GeriMutfak Tüyoları MASTERCHEF MİDYE DOLMA TARİFİ 2023 || Evde midye dolma nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte ustasından püf noktaları...
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

MASTERCHEF MİDYE DOLMA TARİFİ 2023 || Evde midye dolma nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte ustasından püf noktaları...

MASTERCHEF MİDYE DOLMA TARİFİ 2023 || Evde midye dolma nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte ustasından püf noktaları...

Sevilen sokak lezzetlerimizden midye dolması MasterChef ekranlarıyla birlikte sofralarımıza geliyor. Midye dolması, midyenin pişirildikten sonra iç pilav ile doldurulmasıyla yapılan bir çeşit dolma türüdür. Evde yalancı midye dolması tarifi için izleyiciler araştırmalara hız kazandırdı. Peki, midye dolması nasıl yapılır? İşte, MasterChef midye dolması tarifi ve malzemeleri...

Midye dolması pilavı tarifi, midye yemeyenler için ayrıca bir öğün olarak hazırlanabiliyor. Midtye dolma tarifi İzmir, Mardin, Hatay gibi pek çok ilde farklı yöntemlerle pişiriliyor. Peki, evde midye dolması nasıl yapılır? İşte, yalancı midye dolma tarifi, malzemeleri ve yapılışı...

MİDYE DOLMA MALZEMELERİ

40 adet kabuklu midye
3/4 su bardağı zeytinyağı
2,5 su bardağı sıcak su
1 adet limonun suyu

Midye Dolma Pilavı için:

1,5 su bardağı pirinç
4 adet kuru soğan
50 gram dolmalık fıstık
1 yemek kaşığı kuş üzümü
8 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı limon suyu
2,5 su bardağı sıcak su
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı yenibahar
1 tatlı kaşığı tuz

MASTERCHEF MİDYE DOLMA TARİFİ 2023 || Evde midye dolma nasıl yapılır, malzemeleri neler İşte ustasından püf noktaları...

MİDYE DOLMA NASIL YAPILIR?

Öncelikle midyeleri kabuklarını fırçalayarak bol suyla iyice yıkayın.

Keskin bir bıçak yardımıyla uçlarından kabuklarını açın.

Tüylü kısımlarını elinizle ayıklayıp midyeleri soğuk su dolu bir kaba yerleştirin.

Burada kısa süre beklettikten sonra iyice durulayıp temiz bir kaba alın.

Diğer yandan pilavı pişirmeye başlayabilirsiniz.

Bunun için; pirinçleri sıcak suya koyup 15 dakika kadar bekletin. Ardından süzüp iyice durulayın.

Kuru soğanları yemeklik doğrayın, kuşüzümlerini ılık suya koyun.

Zeytinyağı tencerede ısıtın.

Önce soğanları sonra dolmalık fıstıkları ardından pirinçleri kavurun.

Kuşüzümlerini, tuzu, baharatları, limon suyunu ve şekeri pirinçlerin üzerine ekleyip karıştırın.

Sıcak suyu da ilave edip pirinçler biraz diri kalacak şekilde pişirin.

Midyelerin kabuklarının içine pilavdan birer tatlı kaşığı kadar doldurup sıkıca kapatın.

Midyeleri ağızları aşağıda kalacak şekilde tencereye dizin ve üstlerine zeytinyağı gezdirin.

En üste bir porselen tabak yerleştirip sıcak su gezdirin.

Kapağını kapattığınız dolmaları yarım saat kadar kısık ateşte pişirin.

Soğuyunca limon sıkarak servis yapın.

False