Geriİyi Yaşam Kovid-19'a Karşı Bağışıklığı Güçlendirmek İçin 'Bitki Özütlü Pastil' Önerisi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kovid-19'a Karşı Bağışıklığı Güçlendirmek İçin 'Bitki Özütlü Pastil' Önerisi

Kovid-19'a Karşı Bağışıklığı Güçlendirmek İçin 'Bitki Özütlü Pastil' Önerisi

"Yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı öncelikle ağız ve boğaz bölgesinin korunması önem taşıyor. Prof. Dr. Erdem Yeşilada, vücudun bağışıklık sisteminin geliştirilmesi için bitki özütlü pastillerin kullanılması tavsiyesinde bulundu."

Kış aylarında hem boğazı yumuşatmak hem de öksürüğe karşı ıhlamur ile ebegümeci gibi bitkilerin çay olarak içilebilir. Gribal enfeksiyonlardan korunmak için de ada çayı içilmesi, özellikle içerisinde okaliptol oranı yüksek olan Anadolu ada çayının tüketilmesini tavsiye ediliyor.

Yeşil çay içilmesi ve yoğun şekilde hazırlanıp gargara yapılması da gribal enfeksiyonları önleyebilir. Bütün bunlar şekersiz içilmeli. Çünkü şekeri mikroorganizmalar gelişmek için kullanıyor. Biyofilm yapıyor, ağzınızın ve organlarınızın içini kaplıyor. O yüzden ağızda şeker olmamalı.

Bitki özütlü pastillere ilişkin Milano'da 2 klinik çalışma yapıldı

Kovid pozitif hastalar için hasta-vaka tartışması oluyor. Bu çalışma, Kovid pozitif bulunan ama semptom, belirti göstermeyenler üzerinde yapıldı. Çalışmada, nar, zencefil ve zerdeçal ekstresi taşıyan pastilden günde 3 tane uygulandığında, 11 hastadan 10'unda ağızdaki Kovid mikrobunu tamamıyla giderdi. Çünkü bu Kovid pozitif hastalarını tam bir pimi çekilmiş el bombasına benzetiyorum. Kendisinde bir şey yok ama herkese bu mikrobu bulaştırabiliyor. İşte bunları yok etmek lazım. Maske, mesafeyle giderilebilecek bir şey değil. Başka önlemler de almak lazım.

Nar, zencefil ve zerdeçal ekstresinden oluşuyor

İtalya'da yapılan başka bir çalışmada, virüs mideye indikten sonra 1 ay boyunca pastilin uygulandı. Çalışma sonucunda ise ağızdan alınan tükürük örneklerinde bağışıklık sisteminin korunduğu, vücudun elemanlarının kuvvetlendiği ortaya çıktı.

Bu pastiller bitkilerin özütlerinden oluşuyor. Nar meyvesini bütün kabuğuyla özel olarak ekstre ediyorlar. Zencefili ve zerdeçalı da ekstre ediyorlar. Bunların hepsinin alkolünü uçuruyorlar. Sonra bunları pastil haline getiriyorlar. Pastil, ağzın içerisindeki virüsleri ve diğer maddeleri tutsun diye Arap zamkıyla yapılıyor. Burada önerilen şey 1 saat hiçbir şey yiyip içmemek. Bir şey yiyip içersen mideye gider. Bunlar vücudun bağışıklık sistemini de geliştiriyor. Bu pastilleri herkes kullanabilir.

Ağızda bir kalkan oluşturuyor ve virüs burada tutunamıyor

Ağızdan giren virüs ACE2 reseptörüne tutunuyor. Ondan sonra bizim kendi hücremizden besleniyor. Geliştikten sonra hücrenin içerisine giriyor ve hücre artık virüs üreten fabrika haline dönüşüyor ve bu virüsleri yaymaya başlıyor. İşte bu mekanizmayı hem bağlanmayı engelliyoruz hem de yeni gelişen virüslerin o hücreden ayrılarak diğer hücreleri enfekte etmesini önlüyoruz. İşte bu pastil de ağızda bir kalkan oluşturuyor ve virüs burada tutunamıyor.

Virüsün giriş kapısı boğaz ve burun

Mesela, bu sene soğuk algınlığı şikayetleri de azaldı. Çünkü herkes koronavirüs belasından korunuyor. Birbiriyle mümkün olduğunca temas etmiyor. Çünkü bu koronavirüsün esasında her yıl karşılaştığımız soğuk algınlığı pandemisi içersinde yüzde 10'luk bir yeri vardı.

Yani zaten koronavirüs vardı ama başroldeki oyuncu influenza virüsüydü. Aşı ona karşı geliştirilmişti ama şimdi koronavirüs başrol oyuncusu olunca bir şey yapamadık. Çünkü şimdiye kadar onu hiç dikkate almamışız.

False