GeriEvcil Hayvanlar Sosis Köpek Özellikleri Nelerdir? Ne Kadar Büyür, Nasıl Eğitilir? Sosis Cinsi Köpek İçin İsim Önerileri
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Sosis Köpek Özellikleri Nelerdir? Ne Kadar Büyür, Nasıl Eğitilir? Sosis Cinsi Köpek İçin İsim Önerileri

Sosis Köpek Özellikleri Nelerdir? Ne Kadar Büyür, Nasıl Eğitilir? Sosis Cinsi Köpek İçin İsim Önerileri

"Günümüzde pek çok köpek türü bulunmaktadır. Bu köpeklerin bakım ve beslenme koşulları birbirinden farklı olabiliyor. Sosis Köpek özellikleri nelerdir? Ne kadar büyür, nasıl eğitilir? Sosis Cinsi Köpek için İsim önerileri nelerdir tüm ayrıntıları ile sizler için derledik."

 Sosis köpek en çok merak edilen köpek türlerinden bir tanesidir. Dachshund ırkı olan bu köpekler av köpeği olarak da kullanılmaktadır. Tazı köpeği olarak da bilinen bu türün görünüşü de oldukça sevimlidir. 

 Sosis Köpek Nedir ve Nasıl Bir Köpektir? 

 Sosis köpek genellikle Dachshund ırkı olarak anılmaktadır. Bunlar tazı köpeği denen av köpeği gruplarındandır. Tazı köpekleri denildiği zaman farklı bir görünüm belirir. Sosis köpeklerin tarzı oldukça geniştir. Bu köpek grubunda hayvanların vücut yapısı genellikle sosis tarzında uzun ve incedir. Çok farklı bir köpek ırkı olan sosis köpekler sevimli görünüşleri ile ön plana çıkarlar. Bu köpeklerin en önemli özelliği ise neşeli ve tatlı bir görünümleri de bulunmaktadır. Bu şekilde keyifli ve güzel görüneceklerdir. 

 Sosis Köpek Cinsi Köpek Özellikleri Neler? 

 Sosis köpeklerin kendilerine ait özellikleri bulunmaktadır. Oldukça zeki olan sosis köpekler porsuk avcısı olarak bilinir. Bağımsız olarak hareket etmeyi seven sosis köpeklerin eğitim almaları da zorlaşacaktır. Sevimli köpeklere eğitim verilirken sabırlı olmak gerekir. Sosis köpekler sahiplerine aşırı bağlı olmaları ile ön plandadır. Yeterince sosyalleşmeyen sosis köpekler bazen insanlara ve hayvanlara agresif tavırlara sahip olabilirler. Sosis köpeklerin özelliklerinde değişiklikler de görülebilir. Çocuklu aileler sosis köpekleri rahat bir şekilde sahiplenebilirler. 

 Sosis Köpek Nasıl Eğitilir?

 Sosis köpekler bağımsız bir şekilde hareket etmeyi sever. Özgürlüğüne düşkün olan bu köpeklerin eğitim almaları da genellikle daha zor olacaktır. Bu ırka sahip olan köpeklerin profesyonellik ve sabır süreçleri dikkat gerektirir. Kısa bacakları ve uzun gövdesi bulunan sosis köpekler zeki ve özgür ruhlu olmaları ile ön plana çıkarlar. Ödül odaklı bir eğitim verilmelidir. Koku alma duyuları da güçlü olan sosis köpeklerin dikkatleri çabuk dağıtılabilir. 

 Sosis Köpek Ne Kadar Büyür? 

 Minyatür köpeklerden olan bu tür genellikle 35 cm boyuna kadar çıkabilirler. Sosis köpeklerin ortalama ağırlıkları ise 9 kilo olarak bilinmektedir. Bu türlerin ise 3 ayrı tipi bulunmaktadır. 

 Sosis Köpek Tüy Döker mi? 

 Sosis köpekler orta derece tüy dökmeleri ile bilinmektedir. Bu tür köpeklerin tüy bakımları doğru bir şekilde yapılırsa tüy dökme oranlarında da düşüş meydana gelir. 

 Sosis Köpek Ne Yer ve Nasıl Beslenir? 

 Sosis köpekler yavru olduklarında mutlaka anne sütü ile beslenirler. Büyümeye başladıklarında ise etle ve kemikle beslenirler. Etçil hayvanlar oldukları için beslenmelerinde et ve kemik bulunmaktadır. 

 Sosis Köpek Kaç Tane Yavrular? 

 Sosis köpekler genellikle ortalama 6 ve ya 8 adet yavru doğurabilirler. Bunun yanı sıra sosis köpeklerde yavru sayısı 15 ve ya 20'ye kadar çıkabilir. Sosis köpeklerin yavruları da oldukça tatlı ve sevimli olur. 

 Sosis Köpek Kaç Yıl Yaşar? 

 Günümüzde sosis köpekler en çok tercih edilen avcı köpeklerden bir tanesidir. Sosis köpeklerin ortalama ömürleri ise 12 ve ya 15 yıl arasında değişir. Genellikle küçük bir vücut yapısına sahip olan bu köpekler çok hareketli ve enerjiktir. O nedenle eğitim alırken de epey zorluk yaşanabilir. Sosis köpekler çoğu zaman sahiplerine düşkün olurlar. 

 Sosis Köpek İçin İsim Önerileri 

 Günümüzde köpeklerin türüne göre birbirinden farklı isimler verilebilir. Özellikle de sosis köpeklere farklı isimler verilir. Genellikle "Sosis, Herkül, Şirin, Bethowenn, Mısır, Tarçın, Boncuk, Fındık" gibi isimler de tercih edilebilir. 

False