Baş Ağrısı
Baş Ağrısı Haberleri
Pandemi sürecinde yaygınlaştı! Tedavi edilmezse...
Gelişen teknoloji ve hareketsiz yaşam tarzı sonucu ortaya çıkan ‘Boyun düzleşmesi’ çağımızın sağlık sorunları arasında yer alıyor. Boynun ‘C’ şeklindeki kıvrımının ‘I’ şekline dönüşmesiyle oluşan bu rahatsızlık, kişilerin yaşam kalitesini de olumsuz etkiliyor. Pandemi sürecinde dijital bağımlılığın ve evden çalışma sisteminin artması ile bu sorunun da daha yaygın bir şekilde görüldüğünü dile getiren Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. İmdat Özkul, “Bu bölgenin sağlıklı işlevi vücudumuz için de büyük önem taşıyor. Öyle ki boynumuzdan beyne giden damarlarda oluşan gerilme, beyne yeterince kan gitmemesine sebep olur. Bu durum baş ağrısı, baş dönmesi, unutkanlık gibi birçok sağlık sorununu karşımıza çıkarabilir” ifadelerini kullandı.
Koronavirüs tedavisi gören milli eğitim şube müdürü öldü
SİVAS Milli Eğitim Müdürlüğü'nde şube müdürü olarak görev yapan Mehmet Darıcı (50), koronavirüs tedavisi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.
Göz tansiyonu (glokom) nedir? Belirtileri ve tedavi yöntemleri nelerdir?
Glokomun hiçbir belirti vermeden optik sinirde ilerleyici hasar oluşturarak kalıcı görme kaybına neden olan sinsi bir hastalık olduğu ifade edildi.
Sağlık Bakanı Koca örnek göstermişti! O sağlıkçı çift konuştu…
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın örnek gösterdiği koronavirüsü yenerek görevlerinin başına dönen sağlıkçı çift konuştu.
Sağlıklı evlere yoğun talep
DAP Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, İstanbul Çekmeköy’de ‘Sağlıklı Ev’ kriterlerine göre inşa edilen projelerinin yoğun ilgi gördüğünü söyledi. Yılmaz, “Gayrimenkuldeki yeni normale göre dizayn ettiğimiz ‘Sağlıklı Ev’ Ormanköy projemiz, hem arazi, hem mimari, hem de yatırım potansiyeli açısından örnek bir proje olacak. Şimdi bu projemiz içinde yer alan ve dört tarafı ormanla çevrili Ormaniçi bölümü için talep toplamaya başladık” dedi.
Yaz Aylarında Artış Gösteren Hastalıklar
Güneş ışınları etkisini artırdıkça, baş ağrısı, baş dönmesi ve MS gibi hastalıkların şiddeti de artabiliyor. Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Yaşar Kütükçü yaz aylarında artış gösteren nörolojik hastalıklar hakkında bilgi verdi:
Pandemi sürecinde okul fobisinde artış yaşanabilir
Okulların açılacağının duyurulmasıyla birlikte Mart 2020’den bu yana yüz yüze eğitim ortamından uzak kalan öğrencilerin okul fobisi yaşayabileceğine dikkat çeken Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Duygu Dinçer, genellikle karın ağrısı, mide bulantısı, kusma, baş ağrısı, baş dönmesi, titreme, sık tuvalet ihtiyacı, baygınlık gibi psikosomatik belirtilerle karşılaşıldığını söyledi.
Migren Ataklarına Neden Olan Yiyecekler
Pandemi döneminde, evde uzun süre kapalı kalma ve hasta olma korkusu, migren hastalarını da zorladı. Sürekli devam eden kaygı, depresyon, kötü beslenme, düzensiz uyku gibi etkenlerin migreni tetiklediğini belirten Nöroloji uzmanı Dr. Öğr. Ü. Halide Rengin Bilgen Akdeniz, pandemi döneminde migren hastalarının ataklarının sıklaştığını ve bu nedenle başvuruların arttığını belirtti.
