GeriBeslenme Önerileri Kadınbudu köfte
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kadınbudu köfte

Kadınbudu köfte

"Küçük büyük herkesin severek yediği köftelerden bir yenisi daha..."

Malzemeler

400gr.yağsız kıyma
1 baş soğan
1 yumurta
3 yemek kaşığı pirinç
1 bardak su
2 çay kaşığı tuz
Karabiber, az pulbiber
bulamak icin bir kase un ve 2 çırpılmış yumurta
Kızartmak için çiçekyağ

Yapılışı

Önce pirinçleri 1 bardak su ile haşlayın. Soğumaya bırakın. Diğer tarafta kıymanın yarısını rendelediğiniz soğan ile kavurun ve soğumaya bırakın. Geniş bir kapta kalan kıymayı, kavrulmuş kıymayı, haşlanmış pirinci, yumurtanın 1 tanesini ve baharatlarını koyun ve yoğurun. En az 30 dk buzlukta bekletmeniz iyi olur. Sonra parçalar alıp elinizle yassılaştırın. Önce una bulayın sonra çırpılmış yumurtaya. Sonra da sıvıyağda kızartın. Afiyet olsun.

Pırasa köftesi tarifi için tıklayın!

False