GeriMutfak Tüyoları MASTERCHEF ŞEKERPARE TARİFİ VE MALZEMELERİ || Kıyır kıyır tam ölçülü şekerpare yapımı! Pastane usulü şekerpare tatlısı nasıl yapılır?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

MASTERCHEF ŞEKERPARE TARİFİ VE MALZEMELERİ || Kıyır kıyır tam ölçülü şekerpare yapımı! Pastane usulü şekerpare tatlısı nasıl yapılır?

MASTERCHEF ŞEKERPARE TARİFİ VE MALZEMELERİ || Kıyır kıyır tam ölçülü şekerpare yapımı! Pastane usulü şekerpare tatlısı nasıl yapılır?

MasterChef şekerpare tarifi irmikli ve irmiksiz seçenekleriyle yarışmacılar tarafından hazırlanırken, izleyicilerden de ilgi gördü. Tatlı hazırlıklarında olanlar kıyır kıyır şekerpare malzemeleri ve yapımı araştırmalarına hız kazandırdı. Peki, pastane usulü şekerpare tatlısı nasıl yapılır? İşte, ağızda dağılan şekerpare yapımı...

İrmikli şekerpare tarifi günün aranan tatlıları arasında yer alıyor. Şekerpare malzemeleri ve şerbeti tarifin tam ölçüsünde olmasında büyük önem taşıyor. Şekerpare tatlısı nasıl yapılır? Şekerpare şerbeti nasıl dökülür, sıcak mı soğuk mu? İşte tam ölçülü şekerpare tarifi ve malzemeleri...

KOLAY ŞEKERPARE MALZEMELERİ

2 adet yumurta
125 gram tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağı
1,5 çay bardağı irmik
1 çay bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un

Şerbeti için:

4 su bardağı su
3 su bardağı şeker
Yarım limon

MASTERCHEF ŞEKERPARE TARİFİ VE MALZEMELERİ || Kıyır kıyır tam ölçülü şekerpare yapımı Pastane usulü şekerpare tatlısı nasıl yapılır

KIYIR KIYIR ŞEKERPARE TATLISI NASIL YAPILIR?

Şekerpare yapımı için ilk olarak yumurtalardan birinin sarısını ayırın.
Beyazını diğer yumurtayı, tereyağını, sıvı yağı, irmiği ve pudra şekerini iyice karıştırın.
Vanilya ve kabarma tozunu ekleyin.

Son olarak unu azar azar ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin.
Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp tepsiye dizin. Üzerine bir fırça yardımıyla ayırdığınız yumurta sarısını sürüp çatalın tersiyle çizik atın.

Fırınınızı 180 dereceye ayarlayıp biraz ısıttıktan sonra tepsiyi fırına verin. Üstü kızaran şekerparelerinizi fırından çıkarın.

Bu esnada su ve şekeri tencerede karıştırıp şerbeti pişirmeye başlayın. Kaynamaya başladıktan 10 dakika sonra içine limon suyunu ilave edin. 5 dakika kadar daha kaynattıktan sonra altını kapatıp ılınmaya bırakın.

Şerbeti tatlıların üzerine dökeceğiniz zaman ılık olmalı. Tatlıların da ilk sıcaklığının geçmesini beklemelisiniz. Şerbeti döktükten sonra üzerini kapatmadan çekmesini bekleyin. Ardından dilediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz.

False