"Yüksek rakımlara çıkıldıkça tansiyon riski artıyor"
TÜRKİYE'de, sıcak havalarla birlikte, serinlemek için yüksek rakımlara çıkıldığını ve bununla birlikte hipertansiyonun görülme oranında artış yaşandığını belirten Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Olcay Özveren, hastalık riskine karşı uyardı. Yüksek tansiyonun en önemli belirtisinin enseden başlayan ağrı olduğuna dikkat çeken Doç. Dr. Olcay Özveren, "Yaz aylarında bize başvurular artıyor. Tedavide, bol sıvı alımı, sebze ve meyve ağırlıklı beslenmeyi öneriyoruz" dedi.
Grip aşısı ne zaman yapılır? İşte uzmanlardan tarih bilgisi!
Yaygın akut solunum yolları hastalığı olan grip, duyarlı kişilere kolayca bulaşıp, ateş, baş ağrısı, hapşırma, güçsüzlük gibi şikayetlerle seyrediyor. Grip, sağlıklı kişilerde kendini sınırlasa da yüksek risk grubundaki bireylerde ciddi hastalık, komplikasyon ve ölüme varan sorunlara neden olabiliyor. Sonbahar mevsimin yaklaşmasıyla birlikte vatandaşlar da grip aşısı hakkında araştırmalarına hız verdi. Peki, grip aşısı ne zaman yapılır?
Koronavirüste kalıcı enfeksiyon ya da kalıcı bağışıklık
Koronavirüs bulaşan kişide belirtilerin ne olduğunu anlatan Enfeksiyon Hastalıkları ve Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Fatma Nurhayat Saydam, yapılan çalışmalar sonucunda virüse karşı bağışıklık gelişip gelişmediğini detaylarıyla açıkladı.
Migren nedir, belirtileri neler? İşte migren ağrısını nedenleri
Migren, hayat kalitesini ciddi ortan etkileyen ve doktora en fazla başvurulan rahatsızlıklardan biridir. Çoğunlukla otonom sinir sisteminde görülen migren, birkaç belirtiyle kendini gösterir. Kronik baş ağrısı olan hastaların neredeyse tamamı kendilerinde sinüzit veya migren olduğunu düşünür. Peki, migren nedir, belirtileri neler? İşte migren ağrısını nedenleri...
Bu uyarılara dikkat! Ağrılar kronikleşmeden tedavi edilmeli…
Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Doktor Sinan Bağçacı, kronik ağrılarla baş etmek için ilk safhada tedavi edilmesi gerektiğini belirterek, sadece ilaç tedavisinin düşünülmemesi gerektiğini kaydetti.
Coronavirüs (Covid-19) belirtileri nelerdir? İshal ve baş ağrısı koronavirüs belirtisi mi? Koronavirüs güncel belirtiler
Koronavirüs salgını dünya genelinde etkisini arttırırken yeni belirtilerde ortaya çıkmaya devam ediyor. İnternette en çok merak edilen belirtiler ise 'ishal ve baş ağrısı'nın koronavirüs belirtisi olup olmadığı.. Peki Corona virüs belirtileri neler? İşte güncel belirtilerin listesi ve detaylar
Anne Adaylarına Sağlıklı Bir Hamilelik İçin 10 Öneri
Hamilelik başladığı andan itibaren gebeliğin her günü, anne adayı ve bebek için oldukça büyük önem taşıyor. Bu süreç anne adayında fiziksel ve psikolojik birçok değişikliğe yol açıyor. Karın ağrısı, kusma, baş ağrısı, halsizlik, sık idrara çıkma gibi durumlar hormonlar ve fizyolojik değişiklikler nedeniyle hamilelik sürecinde anne adaylarının en sık karşılaştığı şikayetler arasında yer alıyor.
