GeriMutfak Tüyoları Muhallebinin kıvamı tutmazsa ne yapılabilir?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Muhallebinin kıvamı tutmazsa ne yapılabilir?

Muhallebinin kıvamı tutmazsa ne yapılabilir?

Mutfakta yapılan tüm hataların bir çaresi var. İşte muhallebinin kıvamını tutturamadığınızda yapmanız gerekenler...

Tatlılar arasında en sevilen ve en pratiklerinden biri muhallebidir. Birçok tatlının içine de çok yakışıyor. Bisküviyle, çeşitli meyvelerle buluştuğunda inanılmaz lezzetli bir hale geliyor.

Muhallebi yaparken en çok dikkat edilmesi gereken konulardan biri de kıvamı. Pişirirken içine kuru malzemeler de eklediğimiz için kıvamı bazen tutmayabiliyor. Durum böyle olunca bazen olması gerekenden daha koyu oluyor, bazen de daha sıvı. Bu muhallebiler olmadı deyip çöpe dökmek yerine onları kurtarmak daha mantıklı. İşte muhallebinizi kurtarmanın yolları...

Muhallebinin kıvamı tutmazsa ne yapılabilir

Eğer muhallebiniz sıvı olduysa

Muhallebiniz kaynamaya başladıktan sonra kıvamı fazla sıvı olabilir. Bu sorunu çözmek için en yaygın yöntem bağlayıcı bir madde olan nişasta kullanmaktır. Öncelikle hemen kıvamının kötü olduğunu düşünmeyin, ocağın altını kapatıp biraz koyulaşmasını bekleyin.

Eğer hala koyulaşmadıysa, bir kabın içine yarım bardak ılık su ya da oda sıcaklığında süt koyun. Muhallebiyi yaparken 1 litre su kullandıysanız, su ya da sütün içine 2,5 yemek kaşığı nişasta eklemek yeterli olacaktır. Doğru oranın 1’e 2,5 olması gerekiyor. Nişastayı ekledikten sonra bir süre nişastanın dibe çökmesini bekleyin. Eğer böyle yapmazsanız, muhallebiniz pürüzsüz değil pütür pütür bir görünüme sahip olacaktır. Nişasta iyice dibe çöktükten sonra, karışımı güzelce karıştırın.

Altı kısık olan muhallebinin içine bu karışımı yavaş yavaş ekleyin. Bu  esnada muhallebiyi mutlaka iyice karıştırmanız gerekiyor. Sonradan eklediğiniz karışım muhallebiyle iyice birleştikten sonra, ocağınızın ısısını arttırın ve kaynayıp kıvam alana kadar karıştırın.

Muhallebinin kıvamı tutmazsa ne yapılabilir

Pişmiş kek kıvamında bir muhallebi mi yaptınız?

Bu soruna çözüm olarak da ilk akla gelecek yöntemler su ya da süt eklemektir. Bu noktada tatlınızın lezzetinin değişmemesi için süt kullanın, ama eğer evde süt kalmadıysa su da kullanabilirsiniz.

Muhallebiyi tekrardan ocağa alın. Eski sıcaklığına gelene kadar güzelce karıştırın. İstenilen sıcaklığa geldikten sonra içine oda sıcaklığındaki sütü azar azar eklemeye başlayın. Mutlaka bir çırpma teli kullanarak, sütü iyice muhallebiye yedirin.

Sütün belli bir ölçüsü yok. Karışımınız ne kadar süt isterse o kadar azar azar sütü eklemeniz gerekiyor.

FARKLI VE NEFİS BİR MUHALLEBİ TARİFİMİZ VAR

False