GeriBeslenme Önerileri Saray tatlısı
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Saray tatlısı

Saray tatlısı

"Sofralarına birazda saray havası katmak isteyenler işte bu tarif tam size göre!"

Malzemeler

2 adet yumurta
100 gr dövülmüş fındık
1 paket margarin (oda sıcaklığında bekletilmiş)
1 kahve fincanı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
3,5 su bardağı un

Şerbeti için

1/4 limon suyu
2 su bardağı toz şeker
2,5 su bardağı su

Yapılışı

Tatlımızın şerbeti için bir tencereye 2,5 su bardağı suyu ve 2 su bardağı şekeri koyup kaynatalım,şerbetin içine çeyrek limonu sıkıp ocaktan alıp soğumaya bırakalım. Başka bir kabın içinde 1 paket margarin,kabartma tozu,1 fincan zeytinyağı ve unu karıştıralım.Yumurtaların sarısından bir miktar ayırıp kalanını malzemenin içine ilave edelim.Yoğurarak yumuşak bir hamur elde edelim. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlak ve yassı biçimde şekillendirelim.Ayırdığımız yumurtanın sarısından sürüp,üzerine dövülmüş fındık serpelim.180 derecelik fırında 25-30 dk kadar pişirip ardından şerbetimiz soğuk olacak şekilde tatlımızın üzerine dökerek servis yapalım.

 

Pekmezli buğday tatlısı tarifi için tıklayın!

False