Boza Nasıl Yapılır
Toplam 34 haberi bulunmuştur.
Boza Nasıl Yapılır Haberleri
Bağışıklık sistemini güçlendirme ihtiyacı boza tüketimini yüzde 50 artırdı
Boza, kışın gelmesiyle tezgahlarda yerini aldı. Birçok faydası olan boza, korona virüs salgınıyla birlikte en fazla rağbet gören ürün oldu.
Boza nasıl yapılır? Boza yapımının püf noktaları nelerdir?
Boza Osmanlı’dan günümüze kış aylarının vazgeçilmez içeceğidir. Özellikle geceleri tüketilmesi bir nevi gelenek haline gelen boza, fermente bir içecek olduğundan oldukça da faydalıdır. Koronavirüs pandemisi nedeniyle bağışıklık dostu fermente içeceklere ilginin de artmasıyla daha da popüler bir hale gelen boza evde de yapılabilir. Sizin için evde boza yaparken dikkat etmeniz gereken püf noktalarını araştırdık ve bir boza tarifi hazırladık. Afiyet olsun…
Lezzetli boza tarifi! Evde boza nasıl yapılır? Malzemeleri nelerdir?
Evde boza yapımı ve boza tarifi Osmanlı kültüründen günümüze kadar uzanan bu lezzeti mutfaklarda denemek isteyenler tarafından araştırılıyor. En çok kış aylarında tüketilen bu lezzeti dışarıdan hazır olarak almak istemiyorsanız tarifimize göz atabilirsiniz. Peki, evde boza nasıl yapılır? Malzemeleri nelerdir? İşte, adım adım boza yapımı ve malzeme listesi.
Boza nedir? Boza nasıl yapılır?
Günümüze kadar ulaşan boza, bilinen en eski Türk içeceklerinden biridir. Günümüzde eski Osmanlı coğrafyası ile Orta Asya coğrafyasının bazı kısımlarında yapılıp tüketilir. Kış günlerinin vazgeçilmezi olan boza genellikle sarı leblebiyle sunuluyor. Peki, boza nasıl yapılır?
Evde boza yapmak isteyenlere özel tüyolar
Soğuk kış akşamlarının vazgeçilmez içeceklerinden olan bozayı evde de kolaylıkla yapabilirsiniz. İşte lezzetli boza yapmanın püf noktaları...
Şimdi tam mevsimi: Evde boza nasıl yapılır?
Özellikle kış aylarında içinizi ısıtacak bir içeceğe mi ihtiyacınız var? Eğer sağlığınıza da dikkat ediyorsanız, boza tam da aradığınız lezzet olabilir. Dışardan hazır olarak aladığınız bozayı, uygun saklama koşullarında saklayıp tüketebilirsiniz. Ancak, bu içeceği kendiniz evde de hazırlayabilirsiniz. İşte evde boza yapımının püf noktaları…
Loznik nedir, nasıl yapılır? İşte adım adım loznik tarifi
Asma yaprağıyla yapılan ancak çok fazla bilinmeyen lezzetlerden biri. Asma Pidesi olarak da bilinen loznikin ana malzemelerinden biri diğeri de mısır unu. Köklü bir geçmişi olan loznik bazı bölgelerde ayrana batırılarak tüketilir. Peki, loznik nasıl yapılır, gerekli malzemeler neler? İşte adım adım loznik tarifi...
Tadına Doyulmayacak Aşure Tarifi ve Püf Noktaları!
Sevginin, bereketin ve paylaşmanın sembolü olan aşure, Türk Mutfağı’nın her zaman keyifle tüketilen tatlılarından biri. Pastane Eğitmen Şefi Mert Eker, aşurenin bereketini evlerine taşıyarak sevdiklerini mutlu etmek isteyen yürekten şefler için lezzetli aşure tarifini püf noktaları ile birlikte paylaşıyor.
Levrek marin (ceviche) nasıl yapılır? Levrek marin tarifi
İlkbahar mevsimi balıklarından levrek, çeşitli şekillerde tüketilebiliyor. Güney Amerika'da 'Ceviche’ olarak bilinen levrek marin de bunlardan biri. Soğuk servis edilen levren marin yapımında soğan, hardal, zeytinyağı, elma sirkesi ve limon suyu gibi kolayca bulunan malzemeler yer alıyor. Peki, levrek marin (ceviche) nasıl yapılır? Levrek marin tarifi...
