GeriSağlıklı Yaşam Badem kilo aldırır mı? Diyette sabah, akşam ve gece tuzlu, tuzsuz ve kavrulmuş badem yemek kilo yapar mı
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Badem kilo aldırır mı? Diyette sabah, akşam ve gece tuzlu, tuzsuz ve kavrulmuş badem yemek kilo yapar mı

Badem kilo aldırır mı? Diyette sabah, akşam ve gece tuzlu, tuzsuz ve kavrulmuş badem yemek kilo yapar mı

"Bademin vücuda pek çok faydası vardır. Bunlardan birisi de göbek yağlarını eritmeye ve zayıflamaya yardımcı olmasıdır. Bademin bu özellikleri aynı zamanda da bilimsel araştırmalar tarafından ispatlanmıştır. En popüler kuruyemişler arasında yer alan badem, herhangi bir öğün ya da atıştırmaya harika bir şekilde çok iyi bir katkı sağlar. Badem kilo aldırır mı tüm detayları ile sizler için derledik."

Kuruyemişler yağ ve kalori bakımından çok daha yüksek olma eğilimine sahip olduğu için, bademdeki birincil yağ, aynı zamanda kalp sağlığına uygun tekli bir doymuş yağdır.

 Badem Kilo Aldırır mı?

 Badem, lif, protein, riboflavin, magnezyum, vitamin E, fosfor, bakır ve manganez bakımından zengin çok sağlıklı bir besindir. Bademin bir diğer en önemli faydası da göbek yağlarını eritmeye ve zayıflamaya yardımcı olmasıdır. Bademin bu özellikleri ise, bilimsel araştırmalar tarafından da ispatlanmıştır.

 Diyette Sabah, Akşam ve Gece Tuzlu, Tuzsuz ve Kavrulmuş Badem Yemek Kilo Yapar Mı?

 Kilo vermek için diyet yaparken yemekten önce 4-5 tane badem yemek iştahınızı kapatır. Bu sayede de daha az kalori almanızı sağlar. Ama siz avuç avuç çiğ ve sağlıklı badem almak yerine tuzlu kavrulmuş badem tüketirseniz diyette badem yemek kilo aldırır. Kısacası, günde en fazla 4-5 adet badem yemek iştahınızı kapatmak ve ara öğün olarak diyette bademi kullanmak için tercih edilebilir. Hiçbir zaman kase kase badem yememeniz gerektiğini unutmamanız gerekir. Özellikle de gece Tv karşısında tuzlu ve kavrulmuş kase kase badem tüketmek kilo almanıza yol açabilir. Bu nedenle badem tüketirken dikkatli olmanız gerekir.

 Zengin besin değerlerine sahip olan badem E vitamini açısından çok zengindir. Diğer yandan kalsiyum, magnezyum ve demir içeriği sayesinde kuru yemişler arasında en besleyici özelliğe sahip olan badem özellikle de kanser hastalıklarına karşı da çok faydalıdır. Anemi hastalığına karşı da iyi gelen bu kuru yemişlerden birisi olan bademlerden özellikle de çiğ olanları hiçbir katkı maddesi içermediği için diyabet hastalarının tercih edebileceği ideal bir besindir. Fakat çiğ bademi tüketirken de dikkatli olmaya özen göstermeniz gerekir. Her kuruyemiş fazla tüketildiği zaman kilo alımına neden olur. Bu nedenle de çiğ bademin içeriğinde de kalori miktarı olduğunu unutmamanız gerekir.

 Bademin Faydaları Nelerdir?

Amerika'da gerçekleştirilen bir araştırmaya göre, düzenli olarak badem tüketmenin kolesterol seviyesini düşürmeye yardımcı olduğu anlaşılmıştır. Aynı zamanda badem, düşük yoğunluklu bir lipoproteini (kötü kolesterol, LDL) azaltarak kalp sağlığı önemli ölçüde destekleyen, yağda kolayca çözünen bir antioksidan olarak da bilinen zengin bir E vitamini deposudur.

Badem kilo vermeye yardımcı olur.

Kalorileri aynı olmasına rağmen, tekli doymamış yağ içeren bademlerin daha fazla yağ yakma etkisi olduğu tespit edildi.

E vitamini, Flavonoidler ile “ortak olma” eğilimindedir. Aynı zamanda kuruyemişin antioksidan değeri, genellikle iki katından fazlasına çıkarır.

 

 

False