Bubonik veba nedir ve nasıl bulaşır? Çin bu kez bubonik veba belirtileri ile merak ediliyor
Bubonik veba belirtileri ve bubonik veba salgını, ilk belirlenmesinin üzerinden haftalar geçmesiyle birlikte yeniden gündeme geldi. Çin'de geçtiğimiz ay tespit edilen ve yaratabileceği olumsuz durum nedeniyle dikkat edilmesi uyarısında bulunulan bubonik (hıyarcıklı) veba, iki kişinin ölümüne neden oldu. Yüksek ateş, üşüme, baş ağrısı, ishal ve lenf bezlerinin şişmesi gibi belirtiler gösteren bubonik veba, insanlara çeşitli yollarla bulaşabiliyor. Peki, bubonik veba nedir ve belirtileri nelerdir? İşte, Çin'de iki kişinin ölümüne sebep olan bubonik (hıyarcıklı) veba hakkında detaylı bilgiler
Sağlığımız el verdiğince durmayacağız çünkü bu iş bisiklet gibi, durursak düşeriz
Onlarınki yıllara meydan okuyan, sarsılmaz bir dostluk... İlişkilerini “Artık kardeşiz” diyerek özetliyorlar. Erkan Can ve Güven Kıraç’la yeni dizileri ‘Tövbeler Olsun’ için buluştuk. Toplumu, aşkı, oyunculuğu konuştuk: “Herkes yırtmak, kısa yoldan ünlü olmak istiyor. Buna en yakın meslek olarak da oyunculuğu görüyorlar.”
Hastanede koronavirüs tedavisi şartları değişti
Sağlık Bakanlığı, son dönemde tartışma yaratan koronavirüslü hastanın evde takibi konusuna açıklık getirdi.
Çin'de bu kez de hıyarcıklı veba paniği!
Çin’in İç Moğolistan Özerk Bölgesi’nde kemirgen hayvanlardan geçen hıyarcıklı veba nedeniyle bir kişi daha hayatını kaybetti.
Kuvars Taşı Nedir, Nerelerde Ve Nasıl Bulunur? Kuvars Taşı Nasıl Anlaşılır? Özellikleri Ve Faydaları
Kuvars değerli taş grubundan olup, çok geniş bir kullanım alanı vardır. Eski çağlarda sihir yapmakta kullanılan bu taş günümüzde tedavi amacı dışında sanayi ve inşaat sektöründe de kullanılıyor. Birçok çeşidi olan kuvarsın ne olduğunu, özelliklerini ve faydalarını derledik.
Coronavirüs (Covid 19) belirtileri nelerdir? Koronavirüs yeni belirtileri ortaya çıktı.. İshal, baş ağrısı.. İşte detaylar
Koronavirüs salgını tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de devam ediyor. Salgın konusunda internette en çok aranan ve merak edilen konulardan biri de hastalık belirtilerinin ne olduğu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada Corona virüs hastalığında yeni belirtilerin dikkat çektiğini açıklamıştı. Peki Koronavirüs belirtileri nedir, yeni belirtiler kendini nasıl gösteriyor? İşte detaylar
Pandemi Kilolarını Nasıl Veririz? İşte Diyet Listesi ve Fit Tarifler...
Evlere kapandığımız pandemi sürecinde beslenme alışkanlıklarımız da değişti. Hareketsizlik ve sürekli evdeyken gelen sık yeme isteği, birçoğumuzun kilo almasına neden oldu. Peki bu pandemi kilolarından nasıl kurtulabiliriz?
D vitamini eksikliğine dikkat! Mutlaka tedavi edilmeli
Bağışıklık sistemi ve sağlıklı bir kemik gelişimi için D vitamininin hayati önem taşıdığını belirten İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Hasan Levent, "Yeterli düzeyde D vitamini alınmazsa çocuklar, yetişkinler ve yaşlılarda çeşitli kemik hastalıkları görülebilir" dedi.
