GeriBitki Bakımı Kasımpatı Tohumu Nasıl Ve Zaman Ekilir? Kasımpatı Tohumu Nasıl Olur Ve Nereden Alınır?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kasımpatı Tohumu Nasıl Ve Zaman Ekilir? Kasımpatı Tohumu Nasıl Olur Ve Nereden Alınır?

Kasımpatı Tohumu Nasıl Ve Zaman Ekilir? Kasımpatı Tohumu Nasıl Olur Ve Nereden Alınır?

"Kokusu ve görüntüsü ile oldukça etkileyici olan çok sayıda çiçek vardır. Bu çiçeklerden biriside kasımpatıdır. Farklı renkleri olan bu çiçeği tohum olarak yetiştirebilirsiniz. Sizler için Kasımpatı tohumu nasıl ve zaman ekilir? Kasımpatı tohumu nasıl olur ve nereden alınır? Sorularına cevaplar derledik. "

Kasımpatı, birçok kişinin sevdiği ve zevkle aldığı bir çiçektir. Farklı renkleri olduğu için herkesin zevkine uygun olan bir çiçektir. Renk renk açan bu çiçek olduğu her ortamı daha güzel göstermektedir. En yaygın çiçek türü olarak bilinmektedir. Kolay ve bol bulunması sayesinde yaygın bir çiçek türü olmayı başarmıştır. 

Kasımpatı Tohumu Nedir? 

Kasımpatı tohumu, papatyagiller familyasından olan çiçeğin yetişmesine yarayan tohumdur. Renk renk açan bu çiçek herkesin sevdiği bir türdür. Kasımpatı tohumu sayesinde bu çiçeği kolayca yetiştirebilirsiniz. 

Kasımpatı Tohumu Nasıl Olur? 

Kasımpatı tohumu, krizantem çiçeğinin döktüğü tohumlardan toplanmaktadır. Bu tohumları dikerek kasımpatı yetiştirme şansınız vardır. Kasımpatı tohumu genellikle küçük parçalar halinde olur ve çiçeğin türüne göre değişiklik gösterebilmektedir. 

Kasımpatı Tohumu Nereden Alınır ve Bulunur? 

Kasımpatı tohumunu internet ortamında birçok siteden tedarik edebilirsiniz. Ayrıca bahçe malzemeleri ve fidancılık işi ile uğraşan dükkanlardan bu tohumu bulabilirsiniz. Kasımpatı tohumu almak isteyen herkes bu tohuma kolaylıkla ulaşabilir. Bulması zor olmayan bir tohum türüdür. 

Kasımpatı Tohumu Nasıl Ekilir? 

Kasımpatı tohumunu ekmeden önce topraktaki zararlı otlar temizlenmelidir. Bunun nedeni ise kasımpatının daha sağlıklı bir şekilde büyümesidir. Kazılan toprağa yerleştirilen tohumların üzeri toprakla kapatılır ve çimlenmesi beklenir. 

Kasımpatı Tohumu Ne Zaman Ekilir ve Dikilir? 

Kasımpatı tohumunu Ocak ayından başlayarak Mart ayına kadar ekme şansınız vardır. Bu aylar arasında ekilen tohumlardan kaliteli kasımpatılar elde edebilirsiniz. 

Kasımpatı Tohumu Kaç Günde Çimlenir? 

Kasımpatı tohumları yaklaşık olarak bir ay sonra tomurcuklanmaya başlamaktadır. Ekilen yerin iklimine göre bu süre 40-50 gün arasına da çıkabilmektedir. 

Kasımpatı Tohumu Kaç Günde Bir Sulanır? 

Kasımpatı tohumunu belirli bir periyot halinde sulamanız gerekmektedir. Aksi halde tohumlarda kuruma meydana gelir ve çiçek açmaz. Sulama işlemi toprak kurmaya başladıkça yapılmalıdır. Kasımpatı tohumları iyi bir bakım sonrasında yaz aylarında çiçeklenmeye başlamaktadır. 

Kasımpatı Tohumu Nasıl Saklanır? 

Kasımpatı tohumları kapalı ve sağlam paketlerde saklanmalıdır. Tohumları bu sayede bozulmadan muhafaza altında tutabilirsiniz. Tohumları iyi bir ortamda bulundurmaya dikkat edin. Bu sayede daha kaliteli çiçekler elde edebilirsiniz. Tohumun kalitesi çiçeğin şeklini oldukça etkilemektedir. Bu yüzden tohumu iyi bir şekilde muhafaza ederek ekim zamanını beklemelisiniz.

False