Baş ağrısına iyi gelen yiyecekler nelerdir? Baş ağrısına iyi gelen besinler ve gıdalar

Güncelleme Tarihi:

Baş ağrısına iyi gelen yiyecekler nelerdir Baş ağrısına iyi gelen besinler ve gıdalar
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 19, 2022 19:27

Baş ağrısı için fındık, muz ya da tam tahıllı sebzelerin tüketilmesi önerilir. Bu gibi durumlarda ağrı kesici almadan önce sessiz bir ortamda gözleri kapatarak dinlenmek de etkili bir yöntemdir. Hava değişimlerinde ortaya çıkan baş ağrısının sebebi de etki eden yiyeceklerin belirlenmesinde önem taşır. Baş ağrısı hakkında tüm ayrıntıları ve ağrıya iyi gelen yiyecekleri sizler için derledik..

Haberin Devamı

Baş ağrısı için fındık, ceviz, süt ya da kuru baklagiller önerilmektedir. Bunun dışında muz, bitter çikolata ya da yoğurt da tüketilebilir.

Baş Ağrısına İyi Gelen Yiyecekler Nelerdir?

Baş ağrısı yavaş yavaş gelebildiği gibi bir anda da gelebilen bir ağrıdır. Özellikle mevsim değişimlerinde birçok kişi baş ağrısından şikayet eder. Baş ağrısına iyi gelen yiyecekleri öğrenerek başınızın ağrıması halinde bu besinlerden faydalanarak ağrının hafiflemesini sağlayabilirsiniz. Baş ağrısına iyi gelen yiyecekler şöyledir:

Yeşil yapraklı sebzeler: Baş ağrısını hafifleten yeşil sebzeler magnezyum kaynağıdır ve magnezyum da baş ağrısı için oldukça etkilidir. B6, folik asit ve B2 vitaminleri de baş ağrısı için olumlu etkiler yaratır. Bu besinler karalahana, brokoli ya da ıspanak olarak değerlendirilerek tüketilebilir.

Haberin Devamı

Fındık: Kan damarlarını gevşeten içerdiği ve magnezyum sayesinde de baş ağrısını yatıştıran bir besindir. Aynı zamanda Fındık hormonal dalgalanmalar ve migren için de oldukça etki gösterir.

Yağlı Balık: Somon, içerdiği Q10 ve D vitamini sayesinde migrenin hafiflemesine yardımcı olur.

Muz: Magnezyum ve potasyum açısından zengin olan Muz baş ağrısının hafiflemesini sağlar.

Tam tahıllı besinler: Arpa, yulaf, bulgur, tam tahıllı ekmek ve kinoa gibi tam tahıllı besinler E, B vitamini ile magnezyum, lif ve demir içerdiği için baş ağrısını hafifletir.

Sebze: Fasulye, nohut, mercimek ve bezelye içerdiği magnezyum ve potasyum sayesinde kan şekerini dengeler ve baş ağrısı üzerinde de olumlu etkiler yaratır.

Kahve: Kahve içmeyi alışkanlık haline getiren kişilerdi yetersiz kafein sonucu da baş ağrısı meydana gelebilir. Bu nedenle yeterli miktarda kafein de baş ağrısının geçmesini sağlayabilir.

Baş Ağrısına İyi Gelen Besinler ve Gıdalar

Karpuz: En önemli baş ağrısı sebebi dehidrasyondur. Yeterli su içmek ya da su bakımından zengin besinler tüketmek baş ağrısının geçmesini sağlar. Özellikle yaz aylarında %92'si su olan Karpuz tüketmek baş ağrısının hafiflemesine yarar. Aynı zamanda içerdiği magnezyum ve potasyum sayesinde de migren için olumlu sonuçlar doğurur.

Haberin Devamı

Patates: İçerdiği yüksek sodyum ile baş ağrısının en büyük düşmanıdır. Aynı zamanda tatlı patates de içerdiği birçok vitamin ile baş ağrısı için etkili bir ilaç görevi görür.

Yoğurt: Migren için etkili besinlerden biri olan yoğurt yüksek miktarda riboflavin içermektedir. Yoğurdu migren ilaçlarından sonra tüketerek de ağrının daha hızlı geçmesini sağlayabilirsiniz.

Bitter çikolata: Magnezyum açısından yüksek olan bitter çikolata stresin azalmasına yardımcı olarak baş ağrısının da daha hızlı hafiflemesini sağlar.

Susam: Östrojen seviyesini dengeleyen susam baş ağrısını önleyen E vitamini bakımından da oldukça zengindir. Susamın faydalarından yararlanmak için çorbaların ya da salataların üzerine koymak gerekir.

Haberin Devamı

Süt: Süt, kemik yapıcı bir besin olması ile beraber kalsiyum, magnezyum ve D vitamini açısından da oldukça zengindir. Yüksek miktarda B2 vitamini de içerdiği için süt içerek baş ağrısının hafiflemesini sağlamak mümkündür. Süt ile vücutta oluşan yaraların daha hızlı iyileşmesini sağlamak ve stres ile uyku problemlerini de engellemek mümkün.

Uskumru: Sağlıklı yağlardan biri olan omega-3 yağı içermesi sebebi ile Uskumru tüketiminin baş ağrısının şiddeti üzerinde etkili olduğu tespit edilmiştir.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!