GeriEtkinlik Rehberi İstanbul’da Koşmak İçin En Güzel Noktalar
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

İstanbul’da Koşmak İçin En Güzel Noktalar

İstanbul’da Koşmak İçin En Güzel Noktalar

"Ülkemizde son dönemlerin trendlerinin başında açık hava koşuları geliyor. İstanbul’da birer spor sahası olarak kullanabileceğimiz parklar, bahçeler de mevcut. Hazır bahar mevsimi de gelmişken, İstanbul’da yaşayanlar için hazine niteliğindeki park ve bahçeleri sizler için derledik…"

1. Fenerbahçe Parkı

Adını üzerinde bulunduğu yarımadanın ucunda yer alan deniz fenerinden alan Fenerbahçe Parkı, kenarında temiz hava almak ya da sahil kenarında bisiklete binmek, paten kaymak ve koşmak için ideal.

2. Maçka Demokrasi Parkı

Hafta sonları, özellikle bahar ve yaz aylarında, banklarında kitap okumayı, çimenlerine uzanarak güneşlenmeyi, koşmayı, aile ile vakit geçirmeyi düzenli birer etkinlik haline getirdiğimiz Maçka Demokrasi Parkı şehir içinde nefes almak, yeşilin ortasında olmak için güzel bir seçenek.

3. Belgrad Ormanı

İstanbul'un en önemli yeşil alanlarından biri olan Belgrad Ormanı, spor yapmak için her mevsimde çekici olmayı koruyor. Mesire yerleri, su kemerleri, doğal yaşamı ve huzurlu ortamı ile Belgrad Ormanı, İstanbulluların nefes almak için uğradıkları kaçış noktalarından biri. Birlikte egzersiz yapmak, yalnız başına çalışmaktan daha eğlenceli ve etkili.

Mis gibi havası ve bol oksijeni ile eğer Belgrad Ormanı ilginizi çektiyse size bir haberimiz daha var. 27 Nisan Cumartesi günü 09:30 ‘da, 5 Mayıs'ta gerçekleştirilecek olan Wings for Life World Run İzmir koşusu için Belgrad Ormanı’nda bir Hazırlık Koşusu yapılacak.

İstanbul’da Koşmak İçin En Güzel Noktalar

Tüm dünyada omurilik felcinin tedavisine yönelik araştırmalara fon sağlamak ve bu konuda farkındalık yaratmak için 5 Mayıs'ta gerçekleştirilecek Wings for Life World Run, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin himayesinde ve Ford desteğiyle altıncı kez Türkiye’de koşulacak.

Koşu gruplarının da yoğun ilgi gösterdiği hazırlık koşusunda yer almak ve diğer koşu severlerle birlikte eğlenceli bir koşu programı yapmak isterseniz tek yapmanız gereken 27 Nisan Cumartesi günü saat 9.30’da Belgrad Orman’ında toplanan kalabalığa dahil olmak.

4. Bebek Parkı

Uzun Boğaz yürüyüşlerinde, içinde dolaşmayı ve buradaki hayvanlarla iç içe olmaya doyamayacağınız bir nokta, Bebek Parkı. Elinizi uzatsanız karşı kıyıya dokunacak kadar yakın hissettiğiniz Bebek’te; sadece spor yapmak değil, denizin kokusunu ve dalgaların sesini dinleyerek de huzur bulabilirsiniz.

5. Moda Parkı

Kadıköy’ün canlı havasının; adalar ve sınırsızca uzanan mavi sularla buluştuğu Moda Parkı, tenis kortlarından koşu ve bisiklet parkuruna sporla iç içe. Anadolu Yakası’nın en keyifli yeşil noktalarından olan Moda’da çimlerde uzanmak bile huzurla dolmak için yeterli olabiliyor.

False