GeriSağlıklı Yaşam Erik kilo aldırır mı? diyette yeşil, kırmızı, siyah, mor ve tatlı kuru erik yemek kilo yapar mı
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Erik kilo aldırır mı? diyette yeşil, kırmızı, siyah, mor ve tatlı kuru erik yemek kilo yapar mı

Erik kilo aldırır mı? diyette yeşil, kırmızı, siyah, mor ve tatlı kuru erik yemek kilo yapar mı

"Diyet yapan kişiler yedikleri besinlerin kalori miktarlarına oldukça dikkat etmek istemektedir. Diyet sırasında genel olarak meyve ve sebze tüketimi zararsız olarak görülse bile yine de kontrollü bir şekilde tüketilmesinde fayda vardır. Erik kilo aldırır mı? Diyette yeşil, kırmızı, siyah, mor ve tatlı kuru erik yemek kilo yapar mı tüm detayları ile derledik."

Erik sevilerek tüketilmekte olan meyvelerden birisi olarak bilinmektedir. Erik birçok farkı çeşidi bulunmakta olan bir meyvedir. Tüm erik çeşitlerinin ise farklı kalorilere sahip olduğunu söylemek mümkündür. En az kaloriye sahip olan erik çeşidi ise yeşil erik olarak bilinmektedir. Tatlı kuru erik ise genel olarak ara öğün yerine geçecek şekilde tüketilmektedir.

 Erik Kilo Aldırır mı?

 Erik çeşitlerinin her birinin farklı kalorilere sahip olduğunu söylemek mümkündür. Kalorisi en az olan erik türünün ise yeşil erik olduğu bilinmektedir. Erik içerisinde bulunan lifler zayıflamayı kolaylaştırıcı bir etki oluşturmaktadır. Erik tüketilmesi kilo aldırmaz. Aksine erik yemenin zayıflamaya yardımcı olduğu ifade edilebilir. Erik yemek aynı zamanda sindirim sistemini çalıştırarak hızlı bir sindirim gerçekleşmesinde de etkili olmaktadır.

 Diyet sırasında en fazla yeşil erik tüketilmesi tavsiye edilmektedir. Kırmızı erik, mor erik ve siyah erik de kontrollü bir şekilde tüketildiğinde bir zararı olmayan besinler olarak bilinmektedir. Diyet yaparken erik kontrollü olarak yenilmesi durumunda kilo aldırmayan bir besin olarak ifade edilebilir.

 Eriklerin olgunlaşma durumlarına göre de şeker oranları ve tatlılıkları farklılık gösterebilmektedir. Ancak yine de çekirdekli meyveler arasında en düşük kaloriye sahip olan meyveler arasında yer almaktadır. Erik meyvesinin içerisinde bulunan yüksek lif oranı tok tutucu bir etki oluşturmaktadır. Bu yüzden de diyet yaparken tercih edilme oranının yüksek olduğu ifade edilebilir. Diyet sırasında erik yemek isteyen kişilerin yeşil erik tüketmeleri tavsiye edilmektedir.

 Diyette Yeşil, Kırmızı, Siyah, Mor ve Tatlı Kuru Erik Yemek Kilo Yapar mı?

 Diyet yapılırken yenilen tüm yiyeceklerin kalorilerine dikkat edilmesi gerekmektedir. Zayıflamak isteyen kişilerin vücutlarına aldıkları kalori miktarlarının verdikleri kaloriden daha düşük olması gerekmektedir. Diyet sırasında tüketilen eriklerin düzenli bir şekilde ve doğru miktarlarda tüketilmesi kilo vermeyi kolaylaştırıcı bir etkiye sahiptir.

 Diyet yaparken yeşil erik tüketilmesi durumunda kilo vermek kolaylaşmaktadır. Ancak bu istediğiniz kadar ve sınırsız miktarda erik tüketebileceğiniz anlamına gelmemektedir. Özellikle de yeşil erik kalorisi düşük olduğu için diyet sırasında en fazla tüketilebilecek erik çeşitlerinden birisi olarak bilinmektedir.

 Kırmızı, siyah ve mor erik ise diyet sırasında tatlı ihtiyacını karşılamak için tüketilebilecek meyveler arasında yer almaktadır. Eriklerin içerisinde bulunan yüksek şeker oranı fazla tüketilmeleri durumunda kilo alımına neden olabilir. Bu yüzden kontrollü bir şekilde tüketilmesi gerekmektedir. Ancak diyet sırasında tatlı ihtiyacını karşılayacağı için az miktarda tüketilmesinin bir sakıncası bulunmamaktadır.

False