Sevgili lezzetsever dostlarım... Bahar ayları ılık ılık kendini hissettirmeye, yaz sıcaklığı ise baharın yerini almaya hazırlanırken, tezgahlar da yazın ferahlığını sofralara taşıyan sebzelerle süsleniyor. Bunların başında da tabii ki semizotu geliyor. Körpe yapraklarıyla sağlığı ve lezzeti çağrıştıran bu sebze, çorbasının yanı sıra pirinçli, pirinçsiz, bulgurlu ya da yeşil mercimekli gibi çeşitlerle yemek haline getirilebiliyor. Hatta yeşil elma ya da domates ile buluşturulduğunda, ortaya enfes salatalar dahi çıkarılabiliyor. Fakat ben bu hafta, yine tüm klasiklerin dışına çıktım ve semizotunu, hardal tohumu, patates, patlıcan, havuç ve renkli biberlerle mayhoş tadını desteklediğim bir tarif oluşturdum.
#SemizotuRosto köfte, 7'den 77'ye herkesin keyifle tükettiği nefis tarif. Yumuşacık kıvamı ve baharatlı lezzetiyle sofralara renk katıyor. Patates püresi eşliğinde servis edildiğinde de tadına doyum olmuyor. Klasik köfte tarifi dışında, sofranız farkı bir lezzete yer vermek isterseniz, rostolu köfte tarifi tam da size göre! Şimdiden afiyet olsun...
#Rosto Köfte TarifiOsso bucco, İtalyan mutfağına özgü bir tarif. Dana incik ve farklı sebzelerin bir araya geldiği bu nefis farklı lezzetler arayanlar için nefis bir alternatif. Yapımı biraz zahmetli olsa da lokum gibi pişen etiyle buna değecek. Denemek isteyenler için osso buco tarifi ve malzeme listesi hemen aşağıda! Şimdiden afiyet olsun...
#Osso Buco TarifiDana pirzolanın hemen her kısmı birbirine benzer. Bir-iki lokma aldıktan sonra ağzınıza attıklarınız farklı bir lezzette değildir. Ama ya kelle öyle mi... Yanak, dil, beyin; her birinin dokusu ve lezzeti farklı. Her bölümde ayrı bir sürpriz sizi bekler, canınız sıkılmaz.
#SakatatKonak kebabı tarifi, et ve patlıcan muhteşem uyumunu bir tabakta buluşturuyor. Hem enfes lezzeti hem de görünümüyle tadına doyum olmuyor. Ayrıca etinizi önceden marine ederek tadını katlayabilirsiniz. Dilerseniz yanında da biber, domates ve soğan eşliğinde servis edebilirsiniz. Sofranızın favorisi haline gelecek konak kebabı tarifi ve malzeme listesini sizin için derledik.
#Konak Kebabı Tarifi23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, mutfak sevgisini aşılamak ve belki de gizli yeteneklerini ortaya çıkarmak için güzel bir fırsat. Çocuğuyla mutfağa girmeyi seven şeflerimiz Didem Şenol, Danilo Zanna, Cem Ekşi, Çiğdem Alagök ve Müge Ergül’den favori tariflerini istedik.
#MutfakPerşembe günü başlayan Alaçatı Ot Festivali tüm hafta sonu boyunca devam edecek. Biz de tezgâhlara çıkan çeşit çeşit taze otu mutfağında değerlendirmek isteyenler için The Marmara Bodrum’daki Tuti Restaurant’ın şefi Hakan Süve ve Ahali Alaçatı’nın koordinatör şefi Altuğ Tezer’den nefis tarifler ve pratik öneriler aldık.
#GİZEM DİNÇBAŞUzman Diyetisyen Elif Melek Avcı Dursun, Ramazan ayı sonrası beslenme ile ilgili önemli tavsiyelerde bulundu. Bu dönemde sık karşılaşılan beslenme sorunlarının hazımsızlık, şişkinlik, kabızlık, mide yanmaları, reflü olduğuna dikkat çeken Dursun, ‘beş altın kural’ tanımlaması yaptı.
#Ramazan Sonrası BeslenmeOn bir ayın sultanı Ramazan’ı tüm uhrevi duygularla yaşamaya devam ederken, bu güzel ayı bir güllaç reçetesi vermeden uğurlamak istemedim sevgili lezzetsever dostlar.Zira tartışmasız geçmişte de günümüzde de Ramazan’larınolmaz olmaz lezzetidir güllaç. Osmanlı mutfağından günümüze ulaşan güllacın, lezzetinden ziyade bir de tarihi olmalı değil mi? Reçeteyi vermeden önce size kısaca güllacın günümüze yolculuğunu aktarmak istiyorum.
#GüllaçRamazan ayında iftar sofralarının olmazsa olmazı Ramazan pidesi pastane usulü ve fırıncı tarifleriyle farklı şekillerde hazırlanabiliyor. Bugün sizlere pastanelerde mis kokusu ile hafızalarda yer eden Ramazan pide tarifi hazırladık.
