GeriBeslenme Önerileri Pırasa köftesi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Pırasa köftesi

Pırasa köftesi

"Denediğiniz tüm köftelerden farklı bir tad! Bu tadın tarifini öğrenmek için tıklayınız!"

Malzemeler:

1 kilo pırasa250 gr kıyma1 adet yumurtatuz,karabiber

kızartmak için:

2 adet yumurta1 su bardağı mısır unumısır özü yağı

Yapılışı:

Pırasa çok ince doğranır ve çok iyi pişene dek haşlanır.Haşlandıktan sonra iyice sıkılır sulu kalmamasına dikkat edilir.İçine yumurta, kıyma, tuz, karabiber eklenir. İyice karıştırılır. 1-2 saat buzdolabında bekletirseniz şekil vermesi daha kolay olur.Sonra elinizle ızgara köfte şekli verilir.Köftelerin tümü hazırlanınca diğer yerde 2 yumurta çırpılır. Köfteler tek tek önce yumurtaya sonra mısır ununa bulanarak, mısır özü yağında kızartılır sıcak servis yapılır.

Kaynak: yemek günlüğü

 

Köfte kroket tarifi için tıklayınız!

False