GeriKültür Sanat En İyi Tamamlanmış Kore Dizileri - Tamamlanan Final Yapan Kore Dizileri Önerileri
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

En İyi Tamamlanmış Kore Dizileri - Tamamlanan Final Yapan Kore Dizileri Önerileri

En İyi Tamamlanmış Kore Dizileri - Tamamlanan Final Yapan Kore Dizileri Önerileri

"Kore dizileri bu sene izlenme rekorları kırmıştır. Tüm dünya insanları tarafından sevilerek izlenmektedir. Hatta platformlarda final yapması beklenen çok sayıda Kore dizisi heyecanla ve sabırla beklenmektedir. Elbette ki bireyler Kore dizlerini keşfedince tamamlanmış yani final yapmış eski Kore dizilerini de merak etmiştir. En iyi tamamlanmış Kore dizilerini, tamamlanmış yani final yapan Kore dizilerini derledik."

Kore dizileri Kore halkının kültürü, yaşantısı ve sarayları bakımından da bilgiler vermektedir. Bu diziler genellikle efsanevi anlatımlara da sahip olarak fantastik diziler kategorisinde yer almaktadır. Hangi kategoride olursa olsun Kore dizileri dikkat çekmeyi başarmıştır. 

 En İyi Tamamlanmış Kore Dizileri 

 Kore dizileri bağımlılık yapmasıyla bilinmektedir. Yani insanlar Kore dizilerinin ilk bölümünü izlediğinde gerisini getirmek hatta finalini de izlemek istemektedir. Bunun nedeni ise Kore dizilerinin oldukça sade ve şeffaf içerikli olmasıdır. Kore dizilerinde şiddet, kaba sahne veya küfür duymak oldukça zordur. İşte en iyi tamamlanmış Kore dizileri şöyle sıralanmaktadır: 

Crash Landing On You 2019 2020 

Guardian: The Lonely and Great God 2016 2017 

W: Two Worlds 2016 

Hotel Del Luna 2019 

Hospital Playlist 2020 

It’s Okay Not To Be Okay 2020 

Descendants of The Sun 2016 

Itaewon Class 2020 

Itaewon Class dizisi dünyanın adaletsizliğini konu edinmektedir. Bu dizi adaletsizliğe karşı başkaldırmayı anlatmaktadır. Dizi ölen babasının intikamını almak için kurban edilen Park Saeroyi’nin hikayesini konu edinmektedir. 

 Descendants of The Sun dizisi ise dram ve romantizm severlere uygundur. İlginç şekilde tanışan iki kişinin bir aşk hikayesi dizide anlatılmaktadır. 

 It’s Okay Not To Be Okay dizisi de 2020 senesine iz bırakmış bir dizidir. Dizinin klasik bir konusu yoktur. Sıra dışı ve düşündürücü bir konudan oluşmaktadır. Dizi sıra dışı bir aşk hikayesini güldürerek duygulandırarak ve düşündürerek anlatmaktadır. 

 Hospital Playlist dizisi bir hasta hane dizisidir. Burada sıkı dostluklar vardır. Dizi birlikte çalışan ve aynı Tıp Fakültesinde eğitim almış beş kişinin etrafında dönmektedir. Bu beşlinin zorlukları anlatılmakta ve mücadelelerine yer verilmektedir. 

 Hotel Del Luna dizisi Seul kentinin merkezinde geçmekte ve sıra dışı bir konuya hakim olmaktadır. Dizide ölen ruhların son isteklerini gerçekleştirerek öteki dünyaya huzur içinde gitmesi anlatılmaktadır. Bunu amaçlayan ise bir oteldir. Yaptığı bir haya sebebiyle bu otele bir kadın hapsedilir. İşte dizinin hikayesi bu kadar sürükleyici niteliktedir. 

 W: Two Worlds dizisi fantastik unsurlara sahip romantik bir dizidir. Kalp cerrahı olan Oh Yeon-joo'nun babası bir anda ortadan kaybolur. Babasının mesleği ise çizgi roman yazarlığıdır. Cerrah babasının yazdığı bir çizgi romanın içine doğru çekilmeye başlar. 

 Guardian: The Lonely and Great God dizisi biriyle evlenene kadar ölümsüz olmakla lanetlenmiş Goblin'in hikayesini anlatmaktadır. Bu dizide dram dolu bir aşk hikayesi vardır. 

 Crash Landing On You dizisi romantik ve ilgi çekici bir dizidir. Yoon Se-ri Güney Koreli zengin bir ailenin varisidir. Kuzey koreli asker Ri Jeong-hyeok ile yasak bir ilişki yaşar. Bu yasak ilişki dram dolu, sürükleyici ve sürpriz finale sahiptir. 

 Tamamlanan Final Yapan Kore Dizileri Önerileri 

 Sizler için tamamlanmış yani final yapmış Kore dizileri önerilerini şöyle sıraladık: 

Strong Woman Do Bong Soon 2017 

Sky Castle 2018 

Her Private Life 2019 

Kill Me Heal Me 2015 

Reply 1988 2015 Senesinde Çekilmiştir 

Reply 1988 dizisi kalpleri ısıtan nostaljik bir mahalle dizisidir. Bu dizi tam bir aile dizisidir. Rahatlıkla ailenizle finale kadar izleyebilirsiniz. Diziyi izlerken bazen duygulanacak bazen de güleceksiniz. 

 Kill Me Heal Me dizisinin Türkçe ismi Sil Baştan olarak bilinmektedir. Dizinin konusu psikolojik bir dramdır. Ana karakter varlıklı iş adamı Cha Do'dur. Bu iş adamı içinde 7 kişi barındırarak çoklu kişilik bozukluğu yaşamaktadır. 

 Her Private Life dizisi romantik komedi severler için uygundur. Dizi genelde bir sanat müzesinde geçmektedir. Bu yüzden sanata ilgisi olanlar da bu diziyi mutlaka izlemelidir. 

 Sky Castle dizisi satirik bir konuyu işlemektedir. Çocuklarının iyi bir üniversiteye gitmesini isteyen annenin gözünü bu uğurda hırs bürümüştür. Bu uğurda savaş veren anne çocuklarının duygularını önemsememektedir. Çünkü onun gözü çocuklarının başarılı olmasındadır. Başarılı olabilmek için feda edilenler dizide hakimdir. Bu yüzden toplum eleştiricileri bu diziyi mutlaka izlemelidir. 

 Strong Woman Do Bong Soon dizisi yine bir aşk hikayesi üzerine kurulmuştur. Burada taraflardan biri fiziksel olarak güçlü bir kadındır. Diğer taraf ise bir CEO'dur. Normal bir kadına göre oldukça güçlü olan ilginç bir kadın profili dizide çizilmiştir.

 

 

 

 

False