Haydi mutfağa ekmek yapmaya 5 ŞEFTEN 5 TARİF
'Kendi ekmeğini kendin yap' trendi son yıllarda hızla yükseliyor. Hele ki şimdi arama motorları ekmek tarifi arayanlarla dolu. Ne de olsa mutfakta daha çok vakit geçirebiliyoruz. Bu dönemde, çeşit çeşit ekmek yapabilir, sıcacık, taze taze yiyebiliriz. Tek ihtiyacınız biraz cesaret, un ve su! Ve sizin için şeflerden aldığımız tarifler...
Loznik nedir? Loznik asma pidesi nasıl yapılır?
Asma yaprağıyla yapılan tariflerine bir yenisini eklemek isteyenler için farklı bir o kadar da lezzetli bir önerimiz var: Loznik. Trakya mutfağının unutulmaya yüz tutmuş tariflerinden biri olan loznik aynı zamanda bir pide çeşididir. Peki, Loznik asma pidesi nasıl yapılır? İşte, adım adım loznik tarifi...
Ekşili Köfte nasıl yapılır? Kolay ve lezzetli Ekşili Köfte tarifi
Ekşili Köfte, Türk mutfağının önemli yemeklerinden birisidir. Ancak Ekşili Köfte yapılışı ile yöreden yöreye değişmektedir. Bugün yapılışını ele alacağımız Ekşili Köfte ise Edirne yöresine ait. Peki, Ekşili Köfte yapımında gerekli olacak malzemeler nelerdir? İşte, Ekşili Köfte'nin yapılışı ve tarifi hakkında bazı bilgiler
Gelinim Mutfakta 13 Mayıs gün birincisi kim oldu? Altını kim kazandı?
Gelinim Mutfakta 13 Mayıs Pazartesi günü yeni bölümü ile izleyicilerin karşısına çıktı. Gülcan, Ezgi, Güngör ve Ceren'in maharetlerini sergilediği Gelinim Mutfakta'nın 13 Mayıs tarihli yeni bölümünde gelinler kaynanalarından puan aldı. Peki, Gelinim Mutfakta 13 Mayıs gününün birincisi kim oldu? İşte, bugün yaşananlar ve detaylı bilgiler
Kışın vazgeçilmez içeceği bozanın faydaları
Soğuk kış aylarının vazgeçilmezi boza yalnızca lezzetiyle değil yararlarıyla da vazgeçilmez bir içecek olmayı hak ediyor. Vitamin ve mineral deposu olan bozanın faydalarını uzmanlardan öğrenelim.
Mascarpone nedir? Mascarpone nasıl yapılır?
Tiramisunun ana malzemelerinden biri olan mascarpone, İtalya'ya özgü bir peynir çeşididir. Krema gibi oluşu nedeniyle pek çok tatlıda kullanılabilen mascarpone, 16. yüzyıldan beri süregelen tekniklerle inek sütünden yapılmaktadır.
Lokma nasıl yapılır? Lokma tatlısı malzemeleri ve tarifi
Çıtır çıtır lezzeti ve ağızları sulandıran şerbetiyle en sevilen hamur tatlılarından biri olan lokmanın yapılışı ve malzemeleri son günlerde vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Genellikle ev kadınlarının pek yapmadığı bunun yerine hazır almayı tercih ettiği bir tatlı olan lokma, özellikle düşük maliyetli olması sebebiyle de bir tercih sebebi. Peki, lokma nasıl yapılır? Lokma tatlısının malzemeleri neler?
Polikistik over sendromuna özel diyet
Kadınlarda görülen Polikistik Over Sendromu (PCOS) büyük bir hızla artıyor. Kesin bir tedavisi olmayan hastalığın en büyük düşmanı da spor ve sağlıklı beslenme.
Ankara’da ayaküstü ziyafet
Geçen hafta İzmir’de başladığımız sokak lezzetleri turumuza bu hafta Ankara ile devam ediyoruz.
Kefir: Faydası saymakla bitmiyor
Kefir, sütün mayalandırılmasıyla elde edilen bir süt ürünüdür. Son yıllarda Avrupa ve Amerika'da yapılmaya başlanmış ve ülkemizde de sınırlı miktarda satışı yapılmaktadır.