüsü geri mi dönüyor?
2013’te Batı Afrika’da büyük ölümlere yol açan ‘Ebola virüs’ geri döndü. Gine’de virüsü taşıyan 3’ü ölümle sonuçlanan 7 vakanın tespiti ile yeniden Ebola salgını ilan edildi. Peki söz konusu salgın dünya ve Türkiye için yeni bir tehdit mi? Covid-19 ile ortak yanları neler? Prof. Dr. Derya Unutmaz, hurriyet.com.tr için yanıtladı.
WD_BLACK Portföyü Türkiye'de Genişliyor
Western Digital, oyuncuların kurulumlarını geliştirmelerine ve yeni nesil oyunların yolunu açtığı gelişen oyun ortamına uyum sağlamalarına yardımcı olan üç yeni WD_BLACK ürününü tanıttı.
"Aile içi şiddete tanık olan çocuk yetişkinlikte şiddete başvurabiliyor"
AİLE ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın yaptığı araştırmalara göre, aile içinde şiddete tanıklık eden ya da maruz kalan çocukların, yetişkinlik dönemlerinde şiddete başvurabileceklerini belirten Çocuk Gelişimi Program Başkanı Öğr. Gör. Gökçe Gülen Akçin, "Çocuklar, şiddetin yakın ilişkiler için kabul edilebilir olduğunu düşünebilir, başkalarının ona kötü davranmasına inanabilir" dedi.
Tekrarlayan gebelik kayıplarının sebepleri ve tedavi yöntemleri nelerdir?
Tekrarlayan gebelik kayıpları anne ve baba adayları için oldukça kötü bir durumdur. Tekrarlayan düşükler ile genellikle gebelik sürecinin ilk aylarında karşılaşılır. Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Seval Taşdemir, konuyla ilgili önemli bilgiler paylaştı.
Prof. Dr. Zafer Kurugöl'den okulların açılmasıyla ilgili rahatlatan açıklama
Okullarda kademeli olarak başlayacak olan yüz yüze eğitimle ilgili rahatlatan bir açıklama geldi. Prof. Dr. Zafer Kurugöl yaptığı açıklamada 'Çocuklardan, evdeki erişkinlere virüsün bulaşma ihtimali çok düşük. 65 yaş üzerindeki aile büyükleri aşılanıyor, böylece aynı evde yaşayan aile büyükleri için de risk ortadan kalkıyor' dedi.
“Batıl inançlar kişiyi koronasvirüsten korumaz”
Klinik Psikoloji Bilim Uzmanı İlkgün Demir, pandemiyle gelen ölüm korkusunun kaygı bozukluğuna neden olduğunu ve kişilerin özellikle bu dönemde hurafelere yöneliminin arttığını söyledi. Batıl inançların kısa süreli ve anlık rahatlama sağladığını vurgulayan Demir, “Hurafeler, sorunlara çözüm olmaz, kişilerin psikolog veya psikiyatristten destek alması gerekir” dedi.
Kabine Toplantısı ne zaman, hangi gün yapılacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklaması bekleniyor
Kabine Toplantısı’nın ne zaman yapılacağı merak ediliyor. Dün Bilim Kurulu Toplantısı sonrası açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ‘İller düşük, orta, yüksek ve çok yüksek olduğunu her hafta bilmiş olacak. İki haftada bir de uygulama ile ilgili hangi ilin, hangi kararı alması gerektiği de zaten belli olmuş olacak. Bununla ilgili eğitim dahil olmak üzere bütün detaylar, pazartesi günü kabinede gündeme alınmış olacak. Ondan sonra Cumhurbaşkanımız gerektiğinde, tensip buyurursa açıklarlar.’ dedi.
Okulların açılmasıyla ilgili rahatlatan açıklama: İhtimal çok düşük!
Okullarda kademeli olarak başlayacak olan yüz yüze eğitimle ilgili rahatlatan bir açıklama geldi. Prof. Dr. Zafer Kurugöl yaptığı açıklamada 'Çocuklardan, evdeki erişkinlere virüsün bulaşma ihtimali çok düşük. 65 yaş üzerindeki aile büyükleri aşılanıyor, böylece aynı evde yaşayan aile büyükleri için de risk ortadan kalkıyor' dedi.
VİOP güne düşüşle başladı
Borsa İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası'nda (VİOP), bugün son işlem günü olan şubat vadeli BIST 30 endeksine dayalı kontrat, güne satıcılı başlamasının ardından 1.552 puanda dengelendi.
Altın ve petrol fiyatları düşüşe geçti
Küresel ekonomide görünümün yavaş yavaş toparlanmasının yanında, 1.9 trilyon dolarlık yardım paketine bağlı enflasyon endişelerinin ABD hazine tahvil getirilerini yükseltmesi altın fiyatlarını baskılamayı sürdürüyor. Hafta ortasından itibaren inişe geçen altın fiyatları, ons başına 1,760 dolara kadar düştü.
Normalleşmeye en yakın kent olan Şırnak'ta 1 Mart beklentisi!
Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı verilere göre, her 100 bin kişide 3,91 kişi ile Hakkari'den sonra en iyi durumda olan Şırnak, normalleşmeye en yakın kent olarak öne çıkıyor. Şırnak'taki taksici, lokantacı ve pastaneciler ile kafe ve halı saha işletmecileri, 1 Mart itibarıyla normalleşmenin başlamasını beklediklerini söyledi.
40 bin metrekarede üretim planlıyor
Tekstil kimyasalları sektörünün faaliyet gösteren Rudolf Duraner, Alman kimya şirketi Rudolf GmbH ile Bursalı Duraner Ailesi’nin ortaklığında 1999 yılında kuruldu. Şirket, Ar-Ge, üretim ve pazarlama birimleriyle entegre bir yapıya sahip.
Tek yol kendi aşımızı üretmek
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, her geçen gün vaka sayılarının arttığını belirtti. Tam kapanmanın düşünülmediğini belirten Bakan Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından özetle şunları söyledi:
AstraZeneca, AB'ye ilk çeyrekte 40 milyon doz aşı sağlayacak
AstraZeneca Üst Yöneticisi (CEO) Pascal Soriot, Avrupa Birliğine (AB) yılın ilk çeyreğinde 40 milyon doz yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısı tedarik edeceklerini söyledi.
Bill Gates'ten flaş Bitcoin sözleri: Zarar veriyor
Microsoft’un kurucusu Bill Gates, Bitcoin madenciliğinin aşırı enerji kullanımı nedeniyle çevre için zararlı olduğunu, iklime zarar verdiğini söyledi. Ayrıca bugüne kadar hiç Bitcoin almadığını vurgulayan Gates, kendisinin aşı gibi, somut ürünler yaratan yatırımları tercih ettiğini söyledi.
Kabine Toplantısı ne zaman yapılacak? Bakan Koca kritik toplantıyı işaret etti... Gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarında!
Kabine Toplantısı ne zaman sorusu, gündemde yer alan konuların başında geliyor. Koronavirüs önlemleri kapsamında başlayan kısıtlamaların ne zaman sona ereceği vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Konu ile ilgili açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1 Mart itibariyle normalleşmenin başlayacağını, kısıtlamaların kaldırılacağı illerin ise vaka ve aşılama sürecine göre yönlendirileceğini belirtmişti. Sağlık Bakanı Koca, alınan kararların Kabine Toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanacağını bildirdi. İşte, Kabine Toplantısı kararları ile ilgili ayrıntılı bilgiler.
Son dakika haberi: CHP'nin 'bedava aşı' iddiası... Sağlık Bakanı Fahrettin Koca belgelerle tane tane anlattı!
Son dakika haberi... Merakla beklenen Bilim Kurulu toplantısı sonrası Sağlık Bakanı Fahrettin Koca konuştu. CHP'nin "bedava aşıya para veriliyor" iddiasına belge gösterip tane tane yanıt veren Bakan Koca, "Üretici firma, aşıyı ülkeye bedavaya bağışlar mı? Bunun akılla izahı var mı?" diyerek tepki gösterdi. Bakan Koca, kademeli normalleşme sürecinde 65 yaş üstü için il bazlı kararlar alınabileceğini belirtti. Ayrıca tam kapanmanın düşünülmediğini ifade etti.
Dünyanın En Soğuk Ülkesi Nedir Ve Neresidir? Dünyanın Soğuk Ülkeleri Sıralaması Ve İsimleri
Bu zamana kadar ölçülen en düşük sıcaklık Antartika kıtasında - 89 derece olarak kayıtlara geçti. Yıllık ortalama sıcaklığın -56 olduğu Antartika kıtasında ülke bulunmamaktadır. Dünyanın en soğuk ülkesi neresidir? Merak eden okurlar için dünyanın en soğuk ülkelerini özellikleri ile birlikte sıraladık.
Dünyanın En Soğuk Yeri Neresi Ve Kaç Derece? Dünyanın En Soğuk Yerleri Ve İsimleri
Son yıllarda pek çok kişi dünyanın sınırları hakkında bilgi, sahibi olmak istemektedir. Özellikle bu durum karşımıza dünyanın en soğuk yerini öğrenmek şeklinde çıkmaktadır. Birçok kişinin ortak olarak aklına en çok gelen soruların başında Dünyanın en soğuk yeri neresi ve kaç derece? Dünyanın en soğuk yerleri ve isimleri nedir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
ABD'de işsizlik maaşı başvuruları beklenenden fazla azaldı
ABD'de ilk kez işsizlik maaşı başvurusunda bulunanların sayısı, 20 Şubat ile biten haftada piyasa beklentilerinin üzerinde artış göstererek 730 bine düştü.
HP, 2021'de 3D baskı ve dijital üretim öngörülerini paylaştı
HP, 2021'de 3D baskı ve dijital üretim öngörülerini paylaşıyor. Yapılan çalışmaya göre, 3D baskı sistemlerinin kullanımının yaygınlaşmasıyla inovatif yazılım çözümlerine daha fazla ihtiyaç duyulacak. Kişiselleştirme artarken, sürdürülebilirlik öne çıkacak.
