GeriEv Dekorasyon Renklerin insan üzerindeki etkisi!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Renklerin insan üzerindeki etkisi!

Renklerin insan üzerindeki etkisi!

"Günlük yaşamımıza renklerle olan uyumu nasıl sağlarız? Kıyafetlerimizi seçerken hangi renkleri nasıl kullanmalıyız? Merak edenler için..."

Renkler insan psikolojisini etkiler ve bireylerin kişilikleri hakkında ipuçları verir. Bu yüzden giyim kuşamda renklerin anlamı önemli bir yere sahiptir.

Renklerin insan üzerindeki etkisi

Tarih boyunca da renklere büyük anlamlar yüklenmiştir. Duygular, düşünceler sözsüz bir şekilde renklerle anlatılmıştır. Peki seçtiğimiz renkler neyi ifade eder?

Gelin hep beraber giyim kuşamda renklerin anlamına doğru bir keşfe çıkalım...

Beyaz renk dediğimizde aklımıza ilk gelen gelinliklerdir ya da doktorlar ve hemşireler.
Sürekli beyaz tercih edilmesinin sebebi olarak beyaz rengin güven
ve saflığın simgesi olması gösterilebilir. Beyaz aynı zamanda tüm renklerin tamamlayıcısıdır. Barışın rengi olarak da bilinir. Siyah, gümüş ve kırmızı ile kombinlenebilir.

Sarı; aydınlığı, sıcaklığı, dikkat çekiciliği, hırsı ve zekayı temsil eder. Soluk tenli insanlar sarıyı tercih etmemelidir. Siyah, mor, lacivert ve gri ile kombinlenirse şık görünür.

Renklerin insan üzerindeki etkisi

Kırmızı iddianın rengidir. Uyarıcı bir renk olduğu için doğru tonlarda ve oranlarda kullanılmalıdır. Cesur, sert, enerjik ve heyecan verici bir etkisi vardır. Esmerlere
çok yakışan bir renktir. Beyaz ve kumrallar doğru kombinlerle çok iddialı görünürler. Beyaz, siyah, gri ve lacivert ile hoş bir birleşim yakalanır.

Renklerin insan üzerindeki etkisi

Siyah vazgeçilmezimizdir. Resmi, her durumda hayat kurtaran bir renk olan siyah aynı zamanda yalnızlığınve isyanın da simgesidir. Gizemli bir havası vardır. Yası akla getirir ama bunun aksine Orta Asya’da mutluluk rengidir. Aşırı esmerler hariç her tende şık duran siyahın beyaz, gri, mor, kırmızı,altın renkleri can dostudur. Pastel renklerle her şekilde kullanılabilir.

Renklerin insan üzerindeki etkisi

Doğru Tonlar…

Zayıf görünmek için en iyisi koyu renklerdir. Ama yine desenlerden uzak durmanız gerekir.
Ten renginiz hafifçe de olsa açıksa koyu renkler sizi bir iki beden daha
ince gösterir.
Tabii çok dar kesimlerden de kaçınmanız gerekir.

Renklerin insan üzerindeki etkisi

False