#Ramazan Pide TarifiŞebit yağlaması da denilen Kayseri yağlaması sofralarınıza hem besleyici hem doyurucu bir yöresel lezzet olarak konuk oluyor. Kendisine has olarak hazırlanan yufka, kıyma, salçalı sos ve yoğurt ile bütünlük sağlayan Kayseri yağlaması, tek başına bir öğün olarak kullanılabiliyor. Her iki yemekte de kıyma bulunurken kat kat açılan ve şebit adı verilen bazlamalar yağlamanın lezzetini ayrıştıran en önemli nokta oluyor. Peki, Kayseri yağlaması nasıl yapılır, malzemeleri neler? Evde pratik Kayseri yağlaması tarifi ve yapım aşamaları...
#Kayseri YağlamasıBolu kebabı tarifi akşam yemeği hazırlığında olan kişiler tarafından merak ediliyor. Patlıcanla yapılan lezzetli yöresel yemeklerimizden Bolu kebabı nasıl yapılır merak edenlere işte tarifin detayları...
#Bolu KebabıÇıtır çıtır kıvamı, bol şerbeti ile tulumba tatlısı MasterChef ekranlarına geliyor. Yarışmacılar bir yandan tulumba tatlısı ile kaptanlık yarışını kazanmayı hedeflerken, diğer yandan izleyiciler evde tulumba tatlısı nasıl yapılır merak ediyorlar. İşte, Evde kolay tarifi ve püf noktalarıyla tulumba tatlısı tarifi ve malzemeleri...
#Tulumba Tatlısı TarifiÇıtır çıtır damak çatlatan tadıyla halka tatlısı eskilerden gelen ve yeri hiç dolmayan şerbetli tatlılarımızdan biridir. Ancak tarifinin zor olduğu düşünüldüğünden halka tatlısının evde yapımı çok fazla yaygın değildir. Şimdi sizlere evde de halka hamurunu kolayca hazırlayabileceğiniz pratik bir ev yapımı halka tatlısı tarifi paylaşacağız. İşte, tatlıcılardaki lezzeti aratmayan halka tatlısı tarifi, malzemeleri ve kalorisi ile tüm detaylar…
#Halka TatlısıMakarna, kimimiz için pratik bir çözüm kimimiz için de adeta bir tutku. Öğrenci sofrasında da şölen sofrasında da yeri olan makarna, evde açılıp tazecik pişirildiğinde bambaşka bir mertebeye ulaşıyor. Siz de bu lezzeti tatmak için evde makarna yapmak için hazırlıklara başladıysanız, bu içeriğimizi mutlaka okumalısınız. İşte evde taze makarna yapımının püf noktaları…
#Evde Makarna Nasıl YapılırMasterChef lazanya tarif izleyiciler tarafından merak konusu oldu. Nefis bir İtalyan lezzeti olan kıymalı lazanya sofralarında değişik lezzet arayanların favori yemeklerinden biridir. Sizler de farklı bir lezzet denemek istiyorsanız, lazanya tarifimize göz atabilirsiniz. Peki, ev yapımı lazanya nasıl yapılır? İşte, lezzetli lazanya tarifi ve malzemeleri...
#LazanyaTerbiyeler, çorbalara lezzet katmak için sık sık kullanılıyor. Farklı şekillerde hazırlanan terbiye, çorbaya kıvam da katıyor. Çorbadan çorbaya da değişik terbiye tarifleri uygulanıyor. Peki terbiye nedir, nasıl yapılır? Terbiye ve meyane arasındaki fark nedir? Çorba terbiyesi yapımı ve püf noktaları...
#Terbiye NedirAkşam işten eve geldiğinde hızlı bir yemek arayanlara, annesinin mutfağının lezzetini arayan öğrencilere, mantı yemek isteyen ama hamur açmakla mantı katlamakla uğraşacak vakti olmayanlara... Hazır mantının hitap ettiği kitleler saymakla bitmiyor. Sarımsaklı yoğurt ve salçalı yağ ile kısa süre içinde nefis bir şölene dönüşen hazır mantı nasıl yapılır öğrenmek istiyorsanız, doğru yere geldiniz. İşte hazır mantı yapmanın püf noktaları...
#MantıKurban Bayramı'nda eti değerlendirmenin en güzel yollarından biri de ev yapımı sucuk. Bayramla birlikte sucuk tarifi de merak ediliyor. Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi sucuk ekmekle veya yumurta ile birlikte sofraları şenlendiriyor. Kurban Bayramı'nda evinizde kasap sucuğu kolayca yapabilirsiniz. Peki kasap sucuk nasıl yapılır? İşte evde sucuk yapımının kolay yolları ve püf noktaları
#Sucuk Tarifi