GeriEvcil Hayvanlar Pug Köpek Özellikleri Nelerdir? Ne Kadar Büyür, Nasıl Eğitilir? Pug Cinsi Köpek İçin İsim Önerileri
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Pug Köpek Özellikleri Nelerdir? Ne Kadar Büyür, Nasıl Eğitilir? Pug Cinsi Köpek İçin İsim Önerileri

Pug Köpek Özellikleri Nelerdir? Ne Kadar Büyür, Nasıl Eğitilir? Pug Cinsi Köpek İçin İsim Önerileri

"Günümüzde pek çok köpek türü bulunmaktadır. Her bir köpeğin özelliği de farklılık gösterir. Pug ırkı köpekler de evde kolaylıkla beslenebilirler. Pug Köpek özellikleri nelerdir? Ne kadar büyür, nasıl eğitilir? Pug cinsi köpek için isim önerileri nelerdir tüm ayrıntıları ile sizler için derledik."

Pug ırkı köpekler sevimli yüzleri ve küçük boyları ile dikkat çekerler. Gümüş rengi tüyleri ile bilinen bu köpeklerin bakımına da çok dikkat edilmelidir. Hareketli olmadıkları için evlerde de rahatlıkla yaşayabilirler. 

 

 Pug Nedir ve Nasıl Bir Köpektir? 

 

 Pug ırkı köpekler genellikle küçük boyutlara sahiptirler. Sevimli yüzleri olan Pug ırkı köpekler çocuklarla da çok iyi anlaşabilirler. Pug köpeklerin ısırma eğilimleri de çok fazladır. Isırma eğilimli olan Pug ırkları sahiplerine karşı da çok sevecen bir yapıya sahiplerdir. Ev içinde çok hareketli olmayan Pug ırkı köpekler apartmanda beslenmeye de uygunlardır. Bahçeli ve bahçesiz evlerde de Pug köpekler rahat bir şekilde beslenebilirler. Puglar genellikle Carlin köpekler olarak da bilinmektedir. Oldukça narin bir yapıları vardır. Mevsimsel olarak tüy döken Pug ırkları çok fazla uyumayı da severler. Bu nedenle uykucu köpekler olarak bilinirler. 

 

 Pug Cinsi Köpek Özellikleri Nelerdir? 

 

 Pug cinsi köpekler son derece yaramaz ve mutlu köpeklerdir. İnatçı yapıları ile de ön plana çıkan bu köpekler zeki yapıları ile de bilinirler. Gereksiz havlamayı sevmeyen Pug cinsi köpekler kıskanç da olabilirler. Sahiplerini çok kıskandıkları için bazı zorluklar çıkarabilirler. Düz bacaklı yapıları olan Pug cinsi ırklar aşırı soğuklara ve aşırı sıcaklara da dayanamazlar. İnsanlarla ve özellikle çocuklar ile çok güzel zaman geçirebilirler. 

 

 Pug Nasıl Eğitilir? 

 

 Sevimli ve heyecanlı yapıları ile bilinen Pug cinsi köpekler ses tonlarına çok duyarlıdır. O nedenle Pug ırkı köpeklere ceza vermeye gerek duyulmaz. Bunun yanı sıra eğitilmekten de çok çabuk sıkılırlar. Pug ırkı köpekler eğitilirken oldukça sabırlı olunması gerekmektedir. Diğer hayvanlarla da çok iyi geçinen bu köpekler çocuklarla da anlaşabilirler. 

 

 Pug Ne Kadar Büyür? 

 

 Pug ırkı köpekler küçük bir yapıya sahiplerdir. Erkek pug ırkı köpeklerin uzunluğu 30 ile 36 cm olarak bilinmektedir. Dişi köpeklerde ise uzunluk 30 cm civarında olabilir. Pug ırkı köpeklerin ağırlıkları ise yaklaşık 6 ile 9 kilo arasında değişiklik gösterebilir. Pug cinsi köpeklerin kolları kısa olduğu için iyi yüzemezler. Sevimli bir görünüşleri olan Pug ırkı köpekler yeterince yüzemezler. 

 

 Pug Tüy Döker mi? 

 

 Pug köpeklerinin tüyleri çok kısadır. Bu nedenle tüyleri köpek tarama fırçası ile kolay bir şekilde taranabilir. Pug ırkı köpekler bir defa tarandığında tüm gün temiz kalırlar. Kısa tüylü pug ırkı köpekler aşırı tüy dökmezler. Bu nedenle Pug ırkı tüy dökmemesi ile bilinir. 

 

 Pug Ne Yer ve Nasıl Beslenir? 

 

 Pug ırkı köpeklerin beslenmesine çok dikkat edilmelidir. Pug ırkı köpekler genellikle mama tüketirler. Bunun yanı sıra somon, hamsi, sardalya, istavrit ve benzeri balıklar buharda pişirilir. Sağlıklı şekilde pişirilen bu balıklar köpeğe yedirilir. Bazı balıklar ise köpeklere dokunabilir. O nedenle mutlaka veteriner hekime danışılarak pug ırkı köpeklere verilmelidir. 

 

 Pug Kaç Tane Yavrular? 

 

 Oldukça sevimli bir görünüme sahip olan Pug ırkı köpekler yaptıkları her doğumda 4 ile 6 arasında yavru doğurur. Yavru sayısı değişebilir. Bazı durumlarda ise 9 adet yavru da doğabilir. 

 

 Pug Kaç Yıl Yaşar? 

 

 Pug ırkı köpeklerin yaşam süreleri 12 ile 15 yıl arasında değişmektedir. Pug ırkı köpekler sağlıklı yaşadıkları takdirde uzun yıllar yaşayabilirler. 

 

 Pug İçin İsim Önerileri 

 

 Pug ırkı köpeklere birbirinden farklı isimler konulabilir. Pug ırkı köpeklere, "John, Jack, Mozart, Behlül, Taci ve Pamuk" gibi isimler konulabilir.

False