GeriSağlıklı Yaşam Köfte kilo aldırır mı? ızgara köfte, etli ve etsiz çiğ köfte kilo yapar mı
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Köfte kilo aldırır mı? ızgara köfte, etli ve etsiz çiğ köfte kilo yapar mı

Köfte kilo aldırır mı? ızgara köfte, etli ve etsiz çiğ köfte kilo yapar mı

"Farklı lezzetlerde ve şekillerde köfte en lezzetli besin kaynakları içerisinde gelir. Aynı zamanda içeriğindeki birçok farklı yapı ile beraber kilo problemi yaratıp yaratmayacağı merak edilir. Peki, köfte kilo aldırır mı? Izgara köfte, etli ve etsiz çiğ köfte kilo yapar mı tüm detayları ile derledik."

Özellikle içeriğindeki yüksek protein ihtivası ile köfte besleyicilik konusunda oldukça etkilidir. Bu doğrultuda hem diyette hem de günlük tüketim ile birlikte, protein miktarını önemli oranda karşılar. Bu sebepten dolayı farklı öğünlerde mutlaka değerlendirilmesi gereken en önemli besin kaynakları arasında bulunur. Bununla beraber kilo kaybı ya da kilo alma gibi durumlar yaratıp yaratmayacağını noktasında bilgi almaya çalışılır.

 Köfte Kilo Aldırır mı?

 Uygun miktar ve porsiyon üzerinden ele alındığı zaman köfte herhangi bir şekilde kilo aldırmaz. Özellikle doğru yapımı ile beraber düşüp kalori ve karbonhidrat yapısına sahip olduğunu söylemek mümkün. Aynı zamanda içermiş olduğu yüksek oranda protein ile ciddi anlamda bir besleyicilik katkısı sunar. Bu gibi sebeplerden dolayı mutlaka diyet içerisinde köfte belli bir porsiyon dahilinde yer alır. Bununla beraber en sağlıklı besin kaynakları içerisinde yer almaktadır. Tabii köfte hazırlama işlemi yapılırken içerisindeki malzemeleri ve yağ oranına yine dikkat etmek önemli bir yer taşır.

 Izgara Köfte Kilo Yapar mı?

 Özellikle günümüzde ızgara köfte daha çok tüketilir. Tabii yağ oranı ile beraber diğer malzemeler eşliğinde kilo yapıp yapmayacağı merak edilir. Bu doğrultuda aynı şekilde ızgara köftenin herhangi bir ciddi manada kilo yapmayacağını söylemek mümkündür. Doğru hazırlanış ile beraber düşük oranda karbonhidrat ve kalori etkisi yaratır. Böylece sağlıklı bir şekilde dengeli olarak diyette ızgara köfte yer alabilir. Tabii aynı şekilde bu dengeye çok dikkat etmek gerekir.

 Etli Çiğ Köfte Kilo Yapar mı?

 En lezzetli besin kaynakları içerisinde çiğ köfte gelir. Özellikle birbirinden farklı meze ile beraber harika bir lezzet sunar. Bunun yanı sıra acılı ya da acısız gibi birçok yapı üzerinden de ele alınır. Tabii en önemlisi çiğ köfte etli ve etsiz olmak üzere iki farklı biçimde ele alınır. Ancak içerisindeki yağ ve baharat oranı dengeli olduğu sürece etli çiğ köfte kilo aldırmaz.

 Normal standartları altında bir porsiyon çiğ köfte 400 kalori eder. Tabii bu değeri çok yüksek olduğu için mutlaka sınırlı ve dengeli bir şekilde tüketmek gerekir. Yüksek oranda etli çiğ köfte tüketiminin doğal olarak kilo yapabileceğini eklemek mümkündür.

 Etsiz Çiğ Köfte Kilo Yapar mı?

 Etli çiğ köfte de olduğu gibi aynı şekilde etsiz çiğ köfte içinde denge çok önemlidir. Yüksek oranda tüketim ile beraber etsiz çiğ köfte de yine kilo yapabilir. Ancak etli çiğ köfteye göre etsiz çiğ köfte kilo yapma konusunda daha düşük potansiyele sahiptir.

 

False