GeriBeslenme Önerileri Zeytinyağlı yaprak sarma
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Zeytinyağlı yaprak sarma

Zeytinyağlı yaprak sarma

"Alışılagelmiş günlerimizin en lezzetli ve narin tatlarındandır yaprak sarmalarımız… Vakit kaybetmeden tarifimize bir göz atın!"

Malzemeler

500 gr salamura asma yaprağı
2 su bardağı pirinç
4 soğan
6 demet maydanoz
2 çorba kasığı kuşüzümü
2,5 çay bardağı zeytinyağı
3 çorba kaşığı çam fıstığı
½ çay kaşığı karabiber
2 çay kasığı kuru nane
1 'er çay kasığı yenibahar ve toz seker
½ çay kasığı tarçın
6 kaşık limon suyu
½ demet dereotu
6 su bardağı su

Yapılışı

Yaprakları, pirinci, soğanları ve maydanozları temizleyip kıyın. Kıyılmış maydanoz, kus üzümleri, kuru nane, yenibahar, tarçın, seker ve kıyılmış dereotunu bir kapta harmanlayın. Bir çay bardağı zeytinyağını tencerede ısıtın. Çam fıstıklarını ekleyip soğanları kavurun. Pirinci ekleyip 2-3 dakika daha kavurun. 2 bardak su ve tuzu ekleyin. Pirinçleri diri kıvamda pişirin. 15-20 dinlendirin. Tencereye baharatı ekleyin. Asma yaprağını pirinçli içten koyarak kenarlarını kapatıp yuvarlayarak sarın. Malzemeler bitene kadar aynı işlemi uygulayın. Sarmaları tencereye dizip yarım bardak su ilave edin. Üzerine kalan zeytinyağını gezdirerek döküp porselen bir tabağı ters çevirerek kapatın. Tencerenin kapağını da kapatıp 40-45 dakika kadar kısık ateşte pişirin. Sarmaları servis tabağına dizin, limon dilimleriyle süsleyip soğuk servis yapın.

En lezzetli Ege mezeleri tarifi için tıklayın!

False