GeriSağlıklı Yaşam Gofret kilo aldırır mı? diyette sade çikolatalı, bitter ve beyaz çikolatalı gofret yemek kilo yapar mı
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Gofret kilo aldırır mı? diyette sade çikolatalı, bitter ve beyaz çikolatalı gofret yemek kilo yapar mı

Gofret kilo aldırır mı? diyette sade çikolatalı, bitter ve beyaz çikolatalı gofret yemek kilo yapar mı

"Büyük küçük herkes tarafından sevilerek yenen yiyeceklerden biri de gofret olmaktadır. Pek çok çeşidi olan gofret çeşitli malzemeler kullanılarak yapılmaktadır. İçinde süt ve çeşitli meyve aromaları yer alan gofretler sağlıklı beslenme programlarına dahil edilmeyen bir atıştırmalık abur cubur olmaktadır. Peki, gofret kilo aldırır mı? Diyette sade, çikolatalı, bitter ve beyaz çikolatalı gofret yemek kilo yapar mı tüm detayları ile derledik."

Sağlıklı beslenerek kilo vermek isteyen ve zayıflamak için spor yapan kişilerin tüketmemeleri gereken gıdalardan biri de gofret olmaktadır.

 Gofret Kilo Aldırır mı?

 Gofret içinde yer alan yüksek şeker, krema, yağ ve diğer katkı maddelerinden hazırlandığı için kalorisi yüksek olan besin maddelerinden biri olmaktadır. Sağlıklı bir atıştırmalık olmayan gofret kilo alınmasına neden olmaktadır. Bu nedenle diyet yapanlar ya da spor yapanlar gofret tükettikleri zaman verdikleri kalorileri tekrar alarak emeklerini karşılıksız bırakmaktadırlar.

 Gofretler çeşitlerine göre vanilyalı, kakaolu ve çeşitli meyvelerin aromaları kullanarak hazırlanmaktadır. İçeriğinde yer alan karbonhidrat miktarından dolayı kilo vermek isteyenler tarafından tercih edilmemesi gerekmektedir. Gofretler kremalı formlarda hazırlanan bir abur cubur olarak belirtilmektedir. Herhangi bir besleyici özelliği olmayan gofretleri fazla tüketmek obezite riskinin artmasına neden olmaktadır.

 Bütün gün boyunca yapılacak aktiviteler için kişiler enerji ihtiyacı duymaktadırlar. Bu enerji ihtiyacını karşılamak için besin değeri yüksek olan ve uzun süre tok kalmayı sağlayan besinlerin tercih edilmesi gerekmektedir. Gofretler bu özelliklere sahip olan gıdalar arasında yer almamaktadır. Bu nedenle kişilerin enerji ihtiyaçlarını gofret yiyerek gidermemeleri tavsiye edilmektedir.

 Diyette Sade, Çikolatalı, Bitter ve Beyaz Çikolatalı Gofret Yemek Kilo Yapar mı?

 Diyet yapanlar için tercih edilen besinlerin kalori oranı düşük olan ancak besin değeri yüksek olan gıdalar arasından seçilmesine dikkat edilmektedir. Diyet listelerine eklenen gıdaların kişiye enerji verecek ve sindirimi kolay olan kuruyemişler içinden seçildiği ifade edilmektedir. Diyet sırasında içerisinde yoğun yağ ve şeker bulunan gıdalara yer verilmemektedir. Gofret de bu gıdalardan biri olarak diyet listelerinde bulunmamaktadır.

 Kolesterol başta olmak üzere kalp ve damar sağlığı içinde diyet sırasında gofret tüketimi önerilmemektedir. Bunun yerine diyet listelerinde sağlıklı bir atıştırmalık olan kuruyemişlere ve kuru meyvelere daha çok yer verilmektedir. Sebze ve meyveler sahip oldukları vitamin ve mineraller sayesinde hem diyet listelerinde yer almakta hem de sağlığa katkıları oldukça fazla olmaktadır. Bu gıdaları tüketmek vücuda gerekli olan besin değerlerini kazandırırken gofret tüketmek ise kişilerin kilo almasına sebep olmaktadır.

 Sağlıklı beslenmeye önem verenlerin gofret gibi yağ ve şeker oranı yüksek katkılı gıdalar tüketmek yerine evde kuru meyve ve kuru yemişlerle hazırlanan az şekerli ve az yağlı atıştırmalıkları tercih etmeleri önerilmektedir. Bu sayede gereksiz kilo almayarak daha sağlıklı olmak mümkün olmaktadır.

False