GeriSağlıklı Yaşam Kivi kilo aldırır mı? diyette gece kivi yemek kilo yapar mı
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kivi kilo aldırır mı? diyette gece kivi yemek kilo yapar mı

Kivi kilo aldırır mı? diyette gece kivi yemek kilo yapar mı

"Kivinin kilo aldırıp aldırmadığı merak edilen ve internet üzerinden araştırılan besinlerden biridir. Özellikle mevsimi geldiğinde birçok kişi tarafından kivinin besin değerleri merak edilen konular arasındadır. Bu bakımdan kivinin kilo aldırıp aldırmadığını araştırabilir ve mevsimi geldiğinde tüketip tüketmemeye karar verebilirsiniz. Kivi kilo aldırır mı? Diyette gece kivi yemek kilo yapar mı tüm detayları ile derledik."

Kivi, diyette yenmesi uygun olan meyvelerden biri olduğundan kilo aldırmaz. Kivinin tanesinde 42 kalori vardır ve bu kalori bir meyve için makul kabul edilebilecek bir kalori miktarıdır.

Kivi Kilo Aldırır mı?

 Kivi mevsimi geldiğinde birçok kişinin severek tükettiği meyveler arasında yer almaktadır. Bundan dolayı da özellikle kivinin kalorisi ve kilo aldırıp aldırmadığı merak edilmektedir. Kivinin her birinde 42 kalori vardır. Kivide yalnızca 0.4 gram bir yağ vardır ve bu da diyete uygun bir meyve olduğu anlamına gelmektedir. Kivinin içinde bol miktarda lif olduğundan sindirim sistemi için de faydalı olan bir meyvedir. İçerisinde aktinidain adında bir enzim vardır ve bu da sindirime yardımcı olduğunu gösterir.

 Kivinin içinde bulunan antioksidanlar sayesinde sindirim sistemine zarar verecek tüm bakteriler vücuttan atılır. Bundan dolayı genelde mide problemi olan kişilere düzenli olarak kivi yemeleri önerilir. Aynı zamanda karın ağrısı, kabızlık ve ishal gibi durumlar için de kişilere kivi tüketmeleri söylenmektedir. Kivinin cilt üzerinde de bir iyileştirici özelliği olduğu bilinmektedir. Her gün kivi yenmesi hem sağlık hem de cilt için oldukça önemli ve faydalıdır.

 Diyette Gece Kivi Yemek Kilo Yapar mı?

 Diyette kivi yemenin herhangi bir sakıncası yoktur. İçindeki yoğun lifler sayesinde kişilerin hem sindirim sistemini destekler hem de uzun süre tokluk hissetmesini sağlar. Kivinin kalorisi bir tane için 42 kaloridir ve bu da ara öğünler için ideal bir kalori miktarıdır. Ara öğünlerde her gün 1 adet kivi tüketimi diyet yapan kişilere tavsiye edilmektedir. Diyette gece herhangi bir besin tüketilmesi kilo yapıcı etkiye sahiptir. Bundan dolayı da gece kivi yememek gerekir.

 Özellikle diyet yapan kişilerin gece saatlerinde herhangi bir besin tüketmemesi gerekir. Gece yenen meyvelerin daha yüksek bir kalori yapma etkisi vardır. Diyet yapanların ve kilo vermek isteyenlerin belirli bir saatten sonra herhangi bir şey yememeleri gerekir. Kivi, diyet için uygun bir maddedir ve bağırsak ile mideye de oldukça sağlıklı etkileri bulunduğu bilinmektedir.

False