GeriKadın Sağlığı Güzel Bir Uyku İçin Tavsiyeler !
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Güzel Bir Uyku İçin Tavsiyeler !

Güzel Bir Uyku İçin Tavsiyeler !

"Herkesin ihtiyacı olan aslında güzel bir uykudur. Kendinizi sağdan sola dönerken ya da bir türlü uykuya dalamıyorken buluyor musunuz? Uyumak için bir sürü şey yapıyorsunuzdur mutlaka. Telefonunuzu uzaklaştırmak, kitap okumak, erken yatağa girmek gibi teknikleri hepimiz deniyoruz. Fakat bazen olmayınca olmuyor. Biz gün içinde neler yaparsanız güzel bir uyku çekersiniz diye sizler için araştırdık, buyurun bir göz atalım."

Alarmını erteleme!

Uyku herkesin göz bebeğidir ve kimse ona doyamaz. Ne kadar hızlı bu durumu kabullenirsek hayatımıza daha hızlı adapte oluruz. Sabahları alarmınız ertelediğiniz zaman gününüze daha zor başlıyorsunuz. Oysaki ilk çaldığında hemen kalkabilsek ne güzel olur. Kendinizi buna alıştırmaya çalıştırırsanız, emin olabilirsiniz ki, birkaç gün sonra kendiliğinizden kalkacaksınız. Böylece akşamları daha rahat güzel bir uyku uyuyacaksınızdır.

Güzel Bir Uyku İçin Tavsiyeler

Kahveyi hemen içmeyin!

Sabahları uyandığınızda kahve isteğiniz olabilir. Bunun sebebi ise sabahları vücudumuzda salgılanan kortisol dandır. Uyandığımızda kahve içtiğimiz zaman yorgunluğumuzu bir süreliğine kaybolur fakat sonra tekrardan yorgunluğumuz geri döner. Bu yüzden kahve içmenin en etkili ve en güzel zamanı uyandıktan 2-3 saat sonradır. Doya doya keyfini çıkarın.

Güzel Bir Uyku İçin Tavsiyeler

En önemlisi kahvaltı

Sabah uyanmakta ne kadar zorlanıyor olursanız olun mutlaka bir yarım saat erken uyanıp kahvaltı etmeye bakın çünkü kahvaltı günün en önemli öğünüdür. Sabahları glikozumu dengeler ve güne daha zinde başladığımız için akşam uykusuna da büyük bir etkisi vardır. Unutmamak gerekir ki sağlıklı beslenmeye değiniyoruz aslında burada. Sabah kahvaltısı, öğle yemeği, akşam yemeği düzenli olursa, hayatınızda düzenli olur böylelikle uykunuzda düzenlenir. Akşam yemeğinde çok ağır şeyler yemediğiniz sürece sıkıntı olmaz. Muhakkak kahvaltıyı es geçmeyin ve özen göstererek yiyin.

Güzel Bir Uyku İçin Tavsiyeler

Şekerlemeler

Gün içeresinde baktınız ki çok yorgunsunuz hemen gözlerinizi 10-20 dakika kapatanız. Halk içinde ‘şekerleme ‘ olarak bildiğimiz aslında çok faydalı bir şeydir. Gün içeresinde gerçekleştirdiğiniz zaman inanılmaz dinç hissetmenizi sağlayacaktır. Sağlığınıza da iyi gelecektir.

Güzel Bir Uyku İçin Tavsiyeler

Yemek düzeni

Türk mutfağı çoğunlukla daha yağlı yemekler ve büyük porsiyonlardan oluştuğu için bu alışkanlığımızdan kaçınmak mümkün olmaya bilir. Güzel yemeklerimizden vazgeçmeyiz ama porsiyonlarımızı azaltabiliriz ve haftalık tüketimiz düşürebiliriz. Sağlıklı yemekleri daha fazla tercih ettiğiniz zaman vücudunuzun daha rahat sindirecektir ve böylece daha rahat bir uykunuz olur.

Güzel Bir Uyku İçin Tavsiyeler

Uyku öncesi meditasyon

Uzun bir iş gününden yorgun argın eve geldiğiniz zaman kafanız yeteri kadar dolu oluyor. Bir sürü aksilikler yaşamış olacaksınız bir de üzerine güzel bir trafik günümüzü güzelleştirir. eve geldiğiniz zaman daha sakın ve huzurlu bir ortamda vakit geçirmenizi tavsiye ederiz. Bir mum yakıp dilediğiniz bir kitap okuyabilirsiniz ya da müzik dinleyebilirsiniz. Müzik seçerken daha sakın ve yavaş ritimli olanları tercih etmenizi tavsiye ederiz. İyi uykular dileriz !Güzel Bir Uyku İçin Tavsiyeler

False