GeriKültür Sanat En İyi Ethan Coen Filmleri - En Çok İzlenen Filmler Listesi Ve Önerileri
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

En İyi Ethan Coen Filmleri - En Çok İzlenen Filmler Listesi Ve Önerileri

En İyi Ethan Coen Filmleri - En Çok İzlenen Filmler Listesi Ve Önerileri

"Ethan Cohen, 21 Eylül 1957 tarihinde Minesota eyaletinde doğdu. Bu zamana kadar 20'den fazla sinema filminin yönetmenliğini üstlenen Ethan Cohen, filmlerinin tamamında kardeşi Joel Cohen ile birlikte çalıştı. 1996 yılında gösterime giren Fargo filmi, 2014 yılında diziye uyarlandı. Sizin için en iyi ve en çok izlenen Ethan Coen filmlerini listeledik."

  Amerikalı yönetmenin kazandığı ödüllerden bazıları şunlardır:

 1- En İyi Özgün Senaryo Oscarı - 1997

 2- Cannes Film Festivali En İyi Yönetmen Ödülü - 1991

 3- Altın Küre Komedi Dalında En İyi Film Ödülü - 2004 

 En İyi ve En Çok İzlenen Ethan Coen Filmleri 

 1- Miller Crossing - Miller Kavşağı 

 1990 yılında gösterime giren Miller Kavşağı filmi, Ethan Cohen'in çektiği ilk ve tek mafya filmidir. Senaryosunu kardeşi Joel Coen ile birlikte yazdığı filmin oyuncu kadrosunda Gabriel Byrne, John Turturro ve Marcia Gay Harden gibi deneyimli isimler yer alıyor. 

 21 Eylül1990 tarihinde gösterime giren Miller Kavşağı filminin çekimleri New Orleans'ta gerçekleştirildi. Müziklerini Carter Burwell'in yaptığı filmin IMDb puanı 7.7'dir. 

 2- Raising Arizona

1987 yılında gösterime giren Rraising Arizona filmi Ethan Coen'in ikinci uzun metrajlı filmidir. Bir polis ile hırsızın yaşadığı olayları film absürt komedi türünün en başarılı örnekleri arasında yer alıyor. Başrollerini John Goodman ve Nicholas Cage'in paylaştığı film, dünya genelinde yaklaşık 30 milyon dolar hasılat elde etti. 

 3- Fargo: 

 2 dalda Oscar Ödülü kazanan Fargo filminde, yanlışlıkla cinayet işleyen bir araba satıcısının yaşadığı birbirinden komik ve tuhaf olaylar anlatılıyor. Amerika Birleşik Devletleri'nin ulusal film arşivinde de yer alan film Fargo adlı bir kasabada geçmektedir. Özellikle atmosferi ve diyalogları ile akılda kalan filmin oyuncu kadrosunda yer alan isimler şunlardı: William H. Macy, Steve Buscemi, Peter Stormare. 

 4- O Brother, Where Art Thou? / Neredesin Be Birader? 

 Bir yol filmi olan Neredesin Be Birader filminde hapishaneden kaçan 3 mahkumun yaşadığı sıra dışı olaylar anlatılıyor. ABD, İngiltere ve Fransa ortak yapımı olan film uluslararası festivallerden 7 film kazandı. Komedi, aksiyon, macera, suç türündeki filmde ünlü aktör George Clooney'e John Tutturro, Holly Hunter ve Tim Blake Nelson eşlik ediyor. 

 5- No Country For Old Men / İhtiyarlara Yer Yok 

 Tesadüf eseri bir çanta dolusu para bulan Moss, çok geçmeden birinin peşine düştüğünü fark eder ve olaylar gelişir. Javier Bardem'in Chigugh adlı bir seri katile hayat verdiği film 2007 yılının en çok izlenen ve beğenilen filmlerinden biri oldu. IMDB top 250 listesinde 157. sırada yer alan filmin IMDB puanı 8.1'dir. Meksika'da çekilen filmin oyuncu kadrosunda Woody Harrelson, Tommy Lee Johnson ve Josh Brolin gibi yer alıyor. 

 6- The Hudsucker Proxy/ Bir Şirket Komedisi 

 Pek adlı bir adam doğup büyüdüğü şehri bırakıp New York'a gelir. Tek amacı bir şirkete girip çalışmak ve hayal ettiği yaşam standartlarına kavuşmaktır. Bir şirkette yaşanan trajikomik olayların anlatıldığı filmde Tim Robbins, Paul Newman ve Jennifes Jason Leigh rol alıyor. 

 7- The Man Who Wasn't There / Orada Olmayan Adam 

 Ethan Coen'in filmografisindeki tek siyah - beyaz film olan Orada Olmayan Adam, her şeye karşı kayıtsız bir berberin gizemli bir adamdan gelen iş teklifini kabul etmesinden sonra yaşadığı değişimi mercek altına alıyor. Billy Bob Thornton'un Ed Crane karakterine hayat verdiği filmde, 2001 yılında En İyi Yönetmen Dalında Oscar'a aday gösterildi.

 

 

False