GeriKültür Sanat En İyi Üniversite Filmleri - En Çok İzlenen Üniversite, Sınav Ve Ders Konulu Filmler Listesi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

En İyi Üniversite Filmleri - En Çok İzlenen Üniversite, Sınav Ve Ders Konulu Filmler Listesi

En İyi Üniversite Filmleri - En Çok İzlenen Üniversite, Sınav Ve Ders Konulu Filmler Listesi

"Üniversite filmleri, öğrencilerin sınava hazırlanırken yaşadığı sıkıntıları, aileleriyle ve birbirleriyle olan ilişkilerini konu ediniyor. Genellikle komedi ya da dram türünde olan bu filmlerde aşk, yalnızlık, gelecek kaygısı gibi temalar da sıklıkla işleniyor. En çok izlenen üniversite, sınav ve ders konulu filmleri detaylı olarak derledik."

Sinema tarihinde çekilmiş en eski üniversite filmlerinden biri Cumartesi Gecesi Ateşi'dir. (Saturday Night Fever) 1977 yılında gösterime giren filmin oyuncu kadrosunda John Travolta ve Karen Lynn Gorney yer alıyor. 

 En Çok İzlenen Üniversite, Sınav ve Ders Konulu Filmler 

 1- Sınav 

 Sınav filminde üniversite sınav sorularını çalan bir grup öğrencinin başından geçen traji-komik olaylar anlatılıyor. Ömer Faruk Sorak'ın yönettiği, filmde Güven Kıraç, Zafer Algöz ve Altan Aktör gibi usta aktörlerin yanı sıra İsmail Hacıoğlu, Tuba Büyüküstün, Hümeyra ve Okan Bayülgen de ünlü isimler de rol alıyor. 

 Van Damme'ın da konuk oyuncu olarak rol aldığı Sınav filmi 2006 yılında gösterime girdi. 

 2- (3 Idiots) - 3 Aptal 

 Hindistan'daki eğitim sistemini eleştiren 3 Aptal filmi, bir mühendislik fakültesinde yaşananları anlatıyor. Aynı sınıfta okuyan 3 arkadaşın hem özel yaşamını hem de birbirleriyle olan ilişkilerini mercek altına tutan fil IMDB top 250 listesinde 81. sırada yer alıyor. 

 Komedi ile dram ögelerinin başarılı bir şekilde harmanlandığı filmin yönetmeni Rajkumar Hirani'dir. 2009 yılında gösterime giren yapımda aile baskısı ve eğitim eşitsizliği gibi toplumsal konula da işleniyor. 

 3- Son Ders:

Senaryosunu Mustafa Uğur Yağcıoğlu'nun yazdığı Son Ders filmi 2008 yılında vizyona girdi. Okula yeni gelen Saffet Hoca'nın sınıfındaki öğrencilerle kurduğu ilişkilere odaklanan filmde başrolleri Ferhan Şensoy, Kaan Urgancıoğlu, Ekin Türkmen ve Durul Bazan paylaşıyor. 

 4- Okul: 

 Yönetmen koltuğunda Taylan biraderlerin oturduğu Okul filmi Doğu Yücel'in Hayalet Kitap adlı romanından beyaz perdeye uyarlandı. Filmde sınıf arkadaşlarının yaptığı zorbalıklara daha fazla dayanamayıp intihar eden Gökalp'in hikayesi anlatılıyor. 

 Türkiye'de çekilen ilk korku- komedi filmi olan Okul filminin oyuncu kadrosunda yer alan isimler şunlardır: Cem Kılıç, Deniz Akkaya, Hamdi Alkan, Halit Ergenç, Sinem Kobal. 

 5- Freedom Writers - Özgürlük Yazarları 

 Özgürlük Yazarları filminde öğrencilerin tüm kuralları çiğnediği ve şiddetin sıradan hale geldiği bir liseye yeni atanan genç bir öğretmenin azmi ve mücadelesi anlatılıyor Erin Gruwell'in çok satan romanından uyarlanan filmin çekimleri Los Angeles ve Kaliforniya'da gerçekleşti. 

 Hilary Swank ve Patrick Dempsey'in başrolde oynadığı film, dünya genelinde yaklaşık 45 milyon dolar gişe hasılatı elde etti. Biyografi, suç dram türündeki Özgürlük Yazarları filminin IMDB puanı 7.6'dır. 

 6- Dead Poets Society - Ölü Ozanlar Derneği 

 En İyi Özgün Senaryo Oscar'ı ve Bafta En İyi Film ödülüne layık görülen filmi Ölü Ozanlar Derneği filmi, 1 Nisan1990 tarihinde vizyona girdi. Haftalarca gösterimde kalan 1990 yılının en çok izlenen ve kritiği yapılan filmlerinden biri oldu. 

 Welton Akademisinde geçen filmde disiplin, itaat, eğitim gibi kavramlar sorgulanırken öğrenci öğretmen ilişkilerine de yeni bir bakış açısı getiriliyor. Peter Weir'in yönettiği yapımda, Robin Williams, Robert Sean Leonard ve Ethan Hawke rol alıyor. 

 ABD - İngiltere ortak yapımı olan Ölü Ozanlar Derneği filminin uluslararası festivallerde kazandığı diğer ödüller şunlardır: NME En İyi Yabancı Film Ödülü, BAFTA En İyi Film Müziği Ödülü 

 7- Starter For 10 - Üniversiteler Yarışıyor 

 Bilgi yarışmasına hazırlanan okul takımının yaşadıklarını anlatan filmin yönetmen koltuğunda Tom Vaughan oturuyor.

 

 

False