GeriKişisel Bakım Estetik Operasyon Mevsimleri: Sonbahar ve Kış
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Estetik Operasyon Mevsimleri: Sonbahar ve Kış

Estetik Operasyon Mevsimleri: Sonbahar ve Kış

"Estetik operasyon geçirmek isteyen kişiler, operasyonun hangi koşullar altında gerçekleşeceği ve hangi doktor tarafından yapılacağı konusunda ne kadar titiz davranıyorlarsa, estetik ameliyatın hangi dönemde yapılacağı konusunda da son derece dikkatli olmalıdır. Çünkü mevsimlere göre estetik operasyonların etkileri değişim gösterebiliyor."

Estetik operasyon geçirmek isteyen kişiler, operasyonun hangi koşullar altında gerçekleşeceği ve hangi doktor tarafından yapılacağı konusunda ne kadar titiz davranıyorlarsa, estetik ameliyatın hangi dönemde yapılacağı konusunda da son derece dikkatli olmalıdır. Çünkü mevsimlere göre estetik operasyonların etkilerideğişim gösterebiliyor.Estetik Operasyon Mevsimleri: Sonbahar ve Kış

Birçok kişi, yaz tatillerinde çok fazla boş vakte sahip oldukları için estetik operasyonları da bu boş vakitler içerisinde gerçekleştirmek istiyor; ancak zaman problemi yoksa sonbahar ve kış mevsimi birçok açıdan ameliyat sonrası bakım için daha konforlu. Tanfer Estetik CFO'su Seycan Tanfer’e göre estetik operasyon geçiren bir kişi, operasyonun ardından olabildiğince güneş ışınlarından uzak durmalı.

Günümüzde sonbahar ve kış aylarında estetik operasyonun daha sağlıklı olduğu bilgisinin yayılması ile birlikte bu dönemde gerçekleştirilen estetik ameliyatların sayısında da artış görülmeye başlandı. Ciltlerinin daha sağlıklı, pürüzsüz ve güzel bir hale gelmesini isteyenler, operasyonun etkisinin azalmaması için bu dönemleri daha sık tercih eder oldular.Estetik Operasyon Mevsimleri: Sonbahar ve Kış

Özellikle yüz bölgesinde gerçekleştirilen operasyonlar için mevsimsel şartların çok önemli olması, sonbahar ve kış aylarının tercih edilmesinde de büyük etken oldu. Kol, bacak gibi bölgeleri güneş ışınlarından giysiler aracılığıyla doğrudan korumak mümkünken yüz bölgesi için güneş kremi haricinde çok efektif bir çözüm bulunmadığı ve bu bölge sürekli ışınlarla etkileşim içerisinde olduğu için cildi korumak adına kış mevsimlerini seçmek daha mantıklıdır.Kişinin özgüvenini yükselten ve güzel görüntüyle birlikte gelen mutluluk hissiyle beraber günlük yaşama pozitif katkılar sunan estetik ameliyatları sonrasında cildi en az 2-3 ay güneşten korumak gerekiyor. Bu yüzden kış aylarının son günlerinde değil de, sonbaharın bitişine doğru estetik operasyonlarının gerçekleşmesini sağlarsanız cildinizin güneş ışınlarından en az seviyede etkilenmesine yardımcı olabilirsiniz. Unutmayın ki operasyon sonrasında cildi sıcaktan ve güneşin zararlı ışınlarından ne kadar güzel korursanız tedavinin katkılarını o kadar çok hissedersiniz.

Tanfer Klinik CFO’su Seycan Tanfer

Estetik Operasyon Mevsimleri: Sonbahar ve Kış

False