GeriBeslenme Önerileri Ramazan Sofrası 5. gün tatlısı: Sütlü İrmik Tatlısı
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Ramazan Sofrası 5. gün tatlısı: Sütlü İrmik Tatlısı

Ramazan Sofrası 5. gün tatlısı: Sütlü İrmik Tatlısı

"Düşük kalorili bir tatlı tarifi, Sütlü İrmik Tatlısı..."

Malzemeler:

1 litre light süt

1/2 su bardağı su

1 su bardağı irmik

Tarçın, limon kabuğu rendesi

1 paket vanilya

10 yemek kaşığı dolusu toz

tatlandırıcı

Hazırlanışı:

İrmik, vanilya ve limon rendesini bir tencereye koyup üzerine süt ve su ilave edip iyice karıştırın, kısık ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.

Ilınınca tatlandırıcıyı ekleyin iyice karıştırın. Daha önceden ısıtılmış cam tepsiye tatlıyı yayın ve soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra buzdolabında 1 gün bekletip, tarçın ilave edip servis edin.

False