GeriEvcil Hayvanlar Kirpi Balığı Nedir, Özellikleri Nelerdir Ve Yenir Mi? Kirpi Balığı Türleri Ve Nerede Yaşar Bilgiler
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kirpi Balığı Nedir, Özellikleri Nelerdir Ve Yenir Mi? Kirpi Balığı Türleri Ve Nerede Yaşar Bilgiler

Kirpi Balığı Nedir, Özellikleri Nelerdir Ve Yenir Mi? Kirpi Balığı Türleri Ve Nerede Yaşar Bilgiler

"Balon balık türleri içerisinde yer alan kirpi balığı, dünyanın en ilginç balık türleri içerisinde gelir. Peki, çok farklı özelliği ile öne çıktığını ifade etmek mümkün. Pekiyi kirpi balığı nedir, özellikleri nelerdir ve yenir mi detayları ile derledik."

Bir avuç içi kadar küçük yapıya sahip olan kirpi balıkları, şişerek dikenli bir hale gelen türler arasında bulunur. Özellikle bunu tehlike anında gerçekleştirir ve ayrıca birçok farklı yapıya sahiptir. Tabii kendi içerisinde de farklı türlere sahip olduğunu söylemek gerekir.

Kirpi Balığı Nedir?

Vücudunda 1,5 cm boyutlarında dikenler bulunan kirpi balığı, aynı zamanda balon balığı olarak da ifade edilir. Indo-pacific kökenli bir balık türü şeklinde anlatmak mümkün. Bir avuç içi kadar büyüklüğe sahip olmasının yanı sıra, tehlike anında karın bölgesinden şişme özelliğine sahiptir.

Kirpi Balığının Özellikleri Nelerdir?

Özellikle kirpi balıkları tehlike anında su çekmek suretiyle hızlı bir şekilde şişer. Tabii bunu sadece su değil aynı zamanda hava çekerek de gerçekleştirir. Böylece yutulması zor hale gelmesi ile beraber kendini korumaya alır. Aynı zamanda 1,5 cm uzunluğu ile beraber esnek bir kemik yapısına sahip olduğunu söylemek mümkün. Birçok farklı renk ve boyut ile beraber değişik türleri üzerinden ön plana çıkar.

Kirpi Balığı Eti Yenir mi?

Kirpi balığının genel olarak yenmemesi önemli bir yere sahiptir. Özellikle insan sağlığı açısından tehlikeli olmasının yanı sıra, öldürücü bir yapıya sahip olduğunu ifade etmek mümkündür. Çünkü balon balığı türleri içerisinde gelmesi ile beraber zehirlidir. Bu sebepten dolayı çok az miktarı dahi ortalama bir insanı öldürme özelliğine sahiptir. Ancak yine de dünyanın değişik bölgelerinde, özel olarak hazırlanması ile yendiğini söylemek gerekir.

Kirpi Balığı Türleri Nelerdir?

Yüzlerce türü olması ile beraber dünyanın en önemli balık çeşitleri arasında kirpi balığı gelmektedir. Bu doğrultuda yaşam koşulları ya da renkleri ve farklı özellikleri ile birçok kirpi balığı bulunur.

- Cüce balon balığı
- Balon balığı
- Tetraton Lineadus
- Takifugu rupripes
- Blackspotted buffer
- Northern puffer

Bu şekilde yukarıda olduğu gibi daha pek çok farklı kirpi balığı türü olduğunu ifade etmek mümkün. Özellikle farklı renkleri ve aynı zamanda boyutları üzerinden birçok değişik bölgede yaşamını sürdürür.

Kirpi Balığı Nerede Yaşar ve Bulunur?

Kirpi balıkları genel olarak Japonya civarlarında yaşayan balık türleri içerisinde yer alır. Aynı zamanda Karayiplerde de öne çıkan bir balık türü olduğunu ifade etmek mümkün. Daha çok bulunduğu bölgenin kıyı alanlarında görünürler. Aynı zamanda ılıman ve sıcak iklimleri sevdiği için tropikal bölge canlısı olduğunu söylemek gerekir.

Kirpi Balığı Nasıl Beslenir?

Kirpi balığı genel olarak planktonlar ile beraber aynı zamanda omurgasızları avlamak sureti ile beslenir. Bu durum yumurtadan çıkması itibariyle farklı dönemlerde değişkenlik gösterir. Aynı zamanda Kendinden küçük balık türleri ve deniz canlılarını da avlamak suretiyle yaşamını sürdürdüğünü ifade etmek mümkündür.

Kirpi Balığı Ne Kadar Süre Yaşar ve Ömürleri Ne Kadardır?

Kirpi balığı aynı zamanda balon balığı türleri içerisinde yer alır. Bu sebepten dolayı balon balıklarında olduğu gibi ortalama 10 yıl kadar bir yaşama süresine sahiptir. Genel olarak 25 metrelik bir çap civarında yaşamını sürdürürken, bu bölgede aynı şekilde avlanma niteliği ortaya çıkarır. Ortalama 10 yıllık yaşam süresi kirpi balıkların türü ve yaşam koşullarına bağlı olarak farklılık yaratabilir. Dünya çapında en özel deniz canlıları arasında geldiğini ifade etmek mümkündür.

False