GeriBeslenme Önerileri Sütlü irmik tatlısı
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Sütlü irmik tatlısı

Sütlü irmik tatlısı

"Sofralarına yeni lezzetler eklemek isteyenler için bir tarif daha!"

Malzemeler

1 kg süt
1 su bardağı irmik
7 çorba kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
1 çorba kaşığı Teremyağ
1 çorba kaşığı hindistancevizi

Süs için

Hindistancevizi
Dövülmüş antepfıstığı veya tarçın

Yapılışı

Soğuk süte toz şeker ve irmiği ekleyip kaynatın. Biraz koyulaşıp muhallebi kıvamına gelince vanilya Teremyağ ve 1 çorba kaşığı hindistancevizi ekleyip boza kıvamına gelinceye kadar karıştırın. Boza kıvamına gelince ıslatılmış tepsi veya bir kalıba döküp soğutun. Üzerini antepfıstığı veya tarçınla süsleyip dilimleyerek soğuk olarak servis yapın.

 

İrmikli ekmekli saray tatlısı tarifi için tıklayın!

False