GeriSağlıklı Yaşam Kuru fasulye kilo aldırır mı? Diyette kuru fasulye ve pilav kilo yapar mı
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kuru fasulye kilo aldırır mı? Diyette kuru fasulye ve pilav kilo yapar mı

Kuru fasulye kilo aldırır mı? Diyette kuru fasulye ve pilav kilo yapar mı

"Günümüzün en büyük problemlerinden birisi de kilo olmaktadır. Bu nedenle pek çok kişi diyet yapmakta ve diyet listesinde neler olması veya olmaması gerektiğini araştırmaktadır. Bunlardan birisi de kuru fasulye ve pilavdır. Peki, kuru fasulye kilo aldırır mı? Diyette kuru fasulye ve pilav kilo yapar mı? Sizlere kuru fasulye ve pilavın kaç kalori olduğu ve diyette ne kadar yenmesi gerektiği hakkında bilgileri detaylıca derledik."

Diyette kuru fasulye yenir mi sorusu en sık sorulan sorulardan birisidir. Birçok kişi diyet döneminde ne yiyeceğini bilememektedir. Bu nedenle kuru fasulyenin ne kadar yenebileceği ve kiloya etkisi sıklıkla araştırılmaktadır.

 Kuru Fasulye Kilo Aldırır mı?

 Kuru fasulye insan sağlığı açısından önemli baklagillerden birisidir. Bu nedenle bizim toplumumuzda çok sık tüketilen ve sevilen bir yiyecek olmaktadır. Bunun yanı sıra diyet listelerinde de sıklıkla kuru fasulye ile karşılaşmak mümkündür. Bu anlamda pek çok uzman kuru fasulyenin kilo aldırmadığı ve diyet yapan kişilerin yiyebileceğini bildirmektedir.

 Diyet yapmaya karar veren kişiler listelerinde mutlaka kuru baklagillere yer vermesi gerekir. Tercih edilecek baklagiller arasında fasulyede bulunmalıdır. Kilo verme sürecinde akşam yemeklerinde kuru fasulyenin yenmesi tüm gün yenilen yemeklerin daha kolay sindirilmesini sağlamaktadır.

 Bunlarla birlikte kuru fasulyenin nasıl tüketileceği de çok önemlidir. Kuru fasulye ilk olarak haşlanmalı ve ardından zeytinyağı veya tereyağı ile hazırlanmalıdır. Ayrıca salçanın da az olması gerekmektedir. Bunun yanı sıra tuz miktarına da dikkat edilmeli ve diyet ölçülerine göre konulmalıdır. Kuru fasulye salatası da diyet menüsünde bulunabilir. İki farklı şekilde kuru fasulye tüketmek kişilerin zayıflamasına yardımcı olacaktır.

 Diyette Kuru Fasulye ve Pilav Kilo Yapar mı?

 Pilav kalori miktarı oldukça yüksek besinlerden birisidir. Aynı zamanda çok sağlıklı bir besin değildir. Bu sebeple diyetisyenler diyet listelerine pilav eklenmemesi gerektiğini düşünmektedir. Ayrıca pek çok uzman diyet menüsünde pirincin bulunmaması gerektiğini de belirtmektedir.

 

 Pilav uzun süreli tokluk hissi veren bir besin değildir. özellikle pilav karbonhidrat açısından çok zengin bir besindir. Ayrıca şeker hastalarının pilav tüketimine ekstra dikkat etmesi gerekmektedir. Bu nedenle pilav kilo aldırmakta ve diyet menüsünde bulunmamaktadır.

 

 Kuru fasulye toplumumuzda genellikle pilav ile tüketilmektedir. Özellikle çok lezzetli olması sebebiyle pek çok kişi tarafından çok sık tüketilmektedir. Fakat pilav ve kuru fasulye kilo vermek isteyen kişilerin tüketmemesi gereken bir besindir. Fakat kuru fasulye tek başına tüketilebilir. Kuru fasulyenin tek başına tüketilmesinde hiçbir sakınca bulunmamaktadır.

 

 Pilav üzerine yapılan pek çok araştırmada bazı önemli sonuçlara ulaşılmıştır. Haftada 5 porsiyon pilav yiyen kişilerin diyabet hastalığına yakalanma olasılığının daha yüksek olduğu belirtilmiştir. Ayrıca pilavı çok tüketen kişilerin ilerleyen yaşlarda bazı problemler doğuracağı da bilinmektedir. Bu nedenle kilo vermek isteyen kişilerin pilav tüketmemesi gerekir. Fakat kuru fasulye tüketiminde bir sakınca bulunmamaktadır.

 

False