GeriBeslenme Önerileri Peynirli sebze katları
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Peynirli sebze katları

Peynirli sebze katları

"Damağa olduğu kadar göze de hitap eden, farklı ve leziz bir tat arayanlar malzemeleri hazırlamaya başlayın! Peynirli sebze katları tam size göre..."

4 Kişilik

Malzemeler

700 gr patlıcan
500 gr domates
400 gr beyaz peynir
1 soğan
50 gr parmesan peyniri
Yarım demet fesleğen
8 hazır kızarmış ekmek, ufalanmış
Birkaç dal taze kekik
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Tuz, karabiber

Yapılışı

Soğanı piyazlık doğrayıp 3 yemek kaşığı zey¬tinyağında kavurun. Tuz, karabiber ekleyin. Patlıcan ve domatesleri yıkayıp doğrayın. Yapışmaz yüzeyli tavaya zeytinyağı patlıcanları hafif kızarıncaya kadar üzerine tuz serpiştirin. Peyniri ufalayarak bir kâseye alın. İnce kıyılmış fesleğen, taze kekik, 2 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyip karıştırın. Tepsiye yağlı kâğıt serip 10 cm'lik çemberleri üzerine alın. Sırasıyla patlıcan, soğan, ufalan¬mış ekmek, beyaz peynir karışımı, domates, rendelenmiş parmesan peyniri yerleştirin. Bütün malzeme bitinceye kadar işlemi tek¬rarlayın. En üste fırçayla zeytinyağı sürüp 200 derece fırında 20 dakika pişirin. İsteğe göre üzerine tekrar beyaz peynir ve domates dilimleri yerleştirerek servis yapın.





Lezzet

False