GeriKişisel Bakım Bıttım Sabunu Nedir? Faydaları Nelerdir?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Bıttım Sabunu Nedir? Faydaları Nelerdir?

Bıttım Sabunu Nedir? Faydaları Nelerdir?

"Bıttım sabunu, yabani fıstık yağı ve Menengiç yağından elde edilen bir sabun çeşididir. Bıttım sabununun faydaları nelerdir?"

Bıttım sabunu, Siirt iliyle özdeşlemiş bir sabundur. Özellikle saç dökülmelerine, beyazlamasına ve deri hastalıklarına iyi gelen bıttım sabunu elle yapılıyor, kimyasal madde barındırmıyor.

Bıttım sabununun faydaları nelerdir?

Menengiç yağının yapısından dolayı içerdiği aktif bileşenler, bu sabuna antiseptik özellik kazandırmıştır. Yani, bıttım sabunu deri hastalıkları için uygun pH derecesine sahiptir ve mükemmel bir cilt temizleyicidir. Kullananlar, özellikle egzama, mantar ve sivilce gibi deri hastalıklarına iyi geldiğinin altını çiziyor. 

Bıttım Sabunu Nedir Faydaları Nelerdir

Bıttım sabunu, saçlardaki yağlanma ve kepeklenme gibi sorunlara da iyi geliyor. Öte yandan bıttım sabununun, beyazlayan saçları eski rengine kavuşturduğu da iddia ediliyor. Bıttım sabununu doğal ürünler satan güvenilir bir yerden almayı, vücudunuzda herhangi bir bölgede kullanmadan önce ise bir uzmana danışmayı ihmal etmeyin.

Bıttım sabunu nasıl kullanılır?

Bu sabunu gün boyunca normal sabun gibi kullanabilir, ellerinizi yıkayabilirsiniz. Sivilceleriniz için kullanabilir, yüzünüzü sabah akşam olmak kaydıyla bıttım sabunu ile temizleyebilirsiniz. Saçlarınız için ise şampuan gibi kullanabilirsiniz. Ancak saçlarınızı her gün değil 2-3 günde bir bıttım sabunu ile yıkamanız daha faydalı olacaktır. 

 

False