Bilim Kurulu üyesi Özlü’den tatilden dönenlere uyarı: 14 gün dikkatli olmalılar
Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, "Bayram tatili dönüşü yurttaşlarımız 14 gün süreyle dikkatli olmalılar; kendilerini ve yakınlarını izlemeliler. Kendilerine ve yakınlarına virüs bulaşmış olabilir. Eğer koku ve tat alma duyusunda kayıp, boğaz ve baş ağrısı, ateş, öksürük, kas ve vücut ağrıları, bulantı, ishal, halsizlik, nefes darlığı gibi şikayetleri ortaya çıkarsa gecikmeden sağlık kuruluşuna başvursunlar" dedi.
Acı ve drama haklarımı kullanıp tükettim, sağlı sollu kroşeler bitti
“İnsanlara bir şeyler ispat etmeyi bırakalı uzun yıllar oldu” diyor. Kalbinin bir tarafının nasır tuttuğunu itiraf ederken geçmişteki haline “Amma yordun kendini be! Bir uzan şöyle, yorma güzel kalbini” demek istediğini anlatıyor. Kanal D’nin yeni yarışması ‘Uzak Ara Eğlence’de jüri üyesi olarak karşımıza çıkan Gülben Ergen’le geçmişten bugüne uzandık: “Lokum gibi bir hayatım var, arkama değil önüme bakıyorum. Hepinize de tavsiye ediyorum.”
Yaşamı dönüştüren mucize evde 14 günlük detoks
Evlerimizden çıkamadık. Hatta tamamen evlere kapanıp üstüne üstlük bugüne kadar hiç yemediğimiz kadar hamurlu, şekerli lezzetleri tatmayı kendimize görev edindik. Her yıl rağbet gören detoks merkezleri pandemi nedeniyle ya kapalıydı ya da kısıtlı hizmetler için açıktı ama bunun da çaresi bulundu ve “Evde Detoks” programları büyük ilgi gördü. Hatta ve hatta daha verimli bulanlar, kendi evinin konforunda online desteklerle detoks yapanlar hedeflerine ulaştı.
Kocaeli İl Sağlık Müdürü: Koronavirüs belirtileri gösteren kişi işe değil, doktora gitmeli
KOCAELİ İl Sağlık Müdürü Şenol Ergüney, koronavirüs belirtileri olması durumunda işe değil, doktora gidilmesi gerektiğini belirterek, "Hekim tarafından yapılacak muayene, değerlendirme ve tetkik sonucuna göre yapılması gerekenlere harfiyen uymalıyız. Bu şekilde davranarak çalışma arkadaşlarımızı ve onların yakınlarını riske atmamış oluruz" dedi.
Koronavirüs tedavisi tamamlanan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Demiröz Hürriyet’e anlattı... Aynı araçta 4 saat kalınca
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz ve AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, birlikte yolculuk yaptı. Yolculuk sonrasında ikisi de koronavirüstü. Demiröz atlattı, Akbaşoğlu halen entübe.
Dijital Ekranlar Göz Sağlığını Nasıl Bozuyor?
Dijital ekran kullananların yüzde 50 ila 90'ında göz şikayeti saptandığını belirterek, rahatsızlıkların gözde yorgunluk, göz çevresi ve baş ağrısı, boyun ve omuz ağrıları şeklinde ortaya çıktığını söyleyen Göz Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tülay Şimşek, son yıllarda artan bilgisayar ve cep telefonu kullanımının göz sağlığına zarar verdiğini bildirdi.
EMDR tedavisi nedir, nasıl uygulanır?
Herkesin bazı korkuları var; kimi uçak yolculuğundan korkar, kimi dost canlısı hayvanlardan, bazı insanlar ise karanlıktan. Ama iş korkudan öte bir fobiye dönüşmüşse, hayatınızı ciddi anlamda etkiler. EMDR yöntemi, bu tip kaygı ve korkuların altında yatan sebepleri belirleyip ortadan kaldırıyor. Peki, ama nasıl? Dr. Psikiyatrist Püren Akçalı; EMDR yöntemi nedir, nasıl işlev görür, uygulama alanları nelerdir gibi merak edilen sorulara yanıt verdi.
