GeriSağlıklı Yaşam Gazoz kilo aldırır mı? diyette sade, şekerli ve şekersiz gazoz içmek kilo yapar mı
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Gazoz kilo aldırır mı? diyette sade, şekerli ve şekersiz gazoz içmek kilo yapar mı

Gazoz kilo aldırır mı? diyette sade, şekerli ve şekersiz gazoz içmek kilo yapar mı

"Diyet yapılırken yenilen yiyeceklere dikkat edildiği kadar tüketilen içeceklere de özen gösterilmesi gerekmektedir. Kilo kontrolü sağlanmaya çalışırken içecek seçimlerine de dikkat edilmesi oldukça önemlidir. Gazoz da diyet sırasında kontrollü bir şekilde tüketilmesi gereken içecekler arasında yer almaktadır. Gazoz kilo aldırır mı? Diyette sade, şekerli ve şekersiz gazoz içmek kilo yapar mı tüm detayları ile derledik."

Kilo vermek için diyet yapan kişilerin tükettikleri içecekleri de dikkatli bir şekilde seçmeleri gerekmektedir. Bazı içeceklerin kalori miktarları daha yüksek olurken bazılarının ise daha düşük kaloriye sahip oldukları bilinmektedir. Diyet yaparken tüketilen içeceklerin de özenli bir şekilde seçilmesi gerektiğini söylemek mümkündür.

 Gazoz Kilo Aldırır mı?

 Diyet yapan kişilerin tükettiği içeceklerin içerisinde yer alan kalori miktarları da kilo vermeyi zorlaştırmaktadır. Gazoz da içerisinde şeker ve yüksek kalori içeriği bulunan içeceklerden birisi olarak bilinmektedir. Aşırı gazoz tüketimi ise kilo vermeyi zorlaştırıcı bir etkiye sahip olarak ifade edilebilir. Gazoz tüketiminin, kilo vermek için yapılan diyetlerde sınırlandırılması veya hiç tüketilmemesi tavsiye edilmektedir.

 Gazoz içerisinde yüksek oranda karbondioksit gazı bulunmaktadır. Bu durum ise kişinin iştahını açarak kilo alımına yol açmaktadır. Tüketilen gazozun şekerli olması ise kilo alımını artırmaktadır. Şekersiz içeceklerin içerisinde bulunan düşük kalorili tatlandırıcılar ise kan şekerini yükseltici bir etkiye sahip olarak bilinmektedir.

 Diyet yapan kişilerin kilo vermesi için gazoz ve içerisinde tatlandırıcı bulundurulan içeceklerin tüketilmemesi önerilmektedir. Gazlı içeceklerin tüketilmesi hem obezite sorunlarına hem de diyabet rahatsızlığına yol açabilmektedir. Genel olarak asitli ve gazlı içeceklerin diyet esnasında tüketilmemesi tavsiye edilmektedir. Gazlı içecekler yerine şekersiz kahve veya çay tüketilebilir. Aynı zamanda diyet esnasında bol su tüketimine de özen gösterilmesi gerektiğini söylemek mümkündür.

 Diyette Sade, Şekerli ve Şekersiz Gazoz İçmek Kilo Yapar mı?

 Gazozların farklı çeşitlerinin bulunduğu bilinmektedir. Sade gazozların meyveli gazozlara oranla daha düşük kalorilere sahip olduğunu söylemek mümkündür. Aynı şekilde gazozların şekerli ve şekersiz gazozlar olarak da farklı türlerinin bulunduğu bilinmektedir. Şekersiz gazozlar direk olarak kilo almak üzerinde etkili değildir.

 Şekersiz gazozların içerisinde gerçekten şeker bulunmamaktadır. Ancak içerisinde bir takım başka tatlandırıcı maddeler yer almaktadır. Şekerli gazozlar ile kıyaslandığı zaman şekersiz gazozların daha düşük kalorili oldukları bilinmektedir. Ancak her ne kadar şekersiz olsa bile içerisinde yer alan karbondioksit gazından dolayı iştah artırıcı bir etkiye sahip olduğu da söylenebilir. Bu yüzden şekersiz gazozların tüketilmesi de tavsiye edilmemektedir.

 Diyet sırasında şekersiz dahi olsa gazoz tüketiminin oldukça az olmasına özen gösterilmesi gerekmektedir. Şekersiz olarak bilinen içeceklerin içerisinde her ne kadar şeker oranı sıfır olsa bile içerdiği tatlandırıcılar kilo alımına neden olabilmektedir. Bu yüzden diyet esnasında yeşil çay veya bitki çaylarının tüketilmesi tavsiye edilmektedir. Özellikle gün içerisinde bol su tüketimine de özen gösterilmesi gerekmektedir.

False