Tatar mantısı tarifi: Isparta usulü Tatar mantısı nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? - Mutfak Tüyoları
GeriMutfak Tüyoları Tatar mantısı tarifi: Isparta usulü Tatar mantısı nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Tatar mantısı tarifi: Isparta usulü Tatar mantısı nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?

Tatar mantısı tarifi: Isparta usulü Tatar mantısı nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?

Isparta usulü Tatar mantısı kıymalı iç harcı ve yoğurtlu sosuyla akşam yemeklerinize lezzet katıyor. Yapılışı zahmetli gibi görünse de Tatar mantısı kısa sürede hazırlanabiliyor. Peki, Tatar mantısı nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte, Isparta Tatar mantısı tarifi detayları...

Yapım aşaması su böreğini andırsa da üstüne konulan kıymalı harcı ve yoğurtlu sosuyla Tatar mantısı lezzetli bir mantıya dönüşüyor. İşte, Tatar mantısı nasıl yapılır merak edenlere, tarifi ve malzemeleri...

TATAR MANTISI MALZEMELERİ

5 su bardağı un

2 adet yumurta

Alabildiği kadar su

Tuz

İç harcı için:

400 gram kıyma

1 adet orta boy soğan

5 yemek kaşığı sıvı yağ

1 yemek kaşığı domates salçası

2-3 demet maydanoz

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı pul biber

Tuz

Yoğurtlu sos için:

500 gram yoğurt

4 diş sarımsak

Tuz

TATAR MANTISI NASIL YAPILIR?

Yumurta ve suyu derin bir kasede karıştırın.

Unu ve tuzu ekleyip karıştırın.

Azar azar su ekleyerek sert bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Hamuru üzerini nemli bir bezle örterek dinlenmeye bırakın.

Hamur dinlenirken kıymalı sosu hazırlayın.

Soğanı yemeklik doğrayın.

Sıvı yağı ve kıymayı bir tavada iyice kavurun.

Ardından soğanı ve salçayı da ekleyip kavurmaya devam edin.

Maydanoz, karabiber, pul biber ve tuzu ilave edip harmanlayın.

Sosu ocaktan alıp ılınmasını bekleyin.

Sarımsakları tuzla ezip yoğurda karıştırın.

Dinlenen hamuru 4 bezeye bölüp çok ince olmayacak şekilde açın ve önce baklava dilimi gibi, sonra da minik üçgenler gibi kesin.

Bir tencereye 2 litre su koyup kaynatın ve içine bir miktar tuz atın.

Kestiğiniz hamurları bu suda 10 dakika kadar haşlayıp kevgir yardımıyla alarak bir tepsiye yayın.

Üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirin.

Son olarak kıyma sosunu ilave ederek servis edin. Afiyet olsun...

False