Bulimia nervoza nedir? Bulimia nervoza hastalığı ile ilgili bilgiler
Bulimia nervoza gündemde yer alıyor. Bulimia nervoza nedir, belirtileri nelerdir soruları yoğun ilgi görüyor. Anormal yeme alışkanlığı ile kendini belli eden bulimia nervoza psikolojik kökenli bir hastalıktır. İşte genellikle ergenliğin son veya erişkinliğin ilk dönemlerinde görülen hastalık ile ilgili bilgiler...
Kovid'de En Çok Bu Şikayet Görülüyormuş
Türk bilim insanları, Kovid-19'lu hastalarda nörolojik semptomların değerlendirildiği dünyadaki ilk "prospektif" (eş zamanlı hastaları inceleme) klinik çalışmasına imza attı.
Yorgunluğunuz bu nedenden kaynaklı olabilir!
Erişkin Hematoloji Uzmanı Doç. Dr. Handan Çipil, aneminin en sık rastlanılan belirtisinin halsizlik olduğunu belirterek, yaşlanmış ve yıpranmış alyuvarları vücuttan uzaklaştıran dalağın hastalandığında anemiye yol açabileceğini kaydetti.
Koronavirüs sürecinde çocukların rutin aşıları ihmal edilmemeli
Korona endişesiyle çocukların rutin aşılarının ertelenmemesi gerektiğine dikkat çeken Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Aydın Ece, aşıların ihmaliyle boğmaca, kızamık ve hepatit gibi hastalıklarda artış olabileceği uyarısında bulundu.
Enfeksiyona neden olabilir! Bu belirtilere dikkat edin
Yaz aylarında sıkça görülen sorunların başında sinek ve böcek sokmaları geliyor. Kaşıntı ve alerjik reaksiyonların yanı sıra sinek ve böceklerin taşıdığı mikroplar nedeniyle farklı enfeksiyonlara neden olabileceğinin altını çizen İç hastalıkları Uzmanı Dr. Ferhat Çetin, ısırık alanında ağrı, kanama, büyük şişlikler, ateş yükselmesi, baş ağrısı, deride döküntüler, bilinç değişiklikleri gibi belirtiler varsa mutlaka bir hastaneye başvurulması gerektiğini söylüyor.
Bağışıklık sistemini virüse karşı eğitebilen aşı geliştirildi
Oxford Üniversitesi tarafından geliştirilen koronavirüs aşısının insan üzerindeki denemelerinin ilk sonuçları aşının güvenli olduğuna ve bağışıklık sistemini virüse karşı eğitebileceğine işaret ediyor.
Beyin Sağlığınız Yerinde mi? İşte Sormanız Gereken 10 Soru!
Uzmanlar kimi zaman ansızın gelen bir baş ağrısının veya yavaş yavaş kendisini hissettirmeye başlayan unutkanlığın, baş dönmesinin ve bazen de göz bebeklerinin birinin büyümesinin, beynin ‘alarm verdiğinin’ göstergeleri olarak kabul edildiğine dikkat çekiyor.
Beynin verdiği olumsuz sinyaller göz ardı edildiğinde ise hayati tehlike kaçınılmaz olabildiğini söyleyen Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. İlhan Aydın beyin sağlığını test etmek için sorulması gereken 10 soruyu açıkladı.
Güneş çarpmasına dikkat! Sizde de bu belirtiler varsa…
Halk arasında “güneş çarpması” olarak da nitelendirilen sıcak çarpması, sıcak ve nemli yaz günlerinde oldukça sık karşılaşılabilecek acil sağlık sorunları arasında yer alıyor. Güneş çarpmasında, vücut alarm sisteminin ısı artışı nedeniyle dengesi bozuluyor bir başka deyişle ısı regülasyonu bozuluyor.
Bu tehlikeye dikkat! Eğer tat alamıyorsanız…
Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Serkan Gökpınar, korona virüs belirtilerine dikkat çekerek, kişide tat duyusunda azalma, nefes darlığı gibi şikayetler görülüyorsa, mutlaka bir uzman hekime başvurulması gerektiğini belirtti.
