GeriKadın Sağlığı Bu besinler form koruyor
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Bu besinler form koruyor

"."

Beslenme uzmanları özellikle kadınların, sofradan eksik etmemeleri gereken besinlerin listesini sunuyorlar. Yaklaşan yaz mevsimiyle birlikte zayıflama telaşına girenlere uyarıda bulunan beslenme uzmanları, formu ve sağlığı korumak için bazı besinlerin sadece tatil öncesi değil yılın 365 günü sofradan eksik edilmemesi gerektiğini belirtiyorlar. Yaz kapıda. Birçok kadın, deniz mevsimine formda girebilmek, manken vücudu gerektiren mayo ve plaj giysilerinin içine rahatlıkla sığabilmek için fazla kilolarını atma telaşında. Uzmanlar, sağlığı tehlikeye atan son dakika diyetleriyle, organizmaya uygun olmayan diyetlerin sakıncalarını anlatırken, beslenmenin yılın 365 günü dikkat edilmesi gereken bir konu olduğunun altını çiziyorlar. "Kilo vermek istiyorsanız doktor kontrolünde zayıflayın" önerisinde bulunan bilim adamları, formu korumak için, özellikle kadınların, sofradan eksik etmemeleri gereken besinlerin bir mini listesini sunuyorlar.Bol sebze 44 kalori içeren bir tabak brokoli bir kadının ihtiyaç duyduğu folik asid (fetus hastalıklarının ve rahim ağzı kanserini önlemek açısından gerekli olan B vitamini), C vitamini ve B2 ve B6 vitaminlerini sağlıyor. Bir adet domatesin kalorisi 26. A vitamini, folik asid, C vitamini ve potasyum ihtiyacını sağlıyor. Aynı zamanda en zengin antioksidan kaynaklardan biri. Ispanak ve diğer yeşil yapraklı sebzeler antioksidan luteyin, betakaroten, B2, C ve E vitaminleri, folik asid, kalsiyum, demir ve manyezyum açısından zengin.Kepekli ekmek Hububatlar arasında, B vitamini, çinko, selenyum, manganez, demir açasından zengin buğday filizi; beyaz ekmeğe kıyasla üç misli lif, manyezyum, B6 ve E vitamini, krom içeren kepekli ekmek günlük lif ihtiyacının yüzde 24'ünü sağlıyor, aynı zamanda kolesterolü düşürmeye, kalp hastalıkları riskini azaltmaya yarıyor, gün boyu açlık hissini bastırıyor. Sabahları bir küçük kase yoğurt yemek de çok yararlı. Kalori değeri 150 olan yoğurt kalsiyum, B2 ve B12 vitaminleri, manyezyum, potasyum, selenyum, çinko ve protein açısından zengin. Bir bardak portakal suyu da C vitamini ve folik asit alımı sağlıyor.Sarmısakla soğan ise enfeksiyorları ve kalp hastalıklarını önlemeye yarıyor, bağışık sistemini güçlendiriyor. Et yerine yüksek nitelikli proteinler açısından zengin tofu (soya loru olarak da bilinen tofu Asya'da çok yaygın bir yiyecektir) tercih edilmesi öneriliyor. Tofu iyi bir B vitamini ve demir kaynağı. 100 gr tofu porsiyonunda yalnızca 6 gram yağ bulunuyor. Doymuş yağ açısından fakir tof kolestrolü yükseltmiyor. Genel olarak tofu ne kadar yumuşaksa yağ oranı da o denli düşük oluyor. Balıklar arasında somon, kolesterol ve trigliseridleri düşüren balık yağı açasından en zengin balık. Tatlı yerine meyveTatlı olarak en iyisi meyve. C vitamini, folik asid, B grubu vitaminleri ve demir açısından zengin çilek; B6 vitamini, kalsiyum, manyezyum, demir ve posatyum içeren incir öneriliyor. Ve tatlı isteğini en çok gideren çikolata. Aşırıya kaçmamak kaydıyla çikolatanın kalp ve damir sisteminin koruyucu olduğu biliniyor. Tek öneri çikolatayı yemek sonrası yemek. Uzmanlar, "Bu sayede aşırı yeme riski de ortadan kalkar" diyor.

False