GeriKültür Sanat En İyi Distopik Filmler - En Çok İzlenen Filmler Listesi Ve Önerileri
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

En İyi Distopik Filmler - En Çok İzlenen Filmler Listesi Ve Önerileri

En İyi Distopik Filmler - En Çok İzlenen Filmler Listesi Ve Önerileri

"Film türleri arasında birçok içerikte yapım bulmak mümkündür. Özellikle distopik filmlerin sayısı oldukça çoktur. Geçmişte birçok distopik film çekildiği görülmüştür. Günümüzde ise halen bu tarz filmler yapılmaya devam etmektedir. Sizler için en iyi Distopik Filmler - en çok izlenen filmler listesi ve önerileri gibi merak edilenleri ayrıntılı bir şekilde paylaştık."

Distopik filmlerin içeriğinde karanlık bir dünya yer almaktadır. Yani bu tarz filmlerde toplumun değiştiği ve insanların arasındaki bağların giderek zayıfladığı görülmektedir. Bu film türünde genellikle kaosun olduğu ve teknolojinin hızla geliştiği dikkat çeker. Distopik filmler genel olarak bilimkurgu temalı filmlerdir. 

En iyi Distopik Filmler - En Çok İzlenen Filmler Listesi ve Önerileri 

The Matrix (1999) 

12 Monkeys (1995) 

Mad Max (2015) 

V for Vendetta (2005)

İsyan (2002) 

Ada (2005) 

Ben Robot (2004) 

The Matrix (1999) 

Distopik filmler arasında Matrix serisinin oldukça önemli bir yerde olduğu görülmektedir. Serinin ilk filmi olan The Matrix 1999 tarihinde gösterime girmiştir. Teknolojinin ileri seviyeye geldiği bir dünyada kaos ve savaş hakimdir. Toplumlar arasındaki çatışmalar yüzünden karanlık bir gelecek insanları beklemektedir. 

Laurence Fishburne, Keanu Reeves, Hugo Weaving ve Carrie-Anne Moss gibi isimler bu filmde rol almışlardır. 

12 Monkeys (1995) 

Distopik temalı bir diğer film ise 12 Monkeys'tir. Bu fimde usta aktör Bruce Willis rol almıştır. Bilim kurgu ve gerilim yüklü filmin büyük başarıları bulunmaktadır. Filmde, dünyadaki insanları yok edecek derecede güçlü bir virüsü durdurma çabaları konu edinmiştir. Bu virüs son derece ölümcül bir virüstür ve ilk etapta 5 milyar insanın ölümüne yol açmıştır. Virüsü durdurmanın yolu ise geçmişe giderek virüsü başlamadan yok etmektir. 

Mad Max (2015) 

Mad Max filmi kıyamet sonrası bir dünyada geçmektedir. Eski bir yapım olan Mad Max, 2015 yılında tekrar sinema dünyasına adım atmıştır. Filmde Tom Hardy, Charlize Theron ve Nicholas Hoult yer almaktadır.

V for Vendetta (2005) 

2005 yapımı aksiyon ve gerilim dolu bu filmde distopik vi dünya bulunmaktadır. Bu distopik dünyada tam anlamıyla bir kaos vardır. Baskıcı bir yönetim olması halkı ayağa kaldırmıştır. Toplumda düzen kalmadığı için kaos hakim olmuştur. Bu kaosun ortasında görülen V ise gizemli birisidir. V'nin ortaya çıkışı epik bir hikayenin başlangıcı olacaktır. 

2005 yapımı filmde Hugo Weaving, Natalie Portman ve Stephen Rea başrollerdedir. 

İsyan (2002) 

2002 yapımı olan filmde bilimkurgu ve distopik bir içerik vardır. Dünya oldukça büyük bir savaştan çıkmıştır. Bu savaş 3. Dünya Savaşı olarak adlandırılmıştır. Savaştan sonra yeni bir düzen hakim olmuştur. Bu düzende yaşayan kişilerin duyguları yavaş yavaş kaybolmuştur. Düzene karşı çıkanlar ise idam edilmekteydi. 

 Asileri yakalama görevi ise John Preston isminde birisindedir. Ancak John Preston bazı durumları sorgulamaya başladığında İsyan başlayacaktı. Christian Bale ve Emily Watson başrollerdedir. 

 Ada (2005) 

2005 yılında vizyondaki yerini alan filmin başrollerinde Ewan McGregor ve Scarlett Johansson yer almaktadır. 21. yüzyılın ortalarında geçen filmde kuralları olan bir tesis bulunmaktadır. Bu tesisin dışına çıkmak yasaktır ve kuralları kimse sorgulayamaz. Ancak bu durum çok yakında değişecektir. Sürükleyici konusu ile Ada filmi büyük bir beğeni toplamıştır. 

Ben Robot (2004) 

Will Smith'in başrolde yer aldığı film gerilim ve bilimkurgu türünden bir filmdir. Filmde gelecek dünyadaki bir yaşam anlatılmaktadır. Bu dünyada robotlar insanlara hizmet etmektedir. Ancak dedektif Del Spooner robotlarla ilgili bir şüpheye düşer. Alex Proyas'ın yönetmenlik yaptığı filmde Will Smith'in yanında Bridget Moynahan ve Bruce Greenwood gibi isimlerde rol almıştır.

 

 

 

 

 

False