boza tarifi haberleri sayfasında boza tarifi hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 68 boza tarifi haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Osmanlı mirası olan ve kış mevsimiyle özdeşleşen boza, fermente yapısıyla sadece bir içecek değil, aynı zamanda tam bir sağlık deposu. Özellikle bağışıklık sistemini güçlendirme özelliğiyle son yıllarda yeniden popülerlik kazanan bu içeceği evde hazırlamak hem keyifli hem de oldukça kolay. İşte ev yapımı bozanın sırları ve adım adım hazırlanışı...
#Boza TarifiHavalar soğudu, boza mevsimi açıldı. Osmanlı’dan günümüze kış aylarının vazgeçilmez içeceği olan ve özellikle geceleri tüketilmesi bir nevi gelenek haline gelen boza, fermente bir içecek olduğundan oldukça da faydalı. Bağışıklık dostu fermente gıdalara olan ilginin artmasıyla daha da popüler bir hale gelen bozayı evde yapmaya ne dersiniz? Sizin için evde boza yaparken dikkat etmeniz gereken püf noktalarını araştırdık ve tam kıvamında bir boza tarifi hazırladık. Afiyet olsun…
#Boza Nasıl YapılırBoza Osmanlı’dan günümüze kış aylarının vazgeçilmez içeceğidir. Özellikle geceleri tüketilmesi bir nevi gelenek haline gelen boza, fermente bir içecek olduğundan oldukça da faydalıdır. Koronavirüs pandemisi nedeniyle bağışıklık dostu fermente içeceklere ilginin de artmasıyla daha da popüler bir hale gelen boza evde de yapılabilir. Sizin için evde boza yaparken dikkat etmeniz gereken püf noktalarını araştırdık ve bir boza tarifi hazırladık. Afiyet olsun…
#Boza Nasıl YapılırÖzellikle kış aylarında Türk geleneğinin vazgeçilmez içeceklerinden olan boza hakkında bilgiler merak ediliyor. Evde de yapılması mümkün olan boza faydaları ile en az tadı kadar tüketilmeye değer bir içecektir. Peki, boza neyden yapılır, faydaları nelerdir? İşte, ev yapımı boza tarifi...
#BozaKış mevsimiyle beraber gelen grip, nezle, soğuk algınlığı gibi hastalıklara etkisiyle bilinen boza, anne sütünü de artırıyor. Halk Sağlığı Uzmanı Prof. Dr. Oğuz Özyaral, bozanın içinde bulunan vitaminlerin sinir ve sindirim sistemine de iyi geldiğini söyleyerek, “Boza enerji verir ve anne sütünü artırır” dedi.
#ÖksürükMasala çayının ismi, Hindistan’da 'çay' anlamına gelen 'chai' ve baharat karışımı anlamına gelen 'masala' kelimelerinin birleşiminden gelir. Siyah çay, kakule, tarçın, karanfil ve zencefil gibi baharatların karışımıyla pişirilip süt ilave edilerek lezzeti tamamlanır. Baharatların aroması sütle hafifler, sıcacık içimiyle kış günlerinde içinizi ısıtır. İşte, evde kolayca hazırlayabileceğiniz masala çayı tarifi ve püf noktaları...
#Masala ÇayıKış aylarının en çok sevilen içeceklerinden biri olan salep, sıcak, kıvamlı ve nefis lezzetiyle öne çıkar. Gerçek salep, yalnızca süt, toz salep ve şekerle yapılır. Hazırlanışı zahmetsiz, sonucu her zaman iç ısıtan bir kış lezzeti olur. İşte, evde mis gibi kokan ve kıvamı tam tutan salep tarifi ve püf noktaları...
#Salep TarifiEskiden bozacılar ellerinde iki güğüm boza, bellerinde bir bardaklık, bir tarçın kutusu ve fenerle mahalleleri maniler söyleyerek gezermiş... Şimdilerde akşam karanlığı düşünce “Booozaaa” diye seslenerek dolaşan seyyar satıcılar, geçmişte olduğu gibi bize kış mevsiminin geldiğini hatırlatıyor.
#BozaKış mevsimi geldi, vitamin ve mineral deposu boza raflarda yerini aldı. Boza, metabolizmayı güçlendiren özellikleri sayesinde daha çok kış mevsiminde tercih ediliyor. Peki, bir bardağı bile şifa deposu olan bozanın faydaları ne kadar biliyoruz?
#BozaEvde boza yapımı ve boza tarifi Osmanlı kültüründen günümüze kadar uzanan bu lezzeti mutfaklarda denemek isteyenler tarafından araştırılıyor. En çok kış aylarında tüketilen bu lezzeti dışarıdan hazır olarak almak istemiyorsanız tarifimize göz atabilirsiniz. Peki, evde boza nasıl yapılır? Malzemeleri nelerdir? İşte, adım adım boza yapımı ve malzeme listesi.
