Geriİyi Yaşam İşyerinde aşk zor zanaat!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

İşyerinde aşk zor zanaat!

"Aşkın insanı nerde ve nasıl yakalayacağı bilinmez. Kimbilir belki üniversitedeki sıra arkadaşınıza, komşunuzun oğluna ya da işyerindeki arkadaşınıza aşık olabilirsiniz."

Ancak günümüzde insanların zamanlarının büyük bir kısmını çalışarak geçirdikleri göz önüne alınırsa yan masada çalışan arkadaşınıza aşık olmanız hiç de şaşırtıcı değil.

Uzun zamandır birlikte çalışmanız, onu yakından tanımanız, sevdiği ya da sinirlendiği şeyleri bilmeniz, zaman içinde olumsuz yönlerini de görmüş olmanız aranızda birşeylerin yaşanmasını hem kolaylaştırıyor hem de avantajlı kılıyor.
Ancak her şey tozpembe değil. Biraz karışık hatta çetrefilli bile denilebilinir. Böyle bir durumda ne yapmalı? Acaba insanlar nasıl tepki verir? Tüm bu sorular kafanızı bir anda karıştırabilir ve belki de sizi işle aşk arasında seçim yapmaya bile zorlayabilir. Acaba iş arkadaşınızla flört ederek doğru birşey mi yapıyorsunuz?

İnsanlar işyerindeki aşklara nasıl bakıyor?

İnsanlar arasında işyerinde yaşanan aşkların, iş ilişkilerini kötü etkileyeceğine dair yaygın bir düşünce var. Bu nedenle de bu tür ilişkiler genellikle onaylanmıyor. Hatta birçok kişi bu aşkları yaşayanların iş yaşamında kolaylıkla işten kaytararak, işi başkasına yıkarak ve iş saatlerini keyiflerine göre ayarlayarak avantaj elde ettiklerini düşünüyor.

İşverenler de genelde aşkla ve işi karıştırmanın iyi olmayacağını düşündükleri için işyeri flörlerini yasaklayabiliyorlar. Yazılı olmasa da sözlü olarak bunu ifade edenler olabiliyor. Ancak tabii bu arada belli bir sorun yaşanmadıkça bunu önemsemeyen ve bu konuda herhangi bir yasak koymayan işverenler de yok değil.

Oysa her zaman öyle olması gerekmiyor. Kimi zaman da işyerinde yaşanan aşklar kişilerin kendilerine olan güvenlerini ve verimlerini arttırabiliyor. İşe gelmeyi ve çalışmayı daha cazip ve keyifli hale getirebiliyor. Eğer siz de kendinizi böyle bir çıkmazda hissediyorsanız öğle tatilinde birlikte yemeğe çıkmanın ya da uzaktan uzağa bakışmanın keyfini çıkarın. Ancak tabii yine de kontrolü elden bırakmamaya ve göze batmamaya özen gösterin. İşle özel hayatı birbirine karıştırmayın yeter.

Eğer işyerindeki aşkınız patronunuzsa durum biraz daha zor. Sizin aklınızdan bu ilişkiyi kullanıp yükselmek geçmese bile çoğu zaman dedikoduların önüne geçmeniz pek mümkün olmayabilir. Ancak sizin yapacağınız en mantıklı şey tüm bu söylentilere kulak tıkayıp işinizi eskisi gibi yapmak olacaktır. Ancak yine de bu ilişkiye başlamadan önce iyi düşünmenizde fayda var. İlişkiniz bittiğinde hiç de hoş olmayan davranışlara maruz kalabilir ve hatta işinizden bile olabilirsiniz.

Eğer eşinizle aynı işyerindeyseniz...

Evliliklerinin her geçen gün biraz daha monotonlaşmasından korkan çiftler için en büyük handikap aynı işyerinde çalışmak hiç kuşkusuz. Eğer eşinizle aynı işyerindeyseniz; eve iş taşımayın ve işyerinde kesinlikle evli olduğunuzu unutun.

Oyunu kuralına göre oynayın

Aklınızı kullanıp soğukkanlı davranarak işle aşkı bir arada yürütmeyi başarabilirsiniz. Bu o kadar da zor değil...

Ağzınızı sıkı tutun

Eğer herkesin bakışını üzerinizde hissetmek ve devamlı takip edilmek istemiyorsanız aşkınızı en yakın arkadaşlarınızdan bile saklayın. Böylece dedikodulara malzeme olmaktan kurtulursunuz.

Hareketlerinizi kontrol edin

İşyerinde ortamın ciddiyetini bozacak davranışlardan uzak durun. Öpücükleri, sevginizi ifade edecek tüm hareketleri iş dışına saklayın. Kendinizi kontrol edin ve ne kendinizi ne de aşkınızı zor durumda bırakmayın. Bu arada aranızdaki sorunları göz önünde tartışmamaya da özen göstermelisiniz. Kimse sizin özel hayatınızı bilmek zorunda değil.

Onu kullanmayın

Sizden daha iyi bir mevkide olan biriyle sırf işyerinde avantaj sağlamak ve kolayca yükselmek için bir ilişkiye girmeyin.

İşle aşkı birbirine karıştırmayın

İş dışındaki zamanlarda sevgilinizle ya da eşinizle işle ilgili konulardan konuşmayın. İlişkiniz sona erdiğinde bile hala iş arkadaşı olduğunuzu unutmayın ve ona kötü davranmayın.

False