Eksi 40 derecedeki özel depolarda saklanıyor! 3 yıl boyunca kullanılabiliyor
Koronavirüsle mücadelede halen tıp dünyasının elindeki en iyi seçenek olan immün plazma konusunda Türkiye'de artık bir sıkıntı yaşanmıyor. Çünkü ülkemizde iyileşen Kovid-19 hastalarından tıbben bağışçı olmaya uygun olanların yüzde 95'i seve seve bağış yapıyor. Günlük ihtiyacın haricinde 5 bin ünite immün plazma, Kızılay'ın Türkiye genelindeki 18 biyobankasında eksi 40 derecedeki özel depolarda saklanıyor ve 3 yıl boyunca da kullanılabiliyor. Dondurulmuş immün plazmaların gönüllü bağışçıdan biyobankaya kadar uzanan yolculuğunun tüm detayları ilk kez Demirören Haber Ajansı tarafından görüntülendi.
Güneşin Zararlı Işınlarından Nasıl Korunmalıyız?
Çocukluk ve gençlik döneminde yoğun ve bilinçsizce güneş ışınlarına ve özellikle yanıklara maruz kalmanın ilerleyen yaşlarda kanser dahil olmak üzere pek çok sağlık problemine yol açabileceğini belirten Dermatoloji Uzmanı Uzm. Dr. Oya Yeşim Hacımustafaoğlu Utkan, güneş ışınlarından nasıl korunmak gerektiği hakkında ayrıntılı bilgi verdi.
Yaz aylarının kabusu kene ısırması ve kırım kongo kanamalı ateşi nedir?
İçinde bulunduğumuz salgın sürecinde herkes Coronavirus’e odaklanmış durumda. Oysa özellikle yaz aylarında sağlığımızı tehdit eden bir başka önemli sorun da kene sırması ve buna bağlı olarak Kırım Kongo Kanamalı Ateşi’ne yakalanan vakaların da maalesef artışa geçmesi.
Covid-19 aşısında son aşamaya gelindi
ABD'de insanlar üzerinde denemesine başlanan potansiyel Covid-19 aşısı son aşamaya hazır.
Survivor Ceyhun kimdir? Ceyhun Uzun’un kızı Tanyel'in ölümüyle ilgili bilgiler
Ceyhun Uzun Survivor 2020’nin en dikkat çeken ve konuşulan isimlerinden biri oldu. ‘Türk halkının gönlünü almaya geldim’ sloganı ile tanınan Ceyhun Uzun, kızı Tanyel ile ilgili anlattıklarıyla gerek yarışmacıları gerekse ekran karşısındakileri gözyaşlarına boğmuş, derinden etkilemişti. Peki, Survivor Ceyhun kimdir, kaç yaşında? Ceyhun Uzun’un kızı Tanyel'in ölümüyle ilgili bilgiler
Beyin yiyen amip nedir? Belirtileri nelerdir? Nasıl bulaşır?
Halk arasında 'Beyin yiyen amip' olarak bilinen 'naegleria fowleri' adlı tek hücreli canlının neden olduğu hastalığın Türkiye'de görüldüğü, burundan girerek beyine yerleşen amipin bir haftada ölüme yol açtığı yönünde açıklamalar herkesi tedirgin etti. Enfeksiyon Hastalıkları ve Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Fatma Nurhayat Saydam, tüm dünyayı tedirgin eden 'naegleria fowleri' adlı tek hücreli canlının neden olduğu hastalıkla ilgili tüm merak ettiklerimizi anlatıyor.
Aman dikkat! Güneşe çıkmadan önce hazırlıkları tamamlayın
Uzun zamandır tenimize vuran güneşin hayalini kuruyorduk. Ama özlemimiz dikkatli davranmamıza engel olmasın. Güneşin zararlı ışınlarının etkisini unutmayın.