GeriKültür Sanat İngilizce Geliştirmek İçin Dizi Önerileri - İngilizce Öğretebilecek Basit Dil Kullanan Diziler
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

İngilizce Geliştirmek İçin Dizi Önerileri - İngilizce Öğretebilecek Basit Dil Kullanan Diziler

İngilizce Geliştirmek İçin Dizi Önerileri - İngilizce Öğretebilecek Basit Dil Kullanan Diziler

"Dünyada sıklıkla konuşulan dillerden biri de İngilizce olarak belirtilmektedir. Birçok Avrupa ülkesinde konuşma dili olan İngilizcenin bilimsel kaynaklarda yazı dili olarak kullanıldığı da bilinmektedir. İngilizce öğrenmek ya da var olan İngilizcesini geliştirmek isteyen kişilere dili İngilizce olan dizileri izlemeleri tavsiye edilmektedir. Peki, İngilizce geliştirmek için dizi önerileri nelerdir? İngilizce Öğretebilecek basit dil kullanan diziler hangileri olmaktadır detayları ile derledik."

İngilizce ya da herhangi bir yabancı dili öğrenirken yapılması gerekenlerin başında pratik yapmak gelmektedir. Günlük hayatta öğrenilmeye çalışılan yabancı dili kullanmaya özen göstermek daha kalıcı bir öğrenmeye zemin hazırlamaktadır. 

 İngilizce Geliştirmek İçin Dizi Önerileri

 İngilizce öğrenirken, öğrenmeyi destekleyen çalışmalar yapmak ve kelime dağarcığını arttırmak gerekmektedir. İngilizceyi aktif bir şekilde öğrenmek için önerilen yollardan biri de bu dilin konuşulduğu dizileri izlemek olmaktadır. Düzenli olarak İngilizce bir diziyi izlemek bu dili daha iyi telaffuz etmeyi sağlamakla beraber kelime hazinesinin de genişlemesine katkı sağlamaktadır. 

 Dili İngilizce olan dizileri izlerken dikkat edilmesi gereken birtakım hususlar bulunmaktadır. Bu hususların başında bu dizileri İngilizce dil eğitimine nasıl dahil etmek gelmektedir. Bu yüzden ilk olarak kişi İngilizce seviyesine uygun olan dizileri izlemeyi tercih etmelidir. Bunun dışında dizinin kişiye sıkıcı gelmemesi öğrenirken eğlenmeyi sağladığı için sürecin daha keyifli olmasına katkı sunmaktadır. 

 İngilizce dizilerin dili öğrenmeye daha müsait yani düzenli cümlelerin kurulduğu ve konuşma hızının normal olduğu diziler olmasına özen gösterilmesi gerekmektedir. 

 İngilizce Öğretebilecek Basit Dil Kullanan Diziler Hangileri Olmaktadır? 

 İngilizce öğrenmek için bir dizi seçilmek istendiğinde bu dizinin alt yazılı olması öğrenmeye katkı sağlaması bakımından önem arz etmektedir. İngilizce öğrenmek isteyenler için basit bir dil kullanan dizileri şu şekilde belirtmek mümkün olmaktadır:

1.The Walking Dead 

 Konusu drama ve korku olan bu dizide kullanılan kelimeler İngilizceyi yeni öğrenmeye başlayanlar için oldukça ideal olmaktadır. Basit ve karmaşık olmayan cümle yapısı ile İngilizceye yeni başlayanlar için önerilen bir dizi olmaktadır.

2. Friends

  Bu dizi kısa süren bölümleri sayesinde İngilizceyi yeni öğrenen birini sıkmayarak keyifli zaman geçirmesini sağlamaktadır.

 3. Hannibal 

 Bu dizide kelime çeşitliliğinin fazla olması zengin bir kelime dağarcığının oluşmasına katkı sağlamaktadır.

 4.How I Met Your Mother 

 Konusu komedi olan bu dizi sayesinde İngilizce öğrenen bir kişinin kelime hazinesi gelişim göstermekle beraber konuşma hızının da olumlu yönde ilerlemesine destek olmaktadır.

 5. Sex and The City 

 Konuşma hızının artmasına katkısı fazla olan bir dizi olmaktadır. Romantik komedi tarzında bir konusu olan dizide karmaşık cümleler yer almadığı için İngilizce ilerletmek için iyi bir alternatif olarak belirtilmektedir.

 6. Game of Thrones

  İngilizce konuşmayı geliştirmek için oldukça iyi bir seçenek olan bu dizi İngilizce seviyesi yüksek olan kişiler için daha ideal olmaktadır.

 7. Sherlock 

 İngilizce seviyesi yüksek ve orta derecede olan kişilerin izlemesi önerilen bu dizide konuşmalar oldukça hızlı olmaktadır. Bu nedenle İngilizceye yeni başlayanlara önerilmemektedir.

 8. Black Mirror

 İngilizce öğrenmeye yeni başlayanlara özellikle tavsiye edilen bir dizi olmaktadır. Son zamanların en çok izlenen dizisi olan bu dizide konuşma dili akıcı ve oldukça sade olmaktadır.

 9. The Simpson 

 Konuşma hızı ileri seviyede olan bu dizi keyifli bir animasyon olmakla beraber İngilizce seviyesi iyi derecede olan kişiler için tavsiye edilmektedir.

 10. Doctor Who 

 Farklı aksanların yer aldığı bu dizi ile İngilizce öğrenmek ya da ilerletmek oldukça keyifli olmaktadır.

 

False