ECB: Finanal, parasal politika kritik önemde
Avrupa Merkez Bankası (ECB) Yürütme Kurulu Üyesi Isabel Schnabel, Covid-19 pandemisi ortamında, finansal ve parasal politikaların önümüzdeki dönemde de kritik önemde olacağını vurguladı ve "zamanından önce" geri çekilmemesi gerektiği uyarısı yaptı.
Luiz Gustavo Trabzonspor maçında oynayabilecek mi? Son gelişmeler
Luiz Gustavo Trabzonspor maçında oynayıp oynamayacağı ile gündemde yer almaya devam ediyor. Bir süredir sakatlığı devam eden Gustavo'nun, hafta sonu oynanacak kritik Trabzonspor maçına yetişip yetişmeyeceği taraftarların araştırdığı konular arasında yer alıyor. Peki, Luiz Gustavo Trabzonspor maçında oynayabilecek mi? İşte, o konu hakkında merak edilen bazı bilgiler
Kültür Mantarı Nedir, Nerede Yetişir Ve Yenir Mi? Kültür Mantarı Faydaları, Yetiştiriciliği Ve Özellikleri
Sevimli bir görüntüye sahip olması ile beraber aynı zamanda kültür mantarı önemli faydalar sağlayan türler içerisinde yer almaktadır. Bu yüzden günümüzde yaygın değerlendirilen ve aynı zamanda merak edilen mantarlar içerisinde geliyor. Peki, Kültür mantarı nedir, nerede yetişir ve yenir mi? Kültür mantarı faydaları, yetiştiriciliği ve özellikleri konusunda merak edilenler.
Kulacık Mantarı Nedir, Nerede Yetişir Ve Yenir Mi? Kulacık Mantarı Faydaları, Yetiştiriciliği Ve Özellikleri
Dünya çapında birçok değişik mantar türü bulunurken önemli bir kısmı Türkiye'de doğal ortamlarında yetişir. Özellikle bu mantarların hangisinin yenip yenmeyeceği konusunda da internet üzerinden bilgi alınır. Bunlar içerisinde kulacık mantarı da gelir. Peki Kulacık mantarı nedir, nerede yetişir ve yenir mi? Kulacık mantarı faydaları, yetiştiriciliği ve özellikleri hakkında merak edilenler.
Koronada ebevynlerin duyguları çocuklara yansıdı
Boğaziçi Üniversitesi Temel Eğitim Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mine Göl-Güven ve ekibi 'COVID-19 Pandemisinin Aile Yaşamına Yansımaları' üzerine bir çalışma yaptı. COVID-19 salgını ve karantina sürecinin çocuk sahibi olan ailelerinin yaşamlarına yansımalarını ortaya koyan araştırmada 323 ebeveynden toplanan veriler analiz edildi. Raporda COVID-19 öncesi ve karantina dönemine yönelik ebeveyn ve çocukların duygu durumları, eş ve çocuklarla olan ilişkiler, ebeveynlerin ve çocukların birlikte geçirdikleri zaman gibi elde edilen sonuçlar paylaşıldı.
Kadınlar Günü ne zaman? İşte 2021 Dünya Kadınlar Günü tarihi
Kadın hakları açısından bugünlere nasıl gelindiğinin hatırlanmasına olanak sağlayan Dünya Kadınlar Günü, her yıl aynı tarihte çeşitli etkinliklerle kutlanmaktadır. Dünya Kadınlar Günü, kadın hakları temelli ortaya çıkmış olan bir gün olarak dikkat çekiyor. Peki, Dünya Kadınlar Günü ne zaman?
İflasın eşiğinden zirveye! Bir Covid-19 aşısı hikayesi...
Onlar bugün dünyanın Covid-19 için umut bağladığı bir ilaç şirketi. Bundan 1 yıl önce ise iflasın eşiğinde varlıklarını satıyorlardı...
Uzman isim açıkladı! Bu madde koronavirüse karşı koyuyor
Prof. Dr. Vefik Arıca, gıda takviyeleri üzerine yapılan araştırmaların olumlu sonuçlandığını belirterek ''Quercetin'in (kuersetin) Kovid-19 hastalığına yakalanan yaşlı ve obez kişilerde koruyuculuk etkisini gösterdi'' dedi.
İmparator Mantarı Nedir, Nerede Yetişir Ve Yenir Mi? Sezar Yumurta Mantarı Faydaları, Yetiştiriciliği Ve Özellikleri
Mantarlar türleri bakımından pek çok çeşide ayrılmaktadır. Günlük hayatta sıklıkla tükettiğimiz mantarlar pek çok yönden sağlığa faydası bulunmaktadır. Bazı mantarlar yenilebiliyorken bazıları zehirli türlerindendir. Bunlardan birisi de İmparator mantarıdır. Peki İmparator mantarı nedir, nerede yetişir ve yenir mi? Sezar yumurta mantarı faydaları, yetiştiriciliği ve özellikleri nelerdir? Sizlere imparator mantarı hakkında merak edilenleri detaylıca derledik.