#Evde Boza TarifiRobert de Niro’cu mu, Al Pacino’cu musunuz? Kışın boza ile salep arasında kalmak, işte tam böyle bir soruyla ikilemde kalmak gibi... İkisinin de oyunculuğu muhteşem. Yıllar geçse de, başka popüler isimler çıksa da hala onların bulunduğu sahnelerde heyecanlanıyor, bir sürü farklı hissi güçlü bir şekilde yaşıyoruz. Aynı şey salep ve boza için de geçerli.
#BozaKarnabahar, kış aylarında yenebilecek en ekonomik ve sağlıklı sebzelerin başında geliyor. Üstelik pizza tabanından kısıra birçok tarifte de karbonhidrat tüketmeyenlerin imdadına yetişiyor. Bu tarifte beşamel soslu fırında karnabahar hazırladık. İşte, içi yumuşacık, üzeri altın renginde kızaran fırında karnabahar pişirmenin püf noktaları ve tarifi.
#Fırında KarnabaharYazın ‘Bugün ne pişirsem’ diye düşününce akla ilk gelenlerden biri de çeşit çeşit kızartmalar olur. Michelin Rehberi’ne Bib Gourmand ödülüyle giren Beğendik Abi’nin kurucusu ve şefi Handan Kaygusuzer’den hem en sevilen hem de daha az bilinen kızartma tarifleri aldık. Soslarla lezzetlendirip yanında bir makarna veya salatayla lezzet şölenine dönüştürebilirsiniz.
#Burçin ÖztınazÇeşit çeşit taze otlar ve enginar mutfağımızda misafir şu sıralar. Birbirinden lezzetli yemekler yapmamıza imkân veren bu ürünler doğru kullanıldığında tabaklara sınıf atlatıyor. Lezzetli Hayat yazarımız Gülay Barbaros Altan “Ben bahara bahar demem evde taze bakla, taze enginar, şevketibostan, ısırgan pişirmedikçe” diyor.
#MetroGelinim Mutfakta Pamuk Prenses pastası tarifi günün aranan lezzetleri arasında yer aldı. Pratik bir pasta tarifi olan pamuk prenses pastası malzemeleri de bir o kadar kolay... Pamuk prenses pastası nasıl yapılır? İşte misafirlerinize harika bir sunum için favoriniz olacak pamuk prenses pastasının yapılışı...
#Gelinim Mutfakta Pamuk Prenses PastasıTerbiyeli karnabahar çorbası, karnabahar sevmeyenlerin bile sevebileceği türden bir çorba tarifi. İnsan bir çorbadan daha ne ister. Hem çok faydalı şifa deposu hem de yapımı kolay… Yiyen herkesten tam not alıyor, karnabahar sevmeyenlere bile karnabahar sevdiriyor.Bu sebze çorbasını denemeden geçmemelisiniz.
#İftar MenüsüGelinim Mutfakta soğan mücveri günün aranan tariflerinden biri oldu. Evde kolay ve pratik tarif hazırlamak isteyenlere nefis bir alternatif olan soğan mücveri tarifi nasıl yapılır merak edenlere, işte soğan mücveri tarifi ve malzemeleri...
#Soğan MücveriFermantasyon, geleneksek mutfağımızda en güzel saklama yöntemlerinden biri. Farklı mutfaklarda unutulmaz lezzetlerin var olmasını sağlayan bu yöntemşer besinler daha uzun süre saklanıyor ve faydalı hale geliyor. Peki Fermente nedir? Fermantasyon nasıl olur? İşte fermente edilebilen yiyecekler hakkında bilgiler...
#Fermente NedirYıla gelecek ayların popüler trendlerini, en çok konuşulacak başlıklarını tahmin ederek, yeni umutlarla girmek âdetten. Artık sadece teknolojinin ya da moda olanın değil, pandeminin yarattığı koşulların da yüksek etkisini hissediyoruz. Koşullar yaratıcılığı teşvik ediyor, yeni kulvarlar ortaya çıktıkça kesin sonuçlar öngörmek de zorlaşabiliyor. Bunların dışında 2022’de neler yükselişe geçecek, neleri normalleştirmeye başlayacağız, en çok hangi lezzetleri tadacağız? Hepsini bir de alanında uzman isimlere sorduk...
#Türk MutfağıEv halkının ve gastronominin gündemi yılbaşı sofraları. Bir yandan restoranlar, oteller, balo salonları yılbaşı menülerini hazırlarken diğer taraftanartan hayat pahalılığı, fiyatların yüksekliği nedeniyle yılbaşını evde geçirecek çok büyük bir kitle de evdeki yılbaşı sofrasını nasıl donatacağının derdine düştü.
#Bursa
















