GeriKültür Sanat En İyi Park Chan-Wook Filmleri - En Çok İzlenen Filmler Listesi Ve Önerileri
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

En İyi Park Chan-Wook Filmleri - En Çok İzlenen Filmler Listesi Ve Önerileri

En İyi Park Chan-Wook Filmleri - En Çok İzlenen Filmler Listesi Ve Önerileri

"Park Chan - Wook 23 Ağustos 1963 tarihinde Güney Kore'nin başkenti Seul'de doğdu. Önce felsefe sonra sinema eğitimi alan yönetmen, ilk filmini 2009 yılında çekti. Fantastik, bilim-kurgu ve aksiyon başta olmak üzere birçok türde film çekmiş olan Park Chan Wook, en yenilikçi yönetmenlerden biridir. En çok izlenen ve gişe yapan Park Chan Wook filmlerini sizin için derledik."

Senaryolarında genellikle şiddet, ölüm, yabancılaşma gibi konuları işleyen Güney Koreli yönetmenin kazandığı ödüllerden bazıları şunlardır:

 1- Altın Ayı En İyi Kısa Film Ödülü

 2- Blue Dragon Film Festivali En İyi Yönetmen Ödülü

 3- BAFTA En İyi Yabancı Dilde Film 

 En Çok İzlenen Park Chan Wook Filmleri Listesi ve Önerileri 

 1- Ssa-i-bo-geu-ji-man-gwen-chan-a - Ben Bir Robotum Ama Sorun Değil 

 Bir akıl hastanesinde geçen Ben Bir Robotum Ama Sorun Değil filmi kendisini Sayborg zanneden genç bir kızın hayat hikayesine odaklanıyor. Birçok eleştirmene göre Güney Kore sinemasının en özgün ve sıra dışı filmlerinden biri olan filminde IMDB puanı 7.1'dir. 

 Filmde hayat farklı gözlerle bakan kişilerin iç dünyalarında yaşadığı çatışmalar ve toplumla olan uyuşmazlıkları hem mizahi hem de felsefi bir dille anlatılıyor. Katıldığı uluslararası festivallerde 5 ödülle dönen Ben Bir Robotum Ama Sorun Değil filminin oyuncu kadrosunda yer alan isimlerse şöyle: Su Jeong Lim, Rain Bleu, Byeong Ok Kim, Yong Nyeo Lee 

 2- Old Boy - İhtiyar Delikanlı 

 IMDB top 250 listesinin 69. sırasında yer alan Old Boy, en çok izlenen Güney Kore filmlerinin başında geliyor. Dünya genelinde yaklaşık 17 milyon dolar gişe hasılatı elde eden yapım Türkiye de dahil olmak üzere birçok ülkede haftalarca vizyonda kaldı. 

 2003 yılında vizyona giren filmde eşi ve bebeği ile birlikte kaçırılan ve öldürülen ailesinin intikamını almak için 15 yıl boyunca plana yapan bir adamın sıra dışı öyküsü anlatılıyor. Park Chan Wook'un intikam üçlemsinin 2. filmi olan İhtiyar Delikanlı, birçok sinemasevere ve eleştirmene gere gelmiş geçmiş en iyi intikam filmi. 

 Imdb Puanı 8.2 olan filmin kazandığı ödüllerden bazıları şunlardır:

 Grand Bell Film Festivali En İyi Yönetmen Ödülü, Britanya Film Festivalinde Yabancı Dilde En İyi Film Ödülü. 

 3- Bakjwi - Kan Arzusu 

 Sand adlı bir rahip, binlerce insanın ölümüne neden olan bir hastalığın tedavisi için gönüllü denek olmayı kabul eder. 3 günlük bir tedavi programına giren rahibe birçok ilaç verilir. Diğer deneklerin aksine bu ilaçlar rahibi öldürmez ancak kana susamış bir canavara dönüştürür. 

 Vampir filmlerine yeni bir soluk getiren Bakjwi, Pak Chan Wook'un en sert ve kanlı filmleri arasında yer alıyor. 2009 yılında vizyona giren filmde başrolü Kang-ho Song, Ok Bin Kim, Hae - Suk Kim ve In Hwan Pak paylaşıyor. 

 4- Gongdong gyeongbi guyeok JSA - Birleşik Güvenlik Bölgesi 

 Senaryosunu Seong-san Jeong, Hyun-seok Kim ve Mu-yeong Lee'nin birlikte yazdığı Birleşik Güvenlik Bölgesi filminde, Kuzey Kore ile Güney Kore arasındaki yaşanan soğuk savaşı konu ediniyor. Çekimleri Güney Kore'nin Asan kentinde gerçekleşen yapımın IMDb puanı 7.8'dir.

 Aksiyon, dram ve gerilim ögelerinin başarıyla harmanlandığı film En İyi Kostüm ve En İyi Sahte Tasarımı dallarında ödül kazandı. 

 5- Ah - Ga - Ssi - Hizmetçi

 Park Chan Wook'un son filmi Hizmetçi, 2016 yılında vizyona girdi: Gerilim ve gizem dolu atmosferiyle büyük beğeni toplayan film, katıldığı uluslararası festivallerden 60'a yakın ödül